Single Kerstreis 5 dagen Bad Wimpfen

 • Geen toeslag 1-persoonskamer
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Heerlijk 5-gangen kerstdiner
 • Gezellige muziekavond
 • Leuk kerstconcert & verzorgde kerstviering
 • Inclusief stadswandeling Bad Wimpfen en kerstwandeling
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Vrijdag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het Neckardal. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met een cocktail. Nadat u de koffers naar de kamers heeft gebracht, staat er een heerlijk diner voor u klaar. Na het diner wacht u een gezellige avond met een optreden van een muzikant.

Zaterdag: Vrije ochtend en kerstviering met kerstmuziek

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken door het mooie kuurpark naast het hotel of een bezoek brengen aan het oudste gedeelte van Bad Wimpfen, namelijk Wimpfen im Tal. De vakwerkhuizen en kleurige uithangborden geven een schilderachtige aanblik. Aan het eind van de ochtend kunt u genieten van een heerlijke kerstlunch in het hotel. Vervolgens wordt er een kerstviering gehouden met kerstmuziek, koffie, thee, koek en gezelschapsspellen. ’s Avonds kunt u genieten van het diner.

Zondag (1e kerstdag): Kerstconcert en stadswandeling Bad Wimpfen

Na het ontbijtbuffet kunt u een kerstconcert bijwonen. ’s Middags maken we een stadswandeling door de schilderachtige oude stadskern van Bad Wimpfen o.l.v. een gids. De gids zal u alle interessante plekjes en bezienswaardigheden van de stad laten zien. De kerstdag wordt afgesloten met een heerlijk 5-gangen kerstdiner!

Maandag (2e kerstdag): Natuurtocht en kerstwandeling

Na het ontbijt maakt de chauffeur een mooie rondrit door het Neckardal. De rivier de Neckar kronkelt zich door een mooi glooiend landschap en verbindt vele oude stadjes met elkaar. ’s Middags kunt u deelnemen aan een kerstwandeling van het hotel. Het glaasje Glühwein mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze winterse wandeling! Aan het einde van de dag staat een heerlijk diner voor u klaar in het hotel.

Dinsdag: Keulen en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en Bad Wimpfen. We brengen een bezoek aan Keulen, de stad met als middelpunt de beroemde gotische Dom. Ook het historische Rathaus en de gezellige Altstadt met vele kroegjes en eetgelegenheden zijn een bezoekje zeker waard. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Bad Wimpfen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Gastehaus Fernblick

Het Gastehaus staat in directe verbinding met Hotel Am Rosengarten 4* en is te bereiken door middel van een lange gang. De kamers zijn voorzien van douche en toilet, telefoon, tv en een balkon. De receptie en het ontbijtbuffet bevinden zich in Hotel Am Rosengarten.

Het Gastehaus ligt in een kuurpark direct aan de rand van het kuuroord Bad Wimpfen op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:47:56 | 0,27 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch