telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Byzantijnse rondreis

vanaf € 699,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in diverse hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Incl. gidsen in Zagreb, Belgrado, Ohrid, Dubrovnik en Split
  • Ontdek ook Ohrid en Skopje
  • Reis door Albanië
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. | LET OP! Voor de Byzantijnse rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Aankomst Zagreb

Na het ontbijt vervolgen we onze route door het berglandschap van Oostenrijk en Slovenië naar ons hotel in Zagreb, waar we 1 nacht zullen verblijven.

Dag 3 Aankomst Belgrado

We bezoeken vandaag eerst o.l.v. een gids de binnenstad van Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. In Zagreb zien we veel Oostenrijkse en Hongaarse invloeden. In het hoger gelegen gedeelte van de stad vinden we het parlementsgebouw van Kroatië. Het lager gelegen gedeelte is het centrum van de stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Belgrado, waar we aan het eind van de middag aankomen en waar we 2 nachten zullen blijven.

Dag 4 Belgrado

Vandaag bezoeken we Belgrado, ooit de hoofdstad van het voormalig Joegoslavië. Belgrado is één van de grootste en belangrijkste steden van de Balkan. De stad is gesticht in de 13e eeuw door de Kelten. We bezoeken onder leiding van een lokale gids Dedinje, het residentiële gedeelte van Belgrado. De bezienswaardigheden hier zijn het Bloemenhuis, waar Tito begraven ligt, de Byzantijnse kerk St. Marco, het monument van de Onbekende Soldaat en het Plein van de Republiek. Na dit indrukwekkende bezoek aan de stad rijden we naar ons hotel terug.

Dag 5 Belgrado, Niš en Skopje

We vertrekken na het ontbijt richting Noord-Macedonië. Tijdens de rit door Servië houden we een pauze in Niš, de tweede stad van Servië. Hier heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te lunchen en een korte wandeling te maken. Vervolgens rijden we verder naar de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje. Na aankomst in ons hotel, gelegen in het centrum van de stad, gaan we aan tafel voor het diner. Na het avondeten kunt u op eigen gelegenheid de stad bezichtigen en kennismaken met het nachtleven van Skopje.

Dag 6 Skopje en aankomst Ohrid

Vanuit het Fort Kale kunt u 's morgens deelnemen aan een uitgebreide rondwandeling door het centrum van Skopje of zelf op onderzoek uit gaan. U heeft tijdens de wandeling de mogelijkheid om het museum van Moeder Teresa, de Turkse bazaar en het oude station te bezoeken. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Na de middag vertrekken we uit Skopje en rijden verder naar Ohrid, waar we aan het eind van de middag bij ons hotel aankomen voor 3 nachten.

Dag 7 Ohrid

Vandaag staat de oude stad Ohrid op het programma van deze Balkan-rondreis. U ziet onder leiding van een gids de Bovenpoort en de kerk van St. Maria Perivleptos uit de 13e eeuw. U kunt ook het fort van Tsaar Samuel bezoeken, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het meer van Ohrid. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel. De rest van deze dag kunt naar eigen inzicht invullen.

Dag 8 Vrije dag of St. Naum

U kunt deze dag zelf indelen. Bij voldoende deelname zal uw chauffeur een extra excursie organiseren naar St. Naum (kosten niet incl.). Onderweg brengen we eerst een bezoek aan het museum Zaliv na Koski, de baai van de botten. Vervolgens gaan we verder naar het kloostercomplex van St. Naum, waar u voldoende tijd heeft om alles te bekijken. Na terugkomst in Ohrid heeft u nog vrije tijd voor bijvoorbeeld een mooie wandeling langs het meer.

Dag 9 Tirana

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Albanië. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Tirana. Het centraal gelegen Skanderbegplein is het politieke en culturele centrum van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van Tirana zijn het beroemde Cultuurpaleis, het staatsmuseum en de Orthodoxe kathedraal. Aan het eind van de middag rijden we naar het mooie havenstadje Durrës, voor 1 overnachting.

Dag 10 Durrës, Shkodër en aankomst Herceg Novi

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan Durrës, met haar vele bezienswaardigheden uit de oudheid, waaronder een Venetiaans fort, de stadsmuur en het am­fitheater. Deze laatste kunt u ook bezichtigen. Aansluitend rijden we naar Shkodër, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Via een prachtige route komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Herceg Novi, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 11 Dubrovnik

Dubrovnik, ook wel de 'parel aan de Adria­tische Zee' genoemd, is één groot openluchtmuseum. De gehele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, die omgeven is door een enorme stadsmuur, die op sommige plaatsen wel 10 meter dik en 20 meter hoog is. De mooiste bezienswaardigheden van deze stad gaan we onder leiding van een lokale gids bekijken. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Herceg Novi, vol met indrukken van deze prachtige stad.

Dag 12 Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Een kopje koffie drinken op één van de gezellige terrasjes of een mooie wandeling door de omgeving maken. Aan u de keuze!

Dag 13 Split

Wij vertrekken na het ontbijt in noordelijke richting. We brengen eerst een bezoek aan een van de mooiste en bekendste steden aan de Dalmatische kust, Split. Net als Dubrovnik staat de oude binnenstad ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad Split is ontstaan nadat de Romeinse keizer Dioclecianus hier zijn paleis liet bouwen. Dit paleis is één van de grootste en best bewaard gebleven paleizen uit de Romeinse tijd. O.l.v. een lokale gids gaan we deze 'witte stad' bekijken. Na het bezoek aan Split vervolgen we onze reis naar ons hotel in de omgeving van Zadar.

Dag 14 Vertrek Balkan

Vandaag nemen we afscheid van de Balkan en rijden we met verschillende stops via Slovenië en Oostenrijk naar Zuid-Duitsland, waar we aan het begin van de avond aankomen bij ons laatste overnachtingshotel.

Dag 15 Terugreis

De laatste dag alweer van deze prachtige Byzantijnse rondreis. Na het ontbijt rijden we via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.

Balkan

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient nog minstens 3 maanden geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Montenegro wordt met de € ( euro ) betaald, in Albanië met de Albanese lek en in Macedonië met Macedonische denar.

Elektriciteit:
In Macedonië, Albanië en Montenegro worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Macedonië  en Montenegro vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken. In Albanië is het drinkwater veilig maar kan door het lichte chloorgehalte toch maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Macedonisch is de officiële taal in Macedonië. Daarnaast wordt er lokaal Albanees, Servisch, Turks en Romani gesproken. Albanees is de officiële taal in Albanië. Daarnaast wordt er op kleinere schaal Grieks en Macedonisch gesproken. Servisch is de officiële taal in Montenegro. Montenegrijns is de meest gesproken taal in Montenegro.

Prijsniveau:
De prijzen in Macedonië, Albanië en Montenegro liggen een stuk lager dan in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
06:03:40 | 0,23 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch