telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

4 dagen Luxemburg - Super Summer Sale juli en augustus

  • Verblijf in het comfortabele hotel Ibis Esch Belval 3*
  • Elke ochtend een heerlijk ontbijt
  • Uitgebreid bezoek aan Luxemburg Stad
  • Bezoek Namur, Dinant, Trier én Vianden
  • Stadsrondrit Trier en -wandeling Luxemburg voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Namur en Dinant

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Namur, waar u de citadel kunt beklimmen. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de rivieren de Maas en de Samber. Ook het Belfort van Namur is een bezoekje waard, de klokkentoren van dit bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de middag rijden we naar Dinant, waar u ook een prestigieuze citadel vindt. Deze is in de 18e eeuw door de Nederlanders gebouwd. Daarnaast is de uitvinder van de saxofoon in Dinant geboren, genaamd Adolphe Sax. U kunt een bezoek brengen aan het huis van Sax, waar u op een interactieve manier kennis kunt maken met de saxofoon.

Dag 2 Trier

Na het ontbijt vertrekken we richting de Romeinse stad Trier, één van de oudste steden van Duitsland. Tijdens een stadsrondrit onder leiding van een gids bekijkt u de vele culturele schatten die de stad rijk is. Bekijk onder andere de beroemde Porta Nigra, de Dom en de Kaiserthermen. Een bezoek aan het amfitheater van Trier, waar rond het jaar 100 na Chr. gladiatorengevechten gehouden werden, mag natuurlijk niet ontbreken. In de middag heeft u vrije tijd om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken.

De stadsrondrit dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 Luxemburg Stad

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Luxemburg. Deze stad is zeer strategisch gebouwd op de steile Bockrots en in de stadswal ziet u nog de oude verdedigingswerken, de kazematten, welke sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vanaf het oude centrum van de stad heeft u een geweldig uitzicht over het groene dal van de lager gelegen stadsdelen. Onder leiding van een gids kunt u een wandeling maken door de stad. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld genieten op een terrasje of een wandeling maken door het groene dal van de stad.

De stadswandeling dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Vianden en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden naar Vianden aan de oevers van de Our. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Feodale burcht, die hoog boven de stad uittorent. Daarnaast kunt u met de stoeltjeslift naar de Belvédère, dat aan de rivier de Our op 450 meter hoogte gelegen is. Aan het begin van de middag beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Onderweg hebt u de mogelijkheid om iets te eten.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ibis Esch Belval 3*

Het hotel is gelegen in het centrum van Esch-Belval, vlakbij het muziektheater Rockhal en naast het winkelgebied Plaza. Het hotel beschikt over een moderne bar, een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, telefoon, radio en televisie.

Luxemburg

Oppervlakte: 2.586 km²
Inwoners: 582.291
Hoofdstad Luxemburg
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits, Frans en Luxemburgs
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland


Eten en drinken
De Luxemburgse keuken laat invloeden van verschillende landen zien. Vooral Franse en Duitse invloeden zijn bij veel gerechten te herkennen. Typisch Luxemburgse gerechten zijn huesenziwwi (hazenpeper), judd mat gaardebaunen (geroosterd varkensvlees met tuinbonen) en fierkelsjhelli (speenvarken in gelei). Traditiegetrouw is bier één van de belangrijkste, als religieus geziene, dranken. In elk dorp of elke stad was een bierbrouwerij. Op dit gebied is veel veranderd, op dit moment zijn er nog maar vijf brouwerijen over.

Flora en Fauna
Natuurliefhebbers gaan graag naar het noorden van Luxemburg. De beboste bergen bepalen hier het aanzicht. Bebouwing en de aanleg van wijngaarden aan de Moezel hebben de natuur in het zuiden veranderd. In het zuiden zijn ook mediterrane planten te vinden. De vele bebossing in Luxemburg zorgt voor een groot aantal verschillende diersoorten. Er leven veel roofvogels, maar ook edelherten en wilde zwijnen. Bij de mediterrane planten in het zuiden leeft de mediterrane muurhagedis.

Geschiedenis
In 963 vestigde de Ardense graaf Siegfried zich in Luxemburg, het begin van de geschiedenis van Luxemburg. De graaf woonde in de burcht Lucilinburhuc. De burcht werd later uitgebreid tot een sterk fort, waardoor graafschap Luxemburg ontstond. De graafschap is in handen geweest van Duitsland, België en Frankrijk. Uiteindelijk werd het in 1867 onafhankelijk verklaard. De groothertog was op dat moment echter een Nederlandse koning. Toen koningin Wilhelmina aan het hoofd van Nederland kwam, koos Luxemburg een eigen staatshoofd. Op economisch vlak heeft Luxemburg zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Was het eerst een arm boerenland, tegenwoordig behoort het tot de rijkste economieën van Europa. De aansluiting bij verschillende samenwerkingsverbanden, zoals de Benelux, de EU en de NAVO heeft hieraan bijgedragen.

Prijsniveau
De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen voor benzine en sigaretten liggen echter lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
  • De grootste traditie van Luxemburg is de processie van Echternach, elk jaar op de dinsdag na Pinksteren. De deelnemende Christenen vormen rijen van vijf en zijn verbonden met elkaar met witte zakdoeken. De deelnemers springen van het ene been op het andere en gaan voor- en zijwaarts, op de maat van de muziek.
  • Luxemburg is een van de meest welvarende landen ter wereld. Het land heeft het hoogste bbp per hoofd van de bevolking. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Roosendaal > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Eindhoven > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Eindhoven
Uden
Nijmegen
Leiden > Den Haag
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leiden
Den Haag
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Utrecht
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Utrecht
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:52:37 | 0,46 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch