telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Najaarsaanbieding 8 dagen Balatonmeer en Boedapest

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Ontdek Boedapest o.l.v. een gids
  • Bezoek Tihany en Keszthely
  • Optionele excursie naar de puszta
  • Folkloreavond in hotel
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse snelwegen met de nodige stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Aankomst Siófok

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Bij Passau rijden we Oostenrijk binnen en via Linz gaat de reis naar de omgeving van Wenen voor de lunchpauze. Aansluitend passeren we ten zuiden van de Neusiedler See de Hongaarse grens. Voor het diner bereiken we ons hotel in Siófok.

Maandag: Middagtocht Tihany

‘s Ochtends kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van het hotel verkennen. Wat dacht u van een (strand)wandeling of gaat u liever bij mooi weer een terrasje pakken of flaneren over de promenade? ‘s Middags bezoeken we het van oorsprong vulkanische schiereiland Tihany. Tihany is een vriendelijk plaatsje met traditionele huizen en smalle, kronkelende straatjes met gezellige winkeltjes. Bezienswaardig is de in barokstijl gebouwde abdijkerk. De kerk herbergt prachtige fresco’s en houtsnijwerken. In de crypte zijn de restanten van de middeleeuwse abdij en het graf van de stichter van de abdij te zien. Vanaf het pleintje voor de kerk heeft u een schitterend uitzicht over het meer en de omgeving.

Dinsdag: Keszthely en Hévíz

Vandaag maken we een prachtige dagtocht naar Keszthely, waar u een bezoek kunt brengen aan het 101 kamers tellende barokke Festetics-kasteel. Zeer de moeite waard is de Helikonbibliotheek met meer dan 50.000 kostbare boeken. In Keszthely kunt u ook gezellig winkelen en souvenirs kopen. We vervolgen onze route naar de wereldberoemde bronnenplaats Hévíz, met hotels, restaurants en boetiekjes. De naam Hévíz betekent ‘warm water’. Bij het dorp ligt een 4,4 hectare groot kratermeer, waarvan het water in de zomer én in de winter een oppervlaktetemperatuur heeft van 28-30 graden. U kunt hier het thermaalbad bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Boedapest

Vandaag staat de Hongaarse hoofdstad Boedapest centraal. O.l.v. een lokale gids maken we een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Donau en bestaat eigenlijk uit drie oude steden die samengevoegd zijn: Buda en Obuda op de oever met de burcht en Pest aan de overkant, waar het schitterende parlementsgebouw ligt. We bezoeken de Burchtwijk met de Matthiaskerk. Vanaf het Vissersbastion heeft u een prachtig uitzicht over de Donau en het parlementsgebouw. Ook gaan we naar het Heldenplein. Hier staat een monument dat herinnert aan het 1.000-jarig bestaan van Hongarije. Na de stadsrondrit heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, een boottocht op de Donau te maken (voordeelpakket), of gezellig op een terrasje neer te strijken.

Donderdag: Vrije dag of excursie puszta

Deze dag bent u vrij of kunt u meegaan naar een typisch Hongaarse puszta (voordeelpakket). We maken hier een koetsentocht en krijgen een typisch Hongaarse lunch met muziek aangeboden. Ook zien we nog een indrukwekkende paardenshow. Een dag vol met Hongaarse tradities, dus vergeet uw camera niet!

Vrijdag: Vertrek Siófok

Helaas nemen we vandaag weer afscheid van het mooie Balatonmeer. De eerste etappe van de terugreis rijden we via Györ en door het Oostenrijkse Burgenland langs de steden Wenen, Linz en Passau naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Terugreis

Via de Duitse autobanen rijden we na het ontbijt met diverse stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Hotel Magistern 3*

Hotel Magistern ligt aan de rand van Siófok aan het prachtige Balatonmeer. Het hotel is voorzien van een restaurant, bar, terras met ligstoelen en een lift. De kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet. In het hotel is gratis wifi beschikbaar. 

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:01:07 | 0,34 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch