5 dagen All-inclusive wintersfeerreis Teutoburgerwald en Hamelen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima hotel in Nieheim o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur
 • Regelmatig avond-entertainment
 • Ontdek Hamelen en Paderborn
 • Bezoek aan de Abdij van Corvey
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Nederland - Höxter - Nieheim

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Niehiem waar we worden ontvangen met een lunch. In de middag rijden we naar Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Het middeleeuwse stadje staat bekend om zijn historisch centrum met vele vakwerkhuizen die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey en is zeker een bezoek waard. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zondag: Vrije ochtend en Schloss Arolsen

Deze ochtend doen we het rustig aan en kunt u op eigen gelegenheid Niehiem ontdekken of een wandeling maken naar het nabijgelegen Nieheim Holsterturm, waar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Na de lunch vertrekken we via een mooie route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan de wapenkamer van Schloss Arolsen (niet inbegrepen). Schloss Arolsen is een 18e eeuws kasteel, geheel in barokstijl gebouwd, waar in 1858 de latere Nederlandse koningin Emma is geboren. Ook een bezoek aan Bad Arolsen mag hierbij niet ontbreken. U vindt hier onder andere barokke huizen en idylische vakwerkpanden.

Maandag: Bad Pyrmont en Hamelen

Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Hamelen. Onderweg stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Aansluitend rijden we verder naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje: De Rattenvanger van Hamelen. Breng een bezoek aan het museum Hamelen of aan de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen de stad uit leidde.

Dinsdag: Hermannsdenkmal, Externsteine en Paderborn

In de ochtend maken we een tocht door het Teutoburgerwald en bezoeken eerst het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. We vervolgen onze route naar de rotsformatie Externsteine. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die enkele tientallen meters hoog boven het landschap uitsteken. In de middag, na de lunch in het hotel, brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier van Duitsland. Een bezoek aan de Dom van Paderborn is zeker de moeite waard en trekt jaarlijks vele bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan het eeuwenoude Schloss Neuhaus, een prachtig gelegen waterburcht, gebouwd in renaissancestijl.

Woensdag: Nieheim - Möhnesee - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Teutoburgerwald en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze reis naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner, (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Parkhotel Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:04:42 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch