telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Rondreis Spanje en Portugal

vanaf € 869,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Overnacht in diverse hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Inclusief gidsen in Madrid en Lissabon
  • Ontdek de wijnstad Porto en Santiago de Compostela
  • Inclusief excursie Coimbra en Fátima
  • Bezoek Burgos en Salamanca
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna rijden we via België naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dinsdag: Aankomst omgeving Pamplona

Vandaag vervolgen we onze reis door Frankrijk en passeren de grens met Spanje. Ons overnachtingshotel ligt in de omgeving van Pamplona.

Woensdag: Omgeving Pamplona, Burgos en omgeving Madrid

We zetten vandaag koers naar Madrid. Onderweg stoppen we in Burgos voor een korte bezichtiging. Het historische centrum en de prachtige, gotische kathedraal vormen het middelpunt van deze stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Madrid, waar we tegen de avond arriveren en 1 nacht zullen verblijven.

Donderdag: Omgeving Madrid en Salamanca

Na het ontbijt vertrekken we naar Madrid. Tijdens de rondrit o.l.v. een gids rijden we langs de voornaamste hoogtepunten van de hoofdstad. U krijgt ook gelegenheid om op eigen gelegenheid te winkelen, een museum te bezoeken of een lekker drankje te drinken in het hart van de stad op de Puerto del Sol, een gezellig plein omringd door winkels, cafés en restaurants. Na deze kennismaking met Madrid rijden we door naar ons hotel in Salamanca.

Vrijdag: Salamanca en Figueira da Foz

We gaan de stad Salamanca verkennen, ook wel het 'Oxford van Spanje' genoemd. Salamanca is één van de oudste universiteitssteden van de wereld. Qua architectuur is Salamanca prachtig, het Plaza Mayor is één van de mooiste pleinen van Spanje. Aansluitend aan het bezoek aan Salamanca verlaten we Spanje en rijden door naar Portugal, naar ons hotel in Figueira da Foz, waar we de komende 6 nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Porto

Vandaag bezoeken we de prachtige havenstad Porto aan de rivier de Douro, de tweede stad van Portugal en bekend om haar port. De gehele binnenstad van Porto staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn bijzondere historische karakter. Het herbergt vele schitterende monumenten zoals de Kathedraal Sé. Het centrum is door de Douro in tweeën gedeeld. Bij voldoende deelname kunt u een boottocht op de rivier de Douro maken en een echte portproeverij bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

U kunt zelf bepalen wat u wilt doen vandaag. Kom lekker tot rust, maak een mooie strandwandeling, ga heerlijk zwemmen in de Atlantische Oceaan of waag een gokje in één van de grootste casino’s van het Iberische Schiereiland, dat prachtig aan het strand gelegen is en waar schitterende shows gegeven worden.

Maandag: Vrije dag of Coimbra en Fátima

Met een lokale touringcar rijden we naar de universiteitsstad Coimbra (voordeelpakket), de geboortestad van zes koningen. De universiteit van Coimbra is één van de oudste van Europa en het gebouw is van bijzondere schoonheid. Aansluitend rijden we naar de bekende stad Fátima, waar in 1917 de Maagd Maria zes keer verscheen. Fátima is één van de meest be­zochte bedevaartsoorden, waar in 1944 een indrukwekkende basiliek gebouwd werd. Na ons bezoek aan Fátima gaan we terug naar Figueira da Foz.

Dinsdag: Lissabon

Lissabon, de 'Koningin aan de Taag'. We beginnen deze dag met een stadstour o.l.v. een lokale gids door de hoofdstad. De grootste schoonheid van Lissabon is haar ligging. De stad is gebouwd op en rond zeven heuvels langs de noordelijke oever van de Taag. U ziet alle bekende bezienswaardigheden van de stad, zoals de brug over de Taag, de toren van Belém, het klooster Dos Jeronimos en enkele van de vele pleinen die Lissabon rijk is. U kunt de middag vrij besteden om de stad verder te verkennen, lekker te shoppen of op een gezellig terrasje iets te drinken.

Woensdag: Middagtocht panoramatour

's Morgens bent u vrij en kunt u doen waar u zin in hebt. Na de lunch maken we een mooie tocht langs de kust met zijn leuke, typisch Portugese plaatsjes en prachtige natuur. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Donderdag: Figueira da Foz en Santiago de Compostela

We nemen afscheid van Figueira da Foz en vervolgen onze rondreis naar Santiago de Compostela. Om een goede indruk te krijgen van deze prachtige stad kunt u een wandeling maken over de Paseo de la Herradura en de vele kathedralen en adellijke paleizen, die deze stad rijk is, bewonderen. Al sinds de middeleeuwen komen de pelgrims uit alle delen van de wereld om het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. De kathedraal en het bijhorende museum kunt u bezichtigen. Elke dag om 12 uur is er een speciale mis voor pelgrims. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Santiago de Compostela.

Vrijdag: La Coruña en aankomst omgeving Oviedo

We vertrekken na het ontbijt richting Oviedo. Onderweg stoppen we in La Coruña. 2.000 jaar geschiedenis valt te bewonderen in de Toren van Hercules. La Coruña staat bekend om haar 'galarias', met glasramen afgesloten balkons, tegen de wind die er bijna altijd waait. Na het bezoek aan La Coruña vervolgen we onze reis naar de omgeving van Oviedo voor diner en overnachting.

Zaterdag: Santander

Vandaag rijden we eerst naar de oud-Castiliaanse havenstad Santander, hoofdstad van de gelijknamige provincie en zetel van de bisschop. Santander ligt in een schilderachtige baai aan de Spaanse noordkust, omgeven door heuvels. Het centrum van Santander is de Avenida de Alfonso XII. De 13e-eeuwse gotische kathedraal (na de brand in 1941 weer opgebouwd) behoort tot één van de bezienswaardigheden. We maken een stadsrondrit en aansluitend heeft u vrije tijd om de stad zelf verder te verkennen. Daarna rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Pamplona, waar we 1 nacht verblijven.

Zondag: Vertrek omgeving Pamplona

Vandaag nemen we afscheid van Spanje en reizen via Hendaye en Bordeaux naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting van deze reis.

Maandag: Terugreis

Na een vroeg ontbijt rijden we met verschillende stops terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden alvorens u weer huiswaarts keert via één van onze servicelijnen.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Spanje en Portugal

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje en Portugal wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Spanje en Portugal worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje en Portugal.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om in spanje water uit de kraan te drinken, In Portugal kunt u wel kraanwater drinken.

Tijdzone Spanje:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland
Tijdzone Portugal:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland

Taal:
Spaans en Portugees

Prijsniveau:
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland, de prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:30:51 | 0,6 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch