telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

4 dagen Hamburg en Lübeck - Super Summer Sale

vanaf € 199,-
8,7 Zeer goed!
12 beoordelingen
Gezellige reis
Lees de hele ervaring
 • Verblijf in hotel Holst 3* Superior
 • Incl. heerlijk ontbijt én diner
 • Incl. bezoek Hanzestad Lübeck, Hamburg en Bremen
 • Stadstour Hamburg o.l.v. een gids voordelig bij te boeken
 • Avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis en vrije tijd

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar de stad Hamburg. In de middag heeft u vrije tijd voor een eerste indruk van de stad. Dan rijden we naar ons Hotel Holst in Hamburg-Rosengarten aan de zuidkant van de stad. Een goed verzorgd hotel met vele faciliteiten. U wordt hartelijk welkom wordt geheten met een welkomstdrankje. U kunt aan tafel voor een goed verzorgd dinerbuffet. 

Dag 2 Stadstour Hamburg en avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn

O.l.v. een Nederlands sprekende gids kunt u een stadsrondrit maken door Hamburg. We zien schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897 en de St. Michaeliskirche. We rijden langs prachtige parken en vergeten natuurlijk de bekende Reeperbahn niet. Vervolgens rijden we langs de haven en ziet u waarom Hamburg ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, wordt genoemd. De middag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, een havenrondvaart maken of een bezoek brengen aan het grootste miniatuur modelspoorwegmuseum.

Optionele avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn
Onder leiding van een Nederlands sprekende gids wandelt u door de wijk St. Pauli en over de Reeperbahn. De spraakmakende wijk behoorde vroeger toe aan de werkende klasse en havenarbeiders: veel industrieën vestigden zich in de buurt van de havens aan de Elbe. Tegenwoordig is St. Pauli de uitgaanswijk van Hamburg met talloze bars, kroegen, en theaters. Daarnaast is St. Pauli de laatste decennia uitgegroeid tot een plek voor creativiteit en tolerantie, wat duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld. Uiteraard zien we op onze tour ook de Landungsbrücken aan de Elbe en lopen we een stukje over de beroemde Reeperbahn, de ‘Wallen van Hamburg’.

De excursie St. Pauli en Reeperbahn dient bij boeking te worden doorgegeven.
 

Dag 3 Hanzestad Lübeck

De historische binnenstad van de Hanzestad Lübeck met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister. Het raadhuis op de markt behoort tot één van de mooiste van Duitsland. U kunt een haven- of kanaalrondvaart maken, wandelen door smalle straatjes en hofjes, uitgebreid winkelen, een bezoek brengen aan het Marsepeinmuseum of heerlijk genieten in de vele restaurants of cafés.

Dag 4 Bremen en terugreis

Na het ontbijt vertrekken we naar Bremen. Bremen stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude Hanzestad zijn ontstaan waarschijnlijk te danken heeft. De stad staat bekend als geboortestad van de wereldberoemde ‘Bremer Stadtmusikanten’ uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Het Roland-beeld en het oude raadhuis van Bremen staan sinds 2004 samen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek vervolgen we onze terugreis. Bij aankomst op de verzamelplaats kunt u gebruik maken van een afscheidsdiner, waarna u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel Holst 3* Superior

Het hotel ligt op circa 30 km van Hamburg in het prachtige heuvellandschap van de gemeente Rosengarten. Het hotel beschikt over diverse restaurants, een bar, terras en een lift. In de groots aangelegde tuin kunt u heerlijk wandelen, schaken of tafeltennis spelen. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van het Rooms-Osmaanse thermen landschap met 2 Finse sauna’s, 2 aroma cabines, stoombad, zwembad en fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, telefoon, televisie en een zithoek en bieden een fraai uitzicht op de omgeving of de tuin.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

4 dagen Hamburg en Lübeck - Super Summer Sale

12 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
12 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer per touringcar 9
 • Chauffeur 8,3
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Effeweg.nl 8,8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:51:56 | 0,35 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch