4 dagen Antiekmarkt Lille

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf in 3* hotel Ibis Aalst Centrum o.b.v. logies en ontbijt
 • Bezoek natuurlijk de Antiekmarkt in Lille
 • Inclusief stadswandeling Brugge o.l.v. een gids
 • Gent, Lille, Brugge en Brussel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis en bezoek Gent

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Gent waar we in de loop van de middag arriveren. Gent is een sfeervolle, typisch Vlaamse stad met een rijke geschiedenis. De St. Baafskathedraal, het Belfort en de fraaie historische panden zijn bekende trekpleisters. U heeft vrije tijd om zelf rond te kijken in deze gezellige stad. Het imposante Gravensteen is een voormalig middeleeuws kasteel. Gent heeft ook leuke winkelstraten en heerlijke restaurants. Het vele water dat door de binnenstad stroomt, mondt uit in de oude haven aan de Graslei. U kunt een boottocht over de reien (grachten) maken. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Aalst. 's Avonds kunt u in de bar genieten van een lekker drankje.

Vrijdag: Stadswandeling Brugge

Vandaag gaan we naar de stad Brugge. De historische binnenstad van Brugge werd in 2000 door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. We maken een stadswandeling o.l.v. een gids. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Zaterdag: Antiekmarkt Lille

Na het ontbijt bezoekt u de antiekmarkt in Lille. De antiekmarkt bestaat uit meer dan 200 km antiek en brocante. In de straten van Lille worden vele activiteiten georganiseerd, zoals straattheater, wielrenwedstrijden en pop- en jazzconcerten. Na een dag vol vermaak in Lille brengt uw chauffeur u ‘s avonds weer terug naar uw hotel.

Zondag: Brussel en terugreis

Na het ontbijt hebt u nog vrije tijd in het centrum van Brussel. Ontdek de Grote Markt, de chique winkelgalerij St. Hubertus, Manneken Pis en het Atomium. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht. In de loop van de middag vertrekken we vanuit België naar het verzamelpunt in Noord-Brabant, waar u de mogelijkheid heeft om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. 

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ibis Aalst Centrum 3*

Het Ibis Aalst Centre ligt aan de rand van het stadscentrum, De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien met een badkamer met inloopdouche, haardroger, flatscreen televisie en airconditioning. In het hotel kunt u 's morgens genieten van een smakelijk ontbijtbuffet. In de bar kunt u de gehele dag terecht om even heerlijk te ontspannen.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:09:12 | 0,28 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch