telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Oud en nieuw 5 dagen Sauerland - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in Alpin Hotel 3* Superior met zwembad en sauna
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur
 • Elke avond entertainment in het hotel
 • Gala op oudejaarsavond met champagne en vuurwerkshow
 • Nieuwjaarswandeling met warme lunch
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

28 december: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we richting ons hotel in het Sauerland. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met een heerlijke lunch. Na de lunch maken we een korte rondrit door het Sauerland om kennis te maken met de omgeving. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijk diner. Iedere avond wordt er een leuk programma gepresenteerd in het hotel. Het programma is heel divers van een gezellige muziekavond, een goochelshow van Magic Wobo, een quiz avond tot een fakkelwandeling. En natuurlijk als klapper het galabuffet op Oudjaarsavond!

29 december: Dagtocht Paderborn en Teutoburgerwoud

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we per touringcar naar Paderborn en het Teutoburgerwald. Ontdek in Paderborn de prachtige Dom met een prachtig rijk versierd voorportaal en het fraaie raadhuis, gelegen op het ‘Rathausplatz’. In de middag rijden we naar het Teutoburgerwald, een lage bergketen tussen Paderborn en Bielefeld. Hoog boven het Teutoburgerwald torent het Hermannsdenkmal uit, een 53 meter hoog monument van waar u een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Tenslotte bekijken we de beroemde Externsteine, een bijzondere formatie zandstenen van 120 miljoen jaar oud die ineens uit het landschap kwam oprijzen. Vandaag krijgen we een lunchpakket mee.

30 december: Brilon, Winterberg, Willingen en oud & nieuw

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Brilon, een historisch stadje met één van de oudste raadhuizen van Duitsland. Het marktplein van dit stadje is een gezellige ontmoetingsplaats. Na een heerlijke lunch in hotel Alpin maken we een prachtige natuurtocht door Sauerland. U komt onder andere langs de bekende plaatsen Winterberg en Willingen. Ook ziet u onderweg de Kahler Asten, de hoogste berg van Sauerland met ruim 840 meter. Geniet aan het begin van de avond van een galabuffet en sluit het jaar af met een gezellig oudejaarsbal en een glas champagne. Bewonder ook het spetterende vuurwerk.

31 december: Nieuwjaarswandeling en Attendorn, Atta-Höhle en Biggesee

Luid het nieuwe jaar in met een prachtige Nieuwjaarswandeling en een uitgebreide brunch in het hotel. In de middag brengen we een bezoek aan Attendorn in het natuurpark Ebbegebirge. Attendorn zelf is met de mooie kerken, het oude stadhuis en oude stadsmuur de moeite waard. U kunt ook een bezoek brengen aan de druipsteengrot Atta-Höhle. Ontdek het grootste onderling verbonden grottensysteem van Duitsland. Het begeleide bezoek leidt u over goed begaanbare paden met kleine trapjes en duurt ongeveer 40 minuten. U kunt u een kijkje nemen of een souvenirtje kopen in de kleine winkel. Via een mooie route langs de Biggesee rijden we terug naar het hotel.

1 januari: Nieuwjaarsdag: Atta-Höhle en Biggesee

Luid het nieuwe jaar in met een prachtige Nieuwjaarswandeling en een uitgebreide brunch in het hotel. In de middag brengen we een bezoek aan Attendorn in het natuurpark Ebbegebirge. Attendorn zelf is met de mooie kerken, het oude stadhuis en oude stadsmuur de moeite waard. U kunt ook een bezoek brengen aan de druipsteengrot Atta-Höhle. Ontdek het grootste onderling verbonden grottensysteem van Duitsland. Het begeleide bezoek leidt u over goed begaanbare paden met kleine trapjes en duurt ongeveer 40 minuten. U kunt u een kijkje nemen of een souvenirtje kopen in de kleine winkel. Via een mooie route langs de Biggesee rijden we terug naar het hotel.
 

2 januari: Hochsauerland-Höhenstrasse en terugreis

Op onze laatste ochtend in het Sauerland nemen we op passende wijze afscheid van deze schitterende regio. We rijden een prachtige route over de Hochsauerland-Höhenstrasse, langs de hoogste toppen van het Sauerland. Onderweg maken we een stop bij de ambachtelijke kunstsmederij, waar met authentieke materialen fraai smeedwerk wordt gemaakt. Na de lunch in het hotel nemen we afscheid om vervolgens met vele mooie herinneringen te vertrekken richting Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.
 

Sauerland Alpin Hotel 3* superior

Het hotel ligt in het plaatsje Grafschaft, midden in een bosrijk gebied gelegen. Alpin Hotel is een sfeervol multifunctioneel hotel met alles onder een dak en beschikt over 116 kamers, allen met douche bad, toilet, tv en een zitje. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar. In restaurant Bel Etage wordt u tijdens uw verblijf verwend met een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3-gangen keuzediner. Heerlijk ontspannen kunt u ook in het zwembad en de sauna. Wifi is gratis.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:01:39 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch