telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 9 dagen Rondreis Marokko

    Een sprookje uit 1001 nacht; zo mogen we deze schitterende rondreis door het verrassend veelzijdige Marokko wel noemen! Het mystieke Marokko… een land met vele gezichten. Tijdens deze complete rondreis bezoeken we onder andere de vier  Koningssteden (Fès, Marrakech, Meknes en Rabat), vruchtbare oase gebieden, de onmetelijke Saharawoestijn, traditionele Berberdorpen en het schitterende Atlasgebergte. Uiteraard maakt u tijdens deze reis kennis met de rijke Arabische cultuur. Een reis om nooit te vergeten!
     
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annulerigen
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Een sprookje uit 1001 nacht

Een sprookje uit 1001 nacht; zo mogen we deze schitterende rondreis door het verrassend veelzijdige Marokko wel noemen! Het mystieke Marokko… een land met vele gezichten. Tijdens deze complete rondreis bezoeken we onder andere de vier  Koningssteden (Fès, Marrakech, Meknes en Rabat), vruchtbare oase gebieden, de onmetelijke Saharawoestijn, traditionele Berberdorpen en het schitterende Atlasgebergte. Uiteraard maakt u tijdens deze reis kennis met de rijke Arabische cultuur. Een reis om nooit te vergeten!
 

DAG 1 Heenreis en Casablanca

Met Transavia vliegt u comfortabel vanaf Amsterdam naar Marrakech in Marokko. Hier wordt u ontvangen door onze Nederlands sprekende reisleider. Vervolgens rijden we richting Casablanca en maakt u meteen kennis met het landschap van Marokko. In de middag zullen we aankomen bij ons hotel in Casablanca, waar we 1 nacht zullen verblijven. Casablanca is de grootste stad en het economische hart van Marokko. Hier kunt u de op één na grootste moskee ter wereld bezoeken: de imposante Hassan II Moskee. Ook laten wij u het Verenigde Naties Plein zien, met de verschillende overheidsgebouwen en de centrale markt. 's Avonds kunt u in het hotel genieten van een goed verzorgd diner.

Dag 2 Koningssteden Rabat en Meknes

In de ochtend vertrekken we naar Rabat, de meer dan 1000 jaar oude Marokkaanse hoofdstad, rijk aan regeringsgebouwen en paleizen. We zien in deze stad onder meer het sfeervolle oude stadsgedeelte Oudaya en het in Marokkaanse stijl gebouwde en rijk gedecoreerde mausoleum van Mohammed V.  We vervolgen onze route richting Meknes. Hier kunt u de beroemde poort Bab Mansour bewonderen welke het middelpunt is van de 40 km lange stadsmuur. Ook ziet u de resten van de koninklijke stallen waar vroeger meer dan 12.000 paarden verzorgd werden. We maken tevens een korte wandeling door de medina. Aan het einde dag de dag rijden we door naar Fes, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 3 Fès

Vandaag verblijven we de gehele dag in en nabij de fascinerende stad Fès. U komt hier ogen en oren tekort! Fès is de oudste koningsstad van Marokko en werd in de 8e eeuw opgericht door Moulay Idriss II. Ontdek samen met ons het oude centrum en struin door een labyrinth van smalle straatjes. Bekijk hier de koranische school Attarine, de prachtige met tegelmozaïeken gedecoreerde Nejjarine fontein en de belangrijke Karaouine moskee. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4 Midden-Atlasgebergte en Ziz-vallei

Na het ontbijt rijden we door naar één van de belangrijkste oases van Marokko, Erfoud. We passeren de prachtige cederwouden van het Midden-Atlasgebergte met de Berber dorpen Ifrane en Azrou, een bekend skigebied voor de Marokkanen. Na de lunch in Midelt reizen we verder via de Ziz-vallei, welke beroemd is om zijn duizenden palmbomen. Aan het begin van de avond komen we aan in Erfoud waar we zullen overnachten.

Dag 5 Excursie landrovertour Merzuga en Tinghrir

Voor de vroege vogels wordt een optionele landrovertour aangeboden. Deze brengt u via het berberdorpje Rissani naar de beroemde zandduinen van Merzuga. U kunt de duinen beklimmen of bestijgen op de rug van een kameel, zodat u op de top kunt genieten van de unieke zonsopgang. Een onvergetelijke ervaring! Terug in het hotel geniet u van een welverdiend ontbijt en wordt de reis vervolgd naar Tinghrir. Hier bezoekt u de beroemde Todrakloof, met rechte rotswanden tot wel 300 meter hoog. We verblijven 1 nacht in Hotel Bougafer of gelijkwaardig in Tinghir. 

Dag 6 Dadeskloof en Ouarzazate

Via de route van de 1000 kasbahs, de vroegere karavaanweg tussen het Zwarte Afrika en de Atlantische Oceaan, vervolgen wij onze reis naar Boulmane om hier de Dadeskloof te bezoeken. Deze vruchtbare kloof is bezaaid met berberdorpjes, waar onder de vele dadelpalmen kleine tuinen zijn aangelegd door de bewoners. U zult genieten van de geweldige uitzichten die u hier te zien krijgt. Via El Kelaa, bekend van het rozenfestival, rijden we door naar Ouarzazate voor de overnachting. In deze vroegere legioenstad, die nu is uitgegroeid tot een bloeiende provinciestad bezichtigen we de kasbah van Taourirt, die in de 18e eeuw werd gebouwd. Optioneel kunt u de filmstudio’s bezoeken.

Dag 7 Kasbah Ait Ben Haddou, Tizi-n-Tichka pas en aankomst Marrakech

Na het ontbijt vertrekken we richting Marrakech. Onderweg brengen we een bezoek aan de kasbah van Ait Ben Haddou. Dit spectaculaire fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is compleet gebouwd van klei en keien en is omringd door een muur met zeer oude poorten. Van binnen kunt u verschillende verblijven en gebouwen bezoeken die prachtig gedecoreerd zijn. We vervolgen onze weg via de Hoge Atlas langs diepe dalen en primitieve dorpjes en bereiken de Tizi-n-Tichka pas. Deze pas is gelegen op 2260m hoogte en is het hoogste punt van deze reis. We overnachten de komende 2 nachten in Marrakech.

Dag 8 Marrakech

Marrakech wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd en is de tweede koningsstad die wij aan doen tijdens deze reis. Volgens velen is dit de meest interessante en kleurrijke stad van Marokko. Hier maken we een stadstour en zien we onder meer de Menara-tuinen, de graven van de Saadische koningsdynastie en het weelderig gedecoreerde Bahiapaleis. Wandelend door de binnenplaatsen en de schitterend gedecoreerde vertrekken kunt u zich terugwanen in het vroegere leven van Marokko. Het hoogtepunt van deze rondleiding is ongetwijfeld onze wandeling door de nauwe steegjes (souks) van de oude stad die allen leiden naar het kloppende hart, het beroemde Djema-el-Fna-plein. Geniet op dit bruisende plein en laat u meevoeren door de heerlijke geuren en enthousiaste muzikanten.

DAG 9 Marrakech - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Nederland. Einde van een bijzondere en magische reis.
 

Hotel

Muthu Raga Madeira Hotel 4*

NNB

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:01:21 | 0,3 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch