telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Wandelreis 8 dagen Marbella Wandelvierdaagse - Hotel El Rodeo 3*

 • 100% vertrekgarantie
 • Effeweg.nl reisbegeleiding ter plaatse
 • Vlucht vanaf Amsterdam inbegrepen!
 • Inclusief 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
 • Verblijf 5 minuten van het strand in een 3* hotel
 • Inclusief ontbijt en diner
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Twee uur voor vertrek meldt u zich op de luchthaven om in te checken voor uw rechtstreekse vlucht naar Malaga. De vlucht zal circa. 3 uur duren. Aangekomen op de luchthaven van Malaga wordt u welkom geheten door een lokale Effeweg reisbegeleider. Vervolgens gaat u per lokale touringcar naar uw hotel in Marbella. De transfertijd is circa 45 minuten vanaf de luchthaven.

Dag 2 Vrije dag

Vrije dag

Dag 3 Vrije dag en inschrijving wandelvierdaagse

Deze dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid deze mooie plaats te ontdekken en uw inschrijfkaart voor uw deelname aan de wandelvierdaagse op te halen. ’s Avonds wordt er een groot feest georganiseerd door de organisatie van de vierdaagse van Marbella.

Dag 4 Puerto Banus - San Pedro

Vandaag gaat het beginnen, de eerste wandeldag! U gaat vanaf uw hotel op eigen gelegenheid* naar het startpunt van de wandeling. Na deze eerste wandeling gaat u op eigen gelegenheid* weer terug naar uw hotel.

Dag 5 Nagüeles - Xarblanca

Tijdens de tweede dag van de 4-daagse wandelt u door het centrum van Marbella richting het mooie achterland. Via Nagueles en Xarblanca volgt de route zich door de heuvels terug naar het centrum van Marbella.

Dag 6 Altos de Marbella - Bahia de Marbella

De route van dag drie voert zich grotendeels door het achterland van Marbella. Via het strand loopt u weer terug naar de finish.

Dag 7 Embalse de Istán - Lagos de Tortugas

Vandaag is alweer de laatste dag van dit mooie wandelevenement aangebroken. De Avenida Ricardo Soriano wordt vandaag omgetoverd tot de Via Gladiola en het aanwezige publiek zal u met gejuich begeleiden naar het eindpunt van de wandeling. Indien u alle routes heeft gelopen ontvangt u vandaag uw medaille.

Dag 8 Terugreis

U kunt deze dag nog grotendeels zelf indelen. Aan het begin van de middag vertrekt de touringcar naar de luchthaven. Op de luchthaven is het tijd om afscheid te nemen van uw reisgenoten en in te checken voor uw terugvlucht naar de luchthaven in Nederland. De vlucht zal wederom circa 3 uur duren. Hiermee is een einde gekomen aan deze sportieve reis en kun u terugkijken op een fantastische reis naar Marbella.

Spanje

Oppervlakte: 505.992 km2
Inwoners: 46.754.784
Hoofdstad: Madrid
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Andere typisch Spaanse gerechten zijn paella (rijstgerecht met zeevruchten en kip), tortilla (een gevulde omelet met aardappelen), gazpacho (koude soep met kruiden en groenten) en verschillende soorten cocidos (stoofpotten). Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. In de lager gelegen gebieden zijn veel loofbossen te vinden. Deze bossen bestaan vooral uit eiken, kastanjes, berken, beuken en essen. In de hoger gelegen gebieden zijn ook naaldbossen. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er leven een aantal grote zoogdieren in Spanje, zoals de bruine beer, wilde kat, lynx, wolf, damhert, edelhert, wild zwijn, ree, gems en Spaanse steenbok. Sommige van deze soorten zijn echter zeldzaam geworden. Net als in Nederland leeft de ooievaar in Spanje. Daarnaast zijn een aantal soorten grote roofvogels betrekkelijk ‘gewoon’ in het land. De meest opvallende vogelsoort is de blauwe ekster, die in Midden- en Zuid-Spanje te zien is. Verder komt deze vogelsoort enkel in Portugal en China voor. Spanje telt negen nationale parken en honderden natuurreservaten.
 
Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Met Fransisco Franco aan het hoofd, ontstond er veel onrust. Dit resulteerde in een burgeroorlog van nationalisten van 1936 tot 1939. Franco bleef aan de macht tot hij in 1975 overleed. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • Het nieuwe jaar begint in Spanje met het traditionele klokkenluiden op het Puerta del Sol plein in Madrid. Het is tijdens dit klokkenluiden de gewoonte om bij elke klokslag een druif op te eten.
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 

Hotel Monarque El Rodeo 3*

Het hotel bevindt zich op slechts een korte wandeling van de oude binnenstad van Marbella, met de geplaveide straatjes, bloemententoonstellingen en het beroemde Plaza de los Naranjos. In 5 minuten loopt u naar de jachthaven van Marbella. Het ligt naast het Alameda-park en op op 200 meter van het Venus-strand.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras, lift en zwembad met zonneterras. De kamers zijn voorzien van een televisie, een slaapbank, kluisje, minibar en grote kasten. De badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en haardroger.

Het hotel ligt op loopafstand van het startpunt van de wandelvierdaagse.

In het restaurant worden Spaanse en internationale gerechten geserveerd. Er is ook een café met panoramische ramen.

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis:

Heenreis
08 oktober '18:     Amsterdam - Malaga     06:55 - 09:55 uur
09 oktober '18:     Amsterdam - Malaga     06:55 - 09:55 uur

Terugreis
15 oktober '18:     Malaga - Amsterdam     20:25 - 23:20 uur
16 oktober '18:     Malaga - Amsterdam     21:00 - 00:05 uur


Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:

Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart ! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk: 
* 1e voornaam , dus geen voorletters
* 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
* dames die ‘ echtgenote van’ (vermelding ev.)  in het paspoort hebben dienen alleen  hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 – 10 30 800 

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen ivm foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Twee uur voor vertrek meldt u zich op de luchthaven om in te checken voor uw rechtstreekse avondvlucht naar Malaga. De vlucht zal circa. 3 uur duren. Aangekomen op de luchthaven van Malaga wordt u welkom geheten door een lokale Effeweg reisbegeleider. Vervolgens gaat u per lokale touringcar naar uw hotel in Marbella. De transfertijd is circa 45 minuten vanaf de luchthaven.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:37:03 | 0,42 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch