naar Homepagina
  1. Uitgelicht! Vakantiebestemming Tirol

Uitgelicht! Vakantiebestemming Tirol

Tirol is al jaren lang een geliefde vakantiebestemming onder ons Nederlanders en dat is natuurlijk niet voor niets! Wat maakt dit gebied zo uniek en waar “moet” u geweest zijn als u Tirol bezoekt? Wij hebben het voor u uitgezocht!
 
Krimmler watervallen
De Krimmler watervallen in het natuurgebied Hohe Tauern zijn werkelijk het bezoeken waard. Met een totale hoogte van 380 meter is dit de hoogste waterval van Europa. In drie etappes stort de waterval omlaag; een indrukwekkend stukje natuur wat u niet mag missen in Tirol! 

Swarovski Kristallwelten
Swarovski Kristallwelten is gelegen in Wattens. U vindt hier een verzameling fantasierijke wonderkamers rondom het thema kristal. Met bijvoorbeeld het grootste en het kleinste kristal ter wereld, een wand uit 12 ton kristalstenen en ruimtes die door hun lichteffecten, klanken en geuren werkelijk betoveren!

Kufstein
De indrukwekkende vesting is het figuurlijke en letterlijke hoogtepunten de stad Kufstein. Dagelijks om 12.00 uur weerklinkt hier het Heldenorgel, het grootste buitenorgel van de wereld met 4.307 pijpen. Ontdek ook het Auracher Löchl en de Römerhofgasse, welke onderdeel zijn van het oude stadsgedeelte van Kufstein.

Innsbruck
De hoofdstad van Tirol alias ‘de hoofdstad van de Alpen’ is een schitterende historische stad vol bezienswaardigheden. Het prachtige centrum met vele middeleeuwse huizen is een bezoek meer dan waard. Via de Herzog-Friedrich-Straße met de mooie loofbomen en arcades komt u bij het symbool van Innsbruck, het ‘Gouden Dak’. Keizer Maximiliaan liet deze prachtige erker met maar liefst 2657 vuurvergulde koperen dakspanen bouwen. Daarnaast kunt u prima winkelen in Innsbruck en ontbreekt het er niet aan gezellige terrasjes en lekker eten.

Achensee
Dit prachtige meer is gelegen op 929 meter hoogte en heeft een oppervlakte van ongeveer 6,8 km². Op het grootste meer van Tirol kunt u een leuke boottocht maken of natuurlijk genieten van de schitterende natuur die dit gebied rijk is. 

Stoomtrein Jenbach - Mayrhofen
Naast het ‘normale’ treinverkeer kent de Zillertalbahn ook een speciaal voertuig, namelijk de stoomtrein. Tijdens een reis met deze trein kunt u in alle rust genieten van de prachtige (berg)landschappen die voorbij komen en kunt talloze uitzichten bewonderen. De ideale manier om het gebied te ontdekken! 

Kitzbühel
Kitzbühel is één van de bekendste plaatsen in Tirol en een bezoek zeker waard. In het gezellige centrum kunt u winkelen, een wandeling maken of iets drinken in één van de cafeetjes. Zowel in de zomer als in de winter biedt deze stad volop vertier!

Grossglockner
De beroemde Grossglockner is  met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk met diverse gletsjers en natuurlijk de eeuwige sneeuw. De berg is onder andere bereikbaar via de Grossglockner Hochalpenstrasse, die vanaf Heiligenblut via Bruck naar Zell am See loopt. Langs de 48 km lange tolweg zijn diverse uitzicht- en informatiepunten. Bij de Franz Jozef Höhe heeft u een perfect uitzicht over de gletsjer.

Rattenberg
Rattenberg is het oudste en kleinste stadje van Tirol. U vindt er prachtig beschilderde huizen. De ruim 600 jaar oude plaats is vooral bekend om zijn glasblazerskunst. In de smalle verkeersvrije straatjes vindt u leuke winkeltjes waar u mooi glaswerk kunt bewonderen.

Bekijk HIER onze reizen naar deze mooie vakantiebestemming.

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:03:05 | 0,06 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch