telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Krakau en Zakopane

 • Vlucht met Transavia vanaf Eindhoven
 • Overnachting in een 4* hotel in Krakau
 • Voordeelpakket met stadswandeling Krakau, zoutmijn Wieliczka en dagexcursie Auschwitz bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Krakau en Zakopane

Krakau is booming! En wij snappen wel waarom. Krakau is een mengeling van indrukwekkende historie, een gezellige stad en een prachtige natuur eromheen. Deze reis kunt u nu wel heel eenvoudig, comfortabel en voordelig maken met Effeweg.nl. Met onze eigen chauffeur en touringcar ter plaatse nemen wij u mee naar de zoutmijnen van Wieliczka, het Tatra hooggebergte met Zakopane en de Dunajec-kloof. Het verleden is onlosmakelijk met de stad verbonden. U kunt deelnemen aan de excursies naar Auschwitz-Birkenau en de fabriek van Schindler. Het gezellige stadscentrum van Krakau met de grote markt en het kasteel van Wawel nodigt uit om rond te struinen. Beoordeel zelf waarom Krakau ook wel de bijnaam ‘Florence van Polen’ heeft.

Zondag: Vlucht Eindhoven - Krakau

Met Transavia vliegt u comfortabel vanaf Eindhoven in minder dan twee uur naar het Poolse Krakau. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze reisleiding. Wel zo vertrouwd! U wordt naar uw hotel aan de rand van Krakau gebracht, waar u de komende 7 nachten zult verblijven. Reserveert u ons aantrekkelijke dinerpakket? Voor € 50,- p.p. bieden wij maar liefst 7 avonden een diner in het hotel. Makkelijk en voordelig! Bij een late avondvlucht wordt de 1e avond een eenvoudige maaltijd geserveerd.

Maandag: Stadswandeling Krakau, Joodse wijk en het kasteel Wawel

Vandaag maken we kennis met Krakau. We bezoeken allereerst de Joodse wijk Kazimierz, waar Steven Spielberg zijn beroemde film Schindler’s List heeft opgenomen. In de wijk staat ook de oudste synagoge van Polen, waarin tegenwoordig het Joods museum is ondergebracht. Vervolgens kunt u een stadswandeling o.l.v. een gids maken door het centrum van Krakau. Het hart van Krakau wordt gevormd door de Rynek Glówny (Grote Markt) en de Rynek Maly (Kleine Markt). De Rynek Glówny is één van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Aansluitend heeft u vrije tijd in de stad Krakau of u kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Wawel, vroeger de residentie van de koningen. De kathedraal naast het kasteel was de plaats waar de koningen werden gekroond.

Dinsdag: Auschwitz-Birkenau

Deze dag kunt u deelnemen aan de excursie naar voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Vanaf 1942 werd dit één van de grootste vernietigingskampen van de Tweede Wereldoorlog en geldt als symbool voor de Holocaust. O.l.v. een gids bezoeken we de kampen Auschwitz I en Birkenau. In Auschwitz I ziet u het beruchte 'Arbeit macht frei', verschillende barakken die als expositieruimte zijn ingericht en de verschrikkingen van het kamp weergeven, het crematorium en officiersgebouwen. Na deze twee uur durende wandeling rijden we naar het even verderop gelegen Birkenau. U ziet de beroemde poort en de spoorlijn die eindigt bij De Rampe. Tijdens de wandeling ziet u o.a. de ruïnes van de barakken, waarvan we er één bezoeken, het crematorium zoals de Russen die aantroffen bij de bevrijding van het kamp en het monument. Na deze zeer indrukwekkende dag wordt u weer teruggebracht naar Krakau.

Woensdag; Zoutmijn Wieliczka en Krakau

Vandaag staat een bezoek aan de zoutmijn Wieliczka op het programma. De zoutmijn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de oudste mijnen ter wereld die nog in werking is. O.l.v. een gids maakt u een wandeling door de museummijn. U ziet onder meer oude werktuigen ter illustratie van de historie van de zoutwinning, vele historische figuren die zijn uitgehakt in het zout, een ondergronds meer, diverse zoutkamers en zelfs een ondergrondse kathedraal. De rest van de dag kunt u doorbrengen in Krakau.

De excursie Zoutmijn Wieliczka (inclusief entree en gids) dient bij boeking te worden doorgegeven. Belangrijk: aan het begin van de route daalt u af middels een trap met circa 350 treden.

Donderdag: Zakopane en Dunajec-kloof

Op de grens met Slowakije, ten zuiden van Krakau, ligt het Tatragebergte. Qua oppervlakte het kleinste hooggebergte ter wereld met meer dan 30 toppen hoger dan 2.500 meter. We rijden naar de bekendste plaats van de regio: het wintersportoord Zakopane. Het staat bekend om de overweldigende natuur van de omliggende bergwereld en haar rijke folkloristische cultuur en traditionele houtarchitectuur. U kunt per kabelbaan naar het bergstation op de Kasprowy Wierch of per kabeltrein naar een hoogte van 1.200 meter op de berg Gubalowka . Eenmaal boven wordt u op een fantastisch uitzicht getrakteerd! In het gezellige Zakopane kunt u een bezoek brengen aan de markt en de oude houten kerk met haar unieke begraafplaats. Vervolgens bezoeken we één van de mooiste natuurlijke fenomenen van Polen: De Dunajec-kloof. Omgeven door hoge kalksteen-rotswanden en dichte bossen kunt u  een vlottentocht maken over de Dunajec-rivier, waarbij u telkens getrakteerd wordt op fantastische vergezichten. De vlottentocht is geschikt voor alle leeftijden, u kunt het vergelijken met punteren in Giethoorn. De ervaren gids zorgt voor een ontspannen tocht door de kloof, waarbij hij/zij u informeert over het gebied en de bezienswaardigheden.

Vrijdag: Wadowice en Czestochowa

Vandaag staat in het teken van het katholieke Polen. Paus Johannes Paulus II was de Aartsbisschop van Krakau, totdat hij in 1978 werd verkozen tot Paus. Even ten westen van Krakow ligt Wadowice, de geboorteplaats van Paus Johannes Paulus II. Hier kunt u een bezoek brengen aan het geboortehuis, de basiliek en het Paus Johannes Paulus II-Museum. In de middag gaan we naar de bedevaartsplaats Czestochowa. De stad is vooral beroemd vanwege het Paulinerklooster op de berg Jasna Góra. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de zwarte madonna van Czêstochowa.

Zaterdag: Schindler-fabriek en Krakau

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de voormalige fabriek van Oskar Schindler. De fabriek is tegenwoordig gedeeltelijk ingericht als een museum. De expositie toont onder andere beelden van het uitbreken van de oorlog, de dagelijkse problemen van de bezetting en de strijd van Schindler om zijn arbeiders te beschermen. De rest van de dag kunt u doorbrengen in Krakau.

Zondag: Nowa Huta en terugvlucht naar Eindhoven

Na de Tweede Wereldoorlog lag Polen tot eind jaren ’80 achter het IJzeren Gordijn. De sporen van dit tijdperk zijn vooral zichtbaar in de wijk Nowa Huta, dat Nieuwe Staalfabriek betekent. Nowa Huta is een typisch voorbeeld van het Socialistisch Realisme: dorpen weken voor de zware industrie van de grootste staalfabriek van Polen en Nowa Huta werd een modelstad voor de communistische propaganda: enorme betonkolossen verrezen als woontorens voor de arbeiders. We maken een tour door de wijk en krijgen een indruk van het Polen van achter het IJzeren Gordijn. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum Krakau, voordat de chauffeur u aan het begin van de avond naar de luchthaven van Krakau brengt voor uw terugvlucht naar Eindhoven.

Landkaart: Krakau en Zakopane

Bij reizen met een middagvlucht, zal op de laatste dag alleen een bezoek gebracht worden aan Nowa Huta. Aansluitend op dit bezoekt brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Krakau.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Conrad 4*

Hotel Conrad in Krakau biedt kamers welke klassiek zijn ingericht. Het hotel heeft gratis wifi, thee- en koffiefaciliteiten en een flatscreen-tv met kabelzenders. Het hotel beschikt over een lift.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Hotel Swing 4*

Dit vrij nieuwe hotel is gunstig gelegen op slechts 3 kilometer van het centrum van Krakau. Het hotel is modern ingericht en beschikt over een receptie, bar, restaurant, lift en welnessruimte. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie en airco. Er is vlakbij het hotel een bushalte voor de bus naar het centrum. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Vluchtinformatie

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Polen

Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.

Flora en Fauna
Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.

Geschiedenis
De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.

Prijsniveau
De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
 • De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.
 • Wie kent de polonaise nou niet? Maar veel minder bekend is dat dit uit Polen komt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:46:35 | 0,36 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch