15 dagen Winterzon Spanje en Portugal

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Madrid o.l.v. een gids
 • Bezoek Lissabon o.l.v. een gids
 • Optioneel: excursie Coimbra en Fátima
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna rijden we via België naar Midden-Frankrijk, waar we vroeg in de avond aankomen bij ons overnachtingshotel.

Zondag: Aankomst omgeving Pamplona

Vandaag vervolgen we onze reis door Frankrijk naar ons hotel in de omgeving van het Spaanse Pamplona, waar we dineren en overnachten.

Maandag: Burgos

We vervolgen onze route in zuidelijke richting. We stoppen in Burgos voor een korte bezichtiging. Het historische centrum en de spectaculaire gotische kathedraal vormen het middelpunt van deze stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Madrid, waar we tegen de avond aankomen en 1 nacht zullen verblijven.

Dinsdag: Bezoek Madrid

Tijdens de rondrit o.l.v. van een stadsgids rijden we langs de voornaamste hoogtepunten van de hoofdstad Madrid. U krijgt ook de gelegenheid om te winkelen, een museum te bezoeken of een lekker drankje te drinken in het hart van de stad op de Puerto del Sol, een gezellig plein omringd door winkels, cafés en restaurants. Na deze kennismaking met Madrid rijden we door naar ons hotel in Salamanca voor diner en overnachting.

Woensdag: Salamanca en aankomst Figueira da Foz

We gaan de stad Salamanca verkennen, ook wel het 'Oxford van Spanje' genoemd. Salamanca is één van de oudste universiteitssteden ter wereld. Qua architectuur is Salamanca prachtig. Het Plaza Mayor is één van de mooiste pleinen van Spanje. We maken een korte tour door de stad en zien de oude Puente Romano brug over de rivier de Tormes. Aansluitend verlaten we Spanje en passeren de grens met Portugal op weg naar ons hotel in Figueira da Foz, waar we de komende 6 nachten zullen verblijven

Donderdag: Porto

Vandaag bezoeken we de prachtige havenstad Porto aan de rivier de Douro, de tweede stad van Portugal en bekend om haar port. De gehele binnenstad van Porto staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn bijzondere historische karakter. Het herbergt vele schitterende monumenten, o.a. de Kathedraal Sé. Het centrum is door de rivier in tweeën gedeeld. Bij voldoende deelname kunt u een boottocht op de rivier de Douro maken en een echte portproeverij bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag kunt u zelf bepalen wat u wilt doen. Kom lekker tot rust, maak een mooie strandwandeling, ga bij mooi weer heerlijk zwemmen in de Atlantische Oceaan of waag een gokje in één van de grootste casino’s van het Iberisch Schiereiland, dat prachtig aan het strand gelegen is en waar schitterende shows gegeven worden.

Zaterdag: Vrije dag of excursie Coimbra en Fátima

Met een lokale touringcar rijden we naar de universiteitsstad Coimbra (voordeelpakket), de geboortestad van zes koningen. De universiteit van Coimbra is één van de oudste van Europa en het gebouw is het bekijken waard. Aansluitend rijden we naar de bekende stad Fátima, waar in 1917 de Maagd Maria zes keer verscheen. Fátima is één van de meest be­zochte bedevaartsoorden, waar in 1944 een indrukwekkende basiliek gebouwd werd. Na ons bezoek aan Fátima rijden we terug naar Figueira da Foz.

Zondag: Lissabon

Vandaag gaan we naar Lissabon, de 'Koningin aan de Taag'. We beginnen de dag met een stadstour o.l.v. een lokale gids. De grootste schoonheid van de stad is eigenlijk haar ligging. De stad is gebouwd op en rond zeven heuvels langs de noordelijke oever van de Taag. U ziet alle bekende bezienswaardigheden van de stad zoals de brug over de Taag, de toren van Belém, het klooster Dos Jeronimos en enkele van de vele pleinen die Lissabon rijk is. U kunt de middag vrij besteden in Lissabon om de stad verder te verkennen, lekker te shoppen of op een terrasje een drankje te drinken.

Maandag: Middagtocht panoramatour

In de ochtend hebben we geen programma en kunt u uw tijd zelf indelen. Na de lunch maken we een mooie tocht langs de kust met zijn leuke, typisch Portugese plaatsjes en prachtige natuur. Aan het eind van de dag zijn we terug in ons hotel.

Dinsdag: Santiago de Compostela

We nemen vandaag afscheid van Figueria da Foz en rijden naar Santiago de Compostela. Om een goede indruk te krijgen van deze prachtige stad maken we een wandeling over de Paseo de la Herradura. U ziet de vele kathedralen en adelijke paleizen die deze stad rijk is. Al sinds de Middeleeuwen komen de pelgrims uit vele delen van de wereld om het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. U kunt een bezoek brengen aan de kathedraal en het bijhorende museum. Elke dag om 12 uur is er een speciale mis voor de pelgrims. Diner en overnachting in Santiago de Compostela.

Woensdag: La Coruña en Oviedo

We vertrekken na het ontbijt richting Oviedo. Onderweg stoppen we in La Coruña. Tweeduizend jaar geschiedenis valt te bewonderen in de Toren van Hercules. La Coruña staat verder bekend om haar 'galarias', met glasramen afgesloten balkons tegen de wind. Na het bezoek aan La Coruña vervolgen we onze reis naar Oviedo voor diner en overnachting.

Donderdag: Santander

Na het ontbijt rijden we eerst naar de Oud-Castiliaanse havenstad Santander, hoofdstad van de gelijknamige provincie en zetel van de bisschop. Santander ligt in een schilderachtige baai aan de Spaanse noordkust omgeven door heuvels. Het centrum van Santander is de Avenida de Alfonso XII. De 13e-eeuwse gotische kathedraal (welke na de brand in 1941 weer is opgebouwd) behoort tot één van de bezienswaardigheden. We rijden vanuit het centrum naar het Magdalena schiereiland met het Koninklijk Paleis. Als de tijd het toe laat gaan we ook nog naar de andere kant van de stad Faro de Cabo Mayor en zien we de vuurtoren. Aansluitend rijden we naar de omgeving van Bilbao voor diner en overnachting.

Vrijdag: Vertrek Spanje

We nemen afscheid van Spanje en reizen via Hendaye en Bordeaux naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zaterdag: Terugreis

Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. De meeste hotels beschikken over een lift.

Spanje en Portugal

  Spanje   Portugal
Oppervlakte: 505.992 km2   92.212 km²
Inwoners: 46.754.784   10.833.816
Hoofdstad: Madrid   Lissabon
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie   Republiek
Religie: Rooms-Katholiek   Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)   Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers C en F, geen verloopstekker nodig   220V, stekkers C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)   Portugees
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland   UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland


Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Eten is een belangrijke sociale aangelegenheid in Portugal. Portugezen eten dan ook uitgebreid, vooral in de minder toeristische regio’s. De porties zijn hierop berekend, want deze zijn erg groot. Voor de ‘normale’ trek kunt u beter een half portie bestellen of met 2 personen een hele portie. Naast het bestelde eten worden er vaak hapjes geserveerd. Bent u in Portugal, dan kunt u het proeven van een glaasje port niet overslaan. Deze Portugese drank is over de hele wereld bekend en wordt in Porto geproduceerd. Daarnaast zijn de wijnen uit Portugal ook zeer goed.

Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste.
 
De flora in het noorden en zuiden van Portugal verschilt. In het noorden geldt een redelijk nat klimaat, wat voor veel groen zorgt. Hoe zuidelijker u komt, hoe minder groen het wordt. De dierenwereld van Portugal vertoond een mix van Europese en Noord-Afrikaanse dieren. Trekvogels zijn veel te zien, deze trekken over Portugal.

Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.
 
De geschiedenis van Portugal loopt ver terug. De Portugezen behoren tot Europa’s oudste volken. Portugal werd in de 12e eeuw zelfstandig. De Portugezen staan er vooral bekend om dat ze in de 14e, 15e en 16e eeuw als eerste Europeanen naar Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten gevaren hebben. In 1640 werd Portugal, na een periode in de macht van Spanje te zijn geweest, opnieuw zelfstandig. De Portugese monarchie werd in de 19e eeuw onder druk gezet. Als gevolg hiervan werd Portugal in 1910 een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. De prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Leuke feitjes
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 
 • Portugal is niet alleen één van de oudste landen ter wereld, maar de hoofdstad Lissabon is zelfs de oudste Europese stad na Athene. Er wordt gezegd dat deze stad ouder is dan het Romeinse Rijk en dat de oprichting plaats vond 400 jaar voor het Romeinse tijdperk.
 • Het oorspronkelijke Portugese alfabet kent 23 letters. Dit alfabet is hetzelfde als in Nederland, maar mist de letters K, W en Y.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:15:38 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch