telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

  • 100% vertrekgarantie
  • Comfortabel 4* hotel
  • Bezoek Dubrovnik
  • Bezoek Mostar
  • Boottocht Ston en Korčula
  • Nederlandssprekende reisleiding
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Rotterdam - Dubrovnik - Neum

Vanaf Rotterdam Airport vliegt u met Transavia naar Dubrovnik. Bij aankomst in Dubrovnik wordt u welkom geheten door uw reisleider. Aansluitend rijden wij naar het Grand Hotel Neum, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven. De rest van de dag kunt u zelf indelen. Deze dag wordt afgesloten met een diner in het hotel (zie Dinerpakket).

Dag 2 Dubrovnik

Na het ontbijt rijden we naar Dubrovnik, de ‘parel van de Adriatische Zee’, een hoogtepunt van deze rondreis. Het hele oude centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is eigenlijk één groot museum met vele kerken en monumenten, waaronder de oudste apotheek ter wereld. De stad wordt nog steeds volledig omringd door de oorspronkelijke stadsmuren van soms wel 10 meter dik en 20 meter hoog. Na de stadstour heeft u vrije tijd om nog op eigen gelegenheid van deze prachtige stad te genieten, alvorens we terug rijden naar Neum.

Dag 3 Trogir en Split

Na het ontbijt beginnen we de dag met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Trogir. Trogir is eigenlijk een eilandje dat door bruggen met het vasteland is verbonden en waarvan veel gebouwen nog stammen uit de periode van de 10e tot de 16e eeuw. Vervolgens rijden we langs de kust verder naar de 'witte stad' Split. Split heeft een bijzonder historisch centrum met prachtige gebouwen zoals het Paleis van Diocletianus en de kathedraal van St. Domnius, u heeft hier ook vrije tijd om zelf op verkenning te gaan, te winkelen, over de Riva boulevard te wandelen of op één van de gezellige terrasjes een drankje te nuttigen. In de loop van de middag rijden wij terug naar ons hotel.

Dag 4 Makarska

Vandaag staat Makarska op het programma. Dit is een van de populairste bestemmingen aan de Kroatische kust. De stad staat bekend om haar boulevard met palmbomen, moderne cafés en uitzicht op de haven waar vaak plezierjachten aangemeerd liggen. Makarska is het centrum van de Makarska Rivièra en ligt aan de voet van de berg Biokovo. Het centrum van de oude stad heeft nauwe straatjes, een kerkplein met een bloemen- en fruitmarkt en een Franciscaans klooster. 's Middags heeft u nog tijd om te lunchen (niet inclusief) voordat we vertrekken uit Makarska en terugrijden naar Neum.

Dag 5 Mostar, Kravica en Počitelj

Na het ontbijt steken we de grens met Bosnië en Herzegovina over voor een bezoek aan Mostar. Mostar is de hoofdstad van het kanton Herzegovina-Neretva en is de grootste en belangrijkste stad van de streek Herzegovina. De stad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na het bezoek aan Mostar rijden wij door naar de Kravica waterval, die zo'n 25 meter hoog en 120 meter breed is. 's Middags bezoeken wij het Turkse dorp Počitelj. Počitelj is een historische nederzetting. Het meest opvallende object in dit dorp is de Sahat Kula, een silovormige toren, die vanaf de top van de heuvel uitkijkt over het gehele dorp. Via een mooie route rijden we in de loop van de middag terug naar ons hotel.

Dag 6 Vrije dag of Čilipi en Cavtat

Na het ontbijt kunt u vandaag genieten van een vrije dag. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op excursie naar Čilipi. Het dorp staat bekend om zijn zorgvuldig bewaard gebleven volksgebruiken, rijke volkskostuums en beroemd borduurwerk. Op de Sunday Fair kunt u originele souvenirs kopen, zoals borduurwerk van zijde. Ook kunt u de heilige mis bij de St. Nikolaaskerk bijwonen en de dorpelingen zien in hun traditionele volkskostuums. Na de mis zal er een folklore dansvoorstelling zijn voor de kerk, welke wordt uitgevoerd door de inwoners van Čilipi. Vervolgens rijden we naar de stad Cavtat. Dit is de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië en behoort tot de oudste steden aan de Dalmatische kust. Het was ooit een belangrijke Romeinse kolonie die in de 7e eeuw door de invallen van de Avaren en Slavische volkeren verwoest werd. In de 15e eeuw is Cavtat herbouwd, waarbij kosten nog moeite gespaard werden om de stad in haar oude glorie te herstellen. Er zijn prachtige patriciërshuizen, pittoreske kerken en met overvloed versierde buitenverblijven gebouwd. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7 Vrije dag of Ston en Korčula

Vandaag heeft u nog een vrije dag of gaat u mee op excursie als u het voordeelpakket geboekt heeft. Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilanden en vandaag gaan we naar het grootste eiland van de archipel Korčula, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We rijden eerst naar de plaats Ston op het schiereiland Pelješac, dat vooral bekend is vanwege de 5,5 kilometer lange verdedigingsmuur, met 40 torens en 5 forten, tussen Ston en Mali Ston. Ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston zelf is nu een klein aangenaam stadje met een pleintje met gezellige terrasjes. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korčula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt ook vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Langs de 19e-eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om even te genieten van een koud drankje of lokaal wijntje. 

Dag 8 Dubrovnik - Rotterdam

Na het ontbijt nemen we afscheid van Neum en gaan we op weg naar de luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Nederland, waar deze prachtige reis in Rotterdam weer eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Hotel

4* Grand Hotel Neum, Neum

Dit in 2013 gerenoveerde hotel heeft een prachtig uitzicht op zee en biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar, lift en diverse restaurants. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, airconditioning, televisie en balkon met uitzicht op zee. Wifi is in het hotel gratis.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:10:20 | 0,41 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch