telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 17:00 uur

Stedentrip 4 dagen Brussel, Brugge en Antwerpen

vanaf € 149,-
vertrekdata en prijzen
  • Logies & Ontbijt
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Verblijf in Ibis Expo-Atomium Brussel 3*
  • Stadstour en -wandeling bij te boeken
  • Atomium en Manneken Pis

Dag 1 Heenreis en kennismaking Brussel

We vertrekken vandaag vroeg in de morgen, zodat we in de loop van de ochtend aankomen in Brussel. Bij aankomst in de stad kunt u een stadsrondrit door Brussel maken. Met onze touringcar maken we een ontdekkingstocht langs de mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Hierna volgt een stadswandeling onder leiding van een gids. U ziet onder andere de Grote Markt, de chique winkelgalerij St. Hubertus en Manneken Pis. In de namiddag wordt u naar het Atomium gebracht. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht.

De stadstour Brussel dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 2 Waterloo en vrije tijd

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het slagveld van Waterloo. Napoleon Bonaparte werd hier op 18 juni 1815 verslagen door een combinatie van Britse, Nederlandse, Hannoveraanse en Pruisische legers, onder leiding van de hertog van Wellington en Blücher. Hier maken we een uitgebreide rondrit. In de middag hebt u vrije tijd om de stad Brussel op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een chocolade demonstratie met proeverij bezoeken.

Dag 3 Brugge

Vandaag gaan we met de touringcar naar de stad Brugge. De historische binnenstad van Brugge werd in 2000 door UNESCO opgenomen op de lijst van het werelderfgoed. Het middeleeuwse stratenpatroon, de kronkelende reien en groene vestingen maken van Brugge een unieke trekpleister. In de binnenstad kunt u een stadswandeling onder leiding van een gids maken. Aansluitend kunt u rondom de markt op eigen gelegenheid gaan lunchen in één van de vele restaurantjes. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en een bezoek brengen aan de vele bezienswaardigheden.

De stadswandeling Brugge dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Antwerpen en terugreis

Alweer de laatste dag in Brussel. Na het ontbijt hebt u nog de tijd om u zelf in het centrum van Brussel te vermaken. Aan het begin van de middag verlaten we Brussel. Onderweg maken we een stop in Antwerpen. Hier hebt u tijd om de stad te verkennen. Vervolgens vertrekken we richting Nederland. Onderweg hebt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met onze servicelijn naar de opstapplaats wordt gebracht.

Eten en drinken
De Vlaamse frieten uit België zijn alom bekend. Daarnaast is ook chocolade een typisch Belgisch gerecht. Op jaarbasis wordt door Belgen wel 8,3 kilo chocolade gegeten. Een veel gekochte souvenir zijn dan ook de Belgische bonbons. Bierliefhebbers zijn in België op de juiste plek. De diversiteit aan smaken is zeer groot en ook de alcoholpercentages lopen nergens zover uiteen.

Flora en Fauna
Aangezien België behoort tot ’s Werelds dichtstbevolkte landen, is er niet veel ruimte voor natuur. Desondanks groeien er wel veel verschillende soorten planten. De Belgische Ardennen is een groot en bekend natuurgebied. De diersoorten in België komen overeen met die in Nederland. Er leven vooral kleine zoogdieren en er zijn veel verschillende diersoorten, het merendeel leeft in de Ardennen.

Geschiedenis
Tijdens haar rijke geschiedenis is België meerdere keren van machthebber gewisseld. De tweetaligheid is altijd een issue geweest voor het land. In 1799 pleegde Napoleon een staatsgreep en kwam aan de macht. In eerste instantie waren de Belgen redelijk positief. Maar toen Napoleon de Franse taal als officiële taal wilde invoeren en verbood te handelen met Engeland, verdween dit positieve gevoel. Uiteindelijk werd Napoleon verslagen tijdens de welbekende Slag bij Waterloo. Op verzoek van Engeland werden de Zuidelijke Nederlanden (België) en de Noordelijke Nederlanden (Nederland) samengevoegd. Weer vormde de taal een barrière. Nederland werd door Koning Willem I ingevoerd als officiële taal. De adelen waardeerden dit niet, want Nederlands werd gezien als de taal voor het ‘gewone’ volk. Als gevolg ontstonden rellen in 1830, waarna België op 4 oktober 1930 afhankelijk werd. Nederland erkende België pas in 1839 al een onafhankelijk land.

 

Ibis Expo-Atomium Brussel 3*

Het comfortabele Ibis hotel ligt nabij het Brupark, het Atomium en het Koninklijk Paleis van Laken. Het hotel heeft een bar, restaurant en gratis WiFi in openbare ruimtes en op de kamers. Iedere kamer beschikt over tv, telefoon, toilet en bad of douche. Tevens beschikt het hotel over een lift. Het metrostation Koning Boudewijn ligt 900 meter verderop.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Leeuwarden*
Heerenveen*
Lemmer*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Breda
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Breda
Uden > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Uden
Nijmegen
Leiden > Den Haag
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Leiden
Den Haag
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Rotterdam
Dordrecht
Arnhem
Tiel
Gorinchem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Alkmaar > Utrecht
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Alkmaar*
Utrecht
Zaandam > Amersfoort
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Zaandam*
Amsterdam
Amersfoort
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route B
Nieuw-Dijk / Didam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:38:24 | 0,88 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch