telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis Rijncruise 6 dagen - volpension

 • 4* cruiseschip
 • Inclusief ontbijt, lunch en diner
 • 2 persoonshutten met tv, airco, douche en toilet
 • Kerstmarkten in Keulen
 • 1e Kerstdag in Mainz en Koblenz
 • 2e Kerstdag in Düsseldorf
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Vertrek Arnhem

U kunt vandaag op eigen gelegenheid naar het startpunt van deze reis, de aanlegplaats in Arnhem, of gebruik maken van onze servicelijnen per tourincar. Heeft u gereserveerd voor de servicelijnen dan vertrekt de touringcar tussen 11.00 en 14.00 uur vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland. Rond 14.30 uur kunt u aan boord van het cruiseschip MS Swiss Crystal in Arnhem. De bemanning staat al voor u klaar om u een onvergetelijke cruise te bezorgen. Het schip zal om 15.30 uur uur afvaren. Geniet van de prachtige omgeving langs de Rijn aan boord van het gezellige schip. Het schip beschikt over een panoramalounge, restaurant, bar, zonnedek, bibliotheek en een souvenirshop. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk 4-gangen diner. Na een drankje in de bar kunt u genieten van uw nachtrust in de compleet uitgeruste hutten. Alle hutten beschikken over 2 aparte bedden, radio, tv, mini-bar, kluisje, haardroger, airconditioning en aparte douche met toilet.

Dag 2 Keulen

's Morgens kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Rond 09.30 uur meren we aan in Keulen. U heeft de gehele de dag de tijd om Keulen te bezoeken. Als u geluk heeft, kunt u nog net een staartje meeproeven van de laatste dag kerstmarkten. In Keulen zijn de meeste kramen tot en met 23 december geopend. De kerstmarkt voor de Dom in Keulen is door de pers gekozen tot mooiste kerstmarkt van Europa. In de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio staan ca. 150 standjes met vooral decoratieartikelen, handwerk en kunst. De kerstmarkt op de “Alter Markt” wordt volgens de legende elk jaar weer opgebouwd door de Keulse kabouters, die er nog steeds voor zorgen dat deze kerstmarkt zijn historische sfeer niet verliest. Maar ook aan de Neumarkt, Rudolfplatz en de haven is vandaag de laatste dag van de kerstmarkten. Voor de lunch wordt u graag weer aan boord verwacht. Na het diner 's avonds vaart het schip om 20.00 uur af richting Bonn, waar we even voor middernacht aanmeren.

Dag 3 Bonn

Vanmorgen heeft u de tijd Bonn te verkennen. De vijf spitse torens van de Munsterkerk van Bonn zijn vanuit verschillende richtingen in de stad te zien. Aan de Markt in het centrum van Bonn is het oude in rococo stijl opgetrokken stadhuis, 'Altes Rathaus' gelegen. Drink een kop koffie in een van de cafes op de Markt en u heeft een prachtig uitzicht op dit karakteristieke gebouw dat op menig foto van Bonn is te zien. De binnenstad van Bonn leent zich ook uitstekend om een ochtendje te winkelen. Voor de lunch wordt u weer aan boord verwacht, waarna we verder varen op de Rijn. Deze kerstavond is het vast extra gezellig aan boord!

Dag 4 Mainz en Koblenz (1e kerstdag)

Al voor het ontbijt meren we aan in Mainz. Deze 1e kerstdag is het leuk een wandeling te maken door Mainz. Al meer dan 1.000 jaar wordt het stadsbeeld bepaald door de Mainzer dom. In de schaduw van de dom strekt zich het Mainz uit de middeleeuwen met kronkelige nauwe steegjes met namen als 'Nasengässchen' en 'Heringsbrunnengasse' en romantische vakwerkhuizen rondom de Kirschgarten. Rond de middag varen we door naar Koblenz waar we om 18.00 uur arriveren. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Op het Deutsches Eck staat een monument ter ere van keizer Wilhelm I. Aan de overzijde van de Rijn staat Schloss Ehrenbreitstein. Wellicht wilt u na het diner nog een wandeling maken door de autovrije Altstadt. Rond middernacht gooit de bemanning de trossen weer los.

Dag 5 Düsseldorf (2e kerstdag)

Vroeg in de ochtend meert het schip aan in Düsseldorf. Na het uitgebreide ontbijt kunt u vanaf het schip te voet de stad Düsseldorf op eigen gelegenheid verkennen. U kunt ook mee tijdens de 2-uur durende stadswandeling met de gids langs de bekende bezienswaardigheden. We blijven de hele dag in Düsseldorf. Voor een prachtig uitzicht over de stad is het aan te bevelen om een bezoek te brengen aan de Rheinturm. Dit is de Rijn-toren die hoog boven de stad uitsteekt. De toren heeft een hoogte van bijna 241 meter. Er is een observatiedek en ronddraaiend restaurant te vinden. Rond het middaguur kunt u gebruik maken van een lunch aan boord van het schip. Rond het tijdstip van het diner zal het schip het ruime sop kiezen richting Nederland.

De stadswandeling Düsseldorf dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 6 Retour Arnhem

Vanmorgen komen we weer terug in de haven van Arnhem. Na een goed verzorgd ontbijt nemen we afscheid van de bemanning en gaan rond 9.00 uur van boord. Heeft u gereserveerd voor de servicelijnen, dan wordt u per touringcar teruggebracht naar uw opstapplaats.

BELANGRIJK:

Vanwege de beperkte mobiliteit aan boord en de veiligheidsvoorschriften zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
 • Het is niet mogelijk een scootmobiel of elektrische rolstoel mee te nemen aan boord. Vanwege de veiligheidsvoorschriften zal de toegang aan boord hiervoor helaas geweigerd worden.
 • Vanwege de beperkte ruimte kunnen per reis max. 5 rollators worden meegenomen. De rollators worden geplaatst in de bibliotheek op het bovendek en kunt u gebruiken indien u van boord gaat. Tijdens de vaart, in de salon, restaurant, in uw hut kan geen gebruik worden gemaakt van de rollator.
 • U dient bij boeking een rollator aan te melden en ontvangt daarvoor ook een voucher in uw reispapieren.
 • Zonder aanmelding vooraf en een voucher is het helaas niet mogelijk een rollator mee te nemen.
 • Reizigers met een rollator worden aangeraden om een hut op het bovendek te reserveren.
 • In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt.
 • Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 088-1030800. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

MS Swiss Crystal 4*

MS Swiss Crystal 4*

U verblijft tijdens deze reis op het 4-sterren cruiseschip de MS Swiss Crystal. Het schip beschikt over een panoramalounge, restaurant, bar, zonnedek, bibliotheek en een souvenirshop. Alle hutten beschikken over 2 aparte bedden, radio, tv, mini-bar, kluisje, haardroger, airconditioning en aparte douche met toilet. De hutten op het bovendek beschikken over een panorama uitzicht.

Let op: Het schip is moeilijk toegankelijk voor reizigers met een rolstoel vanwege de beperkte bewegingsruimte. Reizigers met een rollator worden aangeraden om een hut op het bovendek te reserveren. Vanaf het bovendek is het restaurant en zonnedek te bereiken met een kleine traplift. Het benedendek is enkel per trap te bereiken.
 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Indien u niet rechtstreeks met het eigen vervoer naar Arnhem reist en dus gebruik maakt van de servicelijn die u naar Arnhem brengt, rekenen wij EUR 40,- toeslag per persoon. Dit betreft een busretour van uw opstapplaats naar Arnhem. Onderstaand zijn enkel de opstapplaatsen weergegeven. De tijd waarop de servicelijn bij een opstapplaats arriveert wordt weergegeven op uw reisbescheiden die u ongeveer een week voor vertrek ontvangt.

U kunt op eigen gelegenheid naar Arnhem waar u rond 14:45 uur aan boord kunt van het cruiseschip MS Swiss Diamond 4*. U kunt ook gebruik maken van onze servicelijnen.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Rijncruise
Arnhem (Rijnkade)
Almelo
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Assen
Breda
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Dordrecht
Ede
Eindhoven
Enschede
Gorinchem
Heerde
Hengelo
Hoogeveen
Leiden
Meppel
Nieuwleusen
Nijmegen
Rotterdam Capelse Brug
Tiel
Tilburg
Utrecht
Zutphen
Zwolle
Uden
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:12:36 | 0,48 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch