Excursiereis 15 dagen Byzantijnse rondreis

vanaf € 1.199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,5 Zeer goed!
14 beoordelingen
Een snuffelreis door een fascinerend gebied met een boeiende geschiedenis,
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in goede 3* hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Belgrado o.l.v. een gids
 • Meer van Ohrid
 • Reis door Albanië
 • Bezoek Dubrovnik o.l.v. een gids
 • Bezoek Split o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. | LET OP! Voor de Byzantijnse rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Aankomst Zagreb

Na het ontbijt vervolgen we onze route door het berglandschap van Oostenrijk en Slovenië naar ons hotel in Zagreb, waar we 1 nacht zullen verblijven.

Woensdag: Bezoek Zagreb en aankomst Belgrado

We bezoeken vandaag eerst onder leiding van een gids de binnenstad van Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. In Zagreb zien we veel Oostenrijkse en Hongaarse invloeden. In het hoger gelegen gedeelte van de stad vinden we het parlementsgebouw van Kroatië. Het lager gelegen gedeelte is het centrum van de stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Belgrado waar we aan het eind van de middag aankomen en waar we 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Belgrado

Vandaag bezoeken we Belgrado, ooit de hoofdstad van het voormalig Joegoslavië. Belgrado is één van de grootste en belangrijkste steden van de Balkan. De stad is gesticht in de 3e eeuw v.Chr. door de Kelten. We bezoeken onder leiding van een lokale gids Dedinje, het residentiële gedeelte van Belgrado. De bezienswaardigheden hier zijn het Bloemenhuis, waar Tito begraven ligt, de Byzantijnse kerk St. Sava, het monument van de Onbekende Soldaat en het Plein van de Republiek. Na dit indrukwekkende bezoek aan de stad rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Belgrado, Niš en Skopje

We vertrekken na het ontbijt richting Noord-Macedonië. Tijdens de rit door Servië houden we een pauze in Niš, de tweede stad van Servië. Hier heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te lunchen en een korte wandeling te maken. Vervolgens rijden we verder naar de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje. Na aankomst in ons hotel, gelegen in het centrum van de stad, gaan we aan tafel voor het diner. Na het avondeten kunt u op eigen gelegenheid de stad bezichtigen.

Zaterdag: Skopje en aankomst Ohrid

Vanuit het Fort Kale kunt u 's morgens deelnemen aan een uitgebreide rondwandeling door het centrum van Skopje of zelf op onderzoek uit gaan. U heeft tijdens de wandeling de mogelijkheid om het museum van Moeder Teresa, de Turkse bazaar en het oude station te bezoeken. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Na de middag vertrekken we uit Skopje en rijden verder naar Ohrid. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel waar we 3 nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag of St. Naum

U kunt deze dag zelf indelen. Bij voldoende deelname zal uw chauffeur een extra excursie organiseren naar St. Naum (kosten niet inbegrepen). Onderweg brengen we eerst een bezoek aan het museum Zaliv na Koski, de baai van de botten. Vervolgens gaan we verder naar het kloostercomplex van St. Naum, waar u voldoende tijd heeft om alles te bekijken. Na terugkomst in Ohrid heeft u nog vrije tijd voor bijvoorbeeld een mooie wandeling langs het meer.

Maandag: Ohrid

Vandaag staat de oude stad Ohrid op het programma van deze Balkan rondreis. U ziet onder leiding van een lokale gids de Bovenpoort en de kerk van St. Maria Perivleptos uit de 13e-eeuw. U kunt ook het fort van Tsaar Samuel bezoeken, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het meer van Ohrid. De rest van deze dag kunt naar eigen inzicht invullen.

Dinsdag: Tirana

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Albanië. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Tirana. Het centraal gelegen Skanderbegplein is het politieke en culturele centrum van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van Tirana zijn het beroemde Cultuurpaleis, het staatsmuseum en de Orthodoxe kathedraal. Aan het eind van de middag rijden we naar het mooie havenstadje Durrës, voor 1 overnachting.

Woensdag: Durrës, Shkodër en Montenegro

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan Durrës, met haar vele bezienswaardigheden uit de oudheid, waaronder een Venetiaans fort, de stadsmuur en het am­fitheater. Deze laatste kunt u ook bezichtigen. Aansluitend rijden we naar Shkodër, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Via een prachtige route komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Montenegro, waar we 1 nacht zullen verblijven.

Donderdag: Dubrovnik

Dubrovnik, ook wel de 'parel aan de Adria­tische Zee' genoemd, is één groot openluchtmuseum. De gehele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, die omgeven is door een enorme stadsmuur, die op sommige plaatsen wel 10 meter dik en 20 meter hoog is. De mooiste bezienswaardigheden van deze stad gaan we onder leiding van een lokale gids bekijken. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Neum waar we 2 nachten verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Een kopje koffie drinken op één van de gezellige terrasjes of een mooie wandeling door de omgeving maken. Aan u de keuze!

Zaterdag: Split

Wij vertrekken na het ontbijt in noordelijke richting. We brengen eerst een bezoek aan één van de mooiste en bekendste steden aan de Dalmatische kust, Split. Net als Dubrovnik staat de oude binnenstad ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad Split is ontstaan nadat de Romeinse keizer Dioclecianus hier zijn paleis liet bouwen. Dit paleis is één van de grootste en best bewaard gebleven paleizen uit de Romeinse tijd. Onder leiding van een lokale gids gaan we deze 'witte stad' bekijken. Na het bezoek aan Split vervolgen we onze reis naar ons hotel in de omgeving van Zagreb.

Zondag: Vertrek Balkan

Vandaag nemen we afscheid van de Balkan en rijden we met verschillende stops via Slovenië en Oostenrijk naar Zuid-Duitsland, waar we aan het begin van de avond aankomen bij ons laatste overnachtingshotel van deze reis.

Maandag: Terugreis

De laatste dag alweer van deze prachtige Byzantijnse rondreis. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Byzantijnse rondreis

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Alle hotels beschikken over een lift, m.u.v. het hotel in Crikvenica en evntueel de overnachtingshotels in Duitsland. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Balkan

  Montenegro Macedonië Albanië Kroatië Servië 
Oppervlakte: 14.026 km2 25.713 km2 28.748 km2 56.538 km2 77.474 km2
Inwoners: 657.400 2.070.000 2.831.741 4.489.460 7.276.604
Hoofdstad: Podgorica Skopje Tirana Zagreb Belgrado
Staatsvorm: Republiek Republiek Republiek Parlementaire democratie Republiek
Religie: Christendom en Islam Orthodoxie en Islam Islam, Orthodoxie, Rooms-Katholiek Rooms-Katholiek Orthodoxie
Valuta: Euro (€) Denar (MKD) Albanese Lek (ALL)
Euro (€)
Servische Dinar (CSD)
Elektriciteit: 220V / 230V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Montenegrijns Macedonisch Albanees Kroatisch Servisch

Tijdzone:

UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland


Reisdocumenten
U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor een geldig reisdocument. Voor deze landen dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is. Wij adviseren een paspoort mee te nemen, dit kan de grenscontrole aanzienlijk bespoedigen.

Eten en drinken
Montenegro
De Montenegrijnse keuken kent invloeden van andere keukens, maar wordt vooral ook beïnvloed door de geografische regio’s van het land: de kust, het centrale deel en de bergen in het Noorden. Er wordt veel vlees en vis gegeten. Montenegrijnse specialiteiten zijn Ćevapcici (schotel met gegrild gehakt), Goulash, Tulumba (dessert van ongerezen deeg), Kačamak (schotel van maïsmeel), Njeguška pršuta (lucht gedroogde ham) en Sutlijaš (rijstpap).

Macedonië
De Macedonische keuken kent veel groentes als ingrediënten. Enkele specialiteiten zijn Tava Oriz (rijstgerecht), Turlitava (gemengde groenten), Pindzur (gemalen gebakken paprika en tomaten, aubergine en knoflook), Pastrmajlija (pizza met gedroogd vlees).

Albanië
De keuken van Albanië kent invloeden van de Turkse keuken, maar ook van de Griekse keuken. Turkse lekkernijen als baklava en byrek worden veel gegeten, evenals feta en olijven uit Griekenland. De lunch en het avondeten bestaan veelal uit een vleesgerecht met een Griekse salade. De groente okra is populair, dit is een langwerpige boon. Albanese yoghurt, Kos, is een heerlijk dessert. Bij de maaltijd wordt vaak bier of wijn gedronken.

Kroatië
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, Dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.

Servië
De Servische keuken kent als basis vaak een groot stuk vlees of vis, bereid op allerlei manieren. Daarbij worden vaak biologische groenten en fruit genuttigd. Typisch Servische gerechten zijn Cevapcici, Feta, Japrak, Raznjici, Sarma en Pljeskavica. Populaire dranken zijn bier, wijn, sterke dranken als Slivovic en koffie.
 
Flora en Fauna
Montenegro
Vooral in de lente en zomer is in Montenegro een grote variatie aan bloemen en planten te vinden. Tevens kent Montenegro veel groene boomsoorten en kleine grijzige heesters. In de hoger gelegen gebieden komen bruine beren, wolven, Balkan-lynxen, jakhalzen en gemzen voor. Montenegro biedt een thuis aan een grote verscheidenheid aan vogels.

Macedonië
De flora en fauna van Macedonië is zeer gevarieerd. Er leven bruine beren, lynxen, jakhalzen, wolven en giftige diersoorten als de ‘poskog’, een springslang en verschillende spinnensoorten. Verder leven er zo’n 330 inheemse vogelsoorten en 100 trekvogelsoorten. In Macedonië komen ongeveer 3500 plantensoorten voor.

Albanië
Met name vanwege de verschillende landschappen, kent Albanië een gevarieerde flora en fauna. Albanië staat letterlijk voor ‘Het land van de witte bergen’, het landschap bestaat voor ongeveer 70% uit bergen. Het kustgebied is vrij vlak en vruchtbaar.

Kroatië
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. In de binnenlanden leven nog wolven in het wild.

Servië
De dierenwereld van Servië bevat onder andere vele soorten broedvogels, trekvogels en een aantal erg zeldzaam zoogdieren. In de nationale parken komen de mooiste en zeldzaamste dieren voor. Servië kent samen met Montenegro ongeveer 4300 soorten planten.
 
Geschiedenis
Montenegro
Montenegro vormde vanaf 2003 een confederatie met Servië, onder de naam Servië en Montenegro. In 2006 bleek een meerderheid van de bevolking voor een onafhankelijk Montenegro te zijn. Op 3 juni 2006 leidde dit het uitroepen van de onafhankelijkheid door het Montenegrijnse parlement.

Macedonië
Macedonië was één van de deelrepublieken van het voormalige Joegoslavië. Sinds het begin van de jaren ’90, op 8 september 1991 om precies te zijn, werd de republiek Macedonië onafhankelijk na een referendum. Macedonië werd toen tevens lid van de Verenigde Naties. Inmiddels is Macedonië kandidaat-lid voor de Europese Unie (EU).

Albanië
Van 1944 tot 1989 was dictator Enver Hoxha aan de macht in Albanië. Hij streefde een volledig isolement van Albanië na. Tot drie jaar na zijn dood bleef het communistische regime gelden. De economie in Albanië groeit flink, maar het land blijft behoren tot de zwakkere landen van Europa.

Kroatië
Vanaf het einde van WO I vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijdens WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Servië
Servië maakte deel uit van het voormalige Joegoslavië. In 2003 besluiten Servië en Montenegro een confederatie te vormen, Servië en Montenegro genoemd. Op 3 juni 2006 werd Montenegro na een referendum onafhankelijk, waardoor Servië ook onafhankelijk werd. De onafhankelijkheid van Servië werd officieel getekend op 5 juni 2006.

Prijsniveau
In Montenegro, Macedonië en Servië liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Albanië en Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Excursiereis 15 dagen Byzantijnse rondreis

14 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
14 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer per touringcar 8,9
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Effeweg.nl 8,1
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:15:17 | 0,48 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch