5 dagen All-inclusive wintersfeerreis Eifel

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel in Stadtkyll o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur
 • Regelmatig avondprogramma
 • Gratis toegang tot alle hotelfaciliteiten
 • Bezoek Cochem en Trier
 • Rondrit Eifel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Nederland - Daun - Stadtkyll

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Stadtkyll. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag rijden we naar Daun, centraal gelegen in de Vulkaneifel, een prachtig gebied dat zich kenmerkt door haar vele kratermeren, de zogenaamde Maaren. In totaal werden meer dan 70 Maarvulkanen geteld, waarvan er nog slechts nog tien gevuld zijn met water.

Zondag: Rondrit Eifel en Openluchtmuseum Mechernich

In de ochtend maken we kennis met de prachtige omgeving van de Schneifel, even ten zuiden van Stadtkyll. Deze heuvelrug, op de grens van België en Duitsland, is met toppen van bijna 700 meter hoog de hoogste van de Eifel. Na de lunch in het hotel rijden we naar Mechernich, waar u een bezoek kunt brengen aan het Openluchtmuseum (niet inclusief). In een prachtig park waant u zich in de Eifel in vroegere eeuwen. Niet alleen vindt u hier meer dan 60 authentieke huizen, boerderijen, winkeltjes en andere gebouwen, maar ook diverse ambachten, zoals de bakker, de smid, de 'muizenvallenverkoopster' en de boerin. Zij geven u een beeld van het alledaagse leven van de Eifel in vroegere tijden.

Maandag: Cochem en Moezel

Het meest bekende wijnstadje aan de Moezel is Cochem, waar we vandaag een bezoek aan gaan brengen. Dit karakteristieke Moezelstadje, gelegen rondom de burcht die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Langs de Moezel-promenade en in het oude centrum kunt u heerlijk wandelen of genieten van een Kaffee mit Kuchen. In Cochem kunt u tevens een bezoek brengen aan de historische burcht.

Dinsdag: Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt de stad op eigen gelegenheid bekijken, lekker winkelen of gezellig iets gaan drinken in één van de vele cafés. In de loop van de middag rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Woensdag: Stadtkyll - Oleftalsperre - Monschau – Nederland

Na het ontbijt verlaten we Stadtkyll en rijden we via een schitterende route richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de indrukwekkende Oleftalsperre, prachtig gelegen in het bosrijke heuvellandschap. Het achterliggende stuwmeer is de voornaamste drinkwatervoorziening van de regio. Bijzonder is ook het kunstwerk op de dam: hierop staat een groot hert afgebeeld, dat is gemaakt door middel van hogedrukreinigers. Na deze stop rijden we naar Monschau, waar u de tijd naar eigen inzicht kunt besteden. Het stadje, met haar vele vakwerkhuizen, is prachtig gelegen diep in het dal van de Rur. In de middag steken we de grens over en rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Am Park Stadtkyll 3*

Tijdens het All inclusive verblijf, geniet u van de versgebakken broodjes, verse jus en een goede kop koffie bij het ontbijt. De lunch en het diner worden in buffetvorm aangeboden. Dit hotel ligt in het stadje Stadtkyll en beschikt over een restaurant, bar en lift. De kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive, waarbij er 's avonds regelmatig entertainment wordt aangeboden.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:29:20 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch