Kerstmarkten 3 dagen Bonn, Cochem en Keulen All inclusive

vanaf € 249,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in een luxe 3* hotel
 • Verblijf op basis van All inclusive
 • Twee maal een heerlijk 3-gangen keuzediner
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur in het hotel
 • Uitgebreid avondprogramma
 • Bezoek de mooiste kerstmarkt van Europa in Keulen
 • Ontdek de gezellige kerstmarkten in Bonn en Cochem
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Kerstmarkten Bonn, Cochem en Keulen - All-Inclusive

Een schitterende, diverse combinatie: dat is deze prachtige weekendtrip naar de Duitse Kerstmarkten. We brengen u naar de voormalige hoofdstad van West-Duitsland: Bonn, een prachtige stad, waar kleine kerstdorpen een unieke sfeer geven. Het even verderop gelegen Keulen is wellicht één van de bekendste “Kerststeden” van Duitsland. Sinds jaar en dag heeft de Kerstmarkt voor de enorme Dom een haast magische aantrekkingskracht! Hoe groot is het contrast met de Kerstmarkt in het romantische wijnstadje Cochem, waar u door de kleine steegjes dwaalt of langs de oevers van de Moezel flaneert. Dit alles vanuit ons luxe hotel in het hart van het schitterende Ahrdal!

Vrijdag: Heenreis en Bonn

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Bonn, de ‘oude’ hoofdstad van voormalig West-Duitsland. De geboortestad van componist Beethoven kende haar gloriedagen vooral in de Middeleeuwen. Uit de achttiende eeuw dateren fraaie barokke gebouwen zoals het Oude Raadhuis, het Poppelsdorfer Schloss en het Kurfürstliches Schloss. Aan het eind van het jaar staat Bonn vooral bekend om zijn feestelijk versierde kerstmarkt met kleine kerstdorpen. Op de kerstmarkt vindt u veel verschillende kerstgeschenken, hier laten de kunstenaars en handwerkers hun kunsten zien. Tijdens de kerstmarkten vinden er verschillende optredens met koren en andere artiesten plaats. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in het Ahrdal.

Zaterdag: Cochem

Vandaag bezoeken we het, vooral bij Nederlanders een zeer geliefde Cochem. Het oude centrum ingeklemd tussen de Moezel, steile hellingen en de burcht die hoog boven het stadje uittorent vormen het perfecte decor voor een traditionele kerstmarkt. De rijk-gedecoreerde winkeltjes en kerstkraampjes bieden een uitgebreid aanbod aan kerstgeschenken, handwerk en uiteraard de lokale specialiteiten zoals de beroemde moezelwijnen. Cochem met Kerst is een feest voor alle zintuigen!

Zondag: Keulen en terugreis

Na het ontbijt rijden we naar Keulen. De kerstmarkt bij de Dom in Keulen is sinds jaar en dag bekend en geliefd. En niet voor niks: volgens velen de mooiste kerstmarkt van Europa. In de schaduw van de hoogste kerstboom van de Rijnregio staan ca. 160 standjes met vooral decoratieartikelen, handwerk en kunst. De kerstmarkt op de 'Alter Markt' wordt volgens de legende elk jaar weer opgebouwd door de Keulse kabouters, die er nog steeds voor zorgen dat deze kerstmarkt zijn historische sfeer niet verliest. Aan het eind van de middag rijden we terug naar onze verzamelplaats in Nederland, vanwaar u weer teruggebracht wordt naar uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

3* Hotel May, Mayschoss

Gelegen direct aan de oever van de Ahr, aan de rand van het plaatsje Mayschoss vindt u het mooie May Hotel. Na de overstroming in 2021 is het hotel van top tot teen weer opgebouwd en heropent het hotel in uni 2024 opnieuw haar deuren. U wordt verrast door de mooie, luxe materialen welke zijn doorgevoerd in de algemene ruimtes en gezellige hotelkamers. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en gezellige bar, lounge met de authentieke ronde haard welke bewaard is gebleven. Het grote terras ligt direct aan het riviertje de Ahr en kijkt prachtig uit over het landschap met heuvels en wijngaarden. Het hotel heeft een lift. Alle moderne kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek en een badkamer met douche en toilet. U kunt heerlijk onbezorgd genieten met de uitgebreide all inclusive verzorging in het Mayhotel Mayschoss.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:07:08 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch