telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 8 dagen Pittoresk Vrsar, Kroatië

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Pula en de grotten van Postojna
 • Prachtige panoramatocht door Istrië
 • Maak een optionele boottocht langs Brijuni eilanden
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen ivm Covid-19
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Aankomst Vrsar

Na het ontbijt vervolgen we onze route via Salzburg, het imposante Dachsteingebergte en de Karwanken, waarna we de grens met Slovenië passeren. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Vrsar. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 3: Brijuni eilanden en Pula

Vandaag staan de Brijuni eilanden op het programma. Op één van deze eilanden had de vroegere leider van Joegoslavië, generaal Tito, een buitenverblijf. Vele wereldleiders en filmsterren kwamen hier op bezoek. De exotische dieren die nu nog in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf Fažana varen we naar het eiland, waar we met een treintje een rondleiding krijgen (bootovertocht en treintje niet inbegrepen). In de loop van de middag vertrekken we naar Pula, één van de bekendste historische steden van Kroatië. De moeite waard om te bezoeken zijn o.a. de tempel van Augustus, de Dom en het beroemde amfitheater, daterend uit de 1e-eeuw. 

Dag 4: Boottocht Lim-fjord en Rovinj

Vandaag staat een indrukwekkende boottocht op ons programma. 's Morgens vertrekken we naar de haven, vanwaar u een boottocht (niet inbegrepen) kunt maken via de mooie Lim-fjord naar Rovinj. De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sinds die tijd op een schiereiland ligt. De beschermde ligging van Rovinj heeft er voor gezorgd dat de stad plunderingen en verwoestingen bespaard zijn gebleven. De stad werd als eerste bewoond door de Romeinen en ontsnapte aan de verwoestingen van de Gothen die in Istrië huishielden. Na het bezoek aan Rovinj rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5 (1e kerstdag): Grotten van Postojna

Vandaag rijden we naar het buurland Slovenië. We bezoeken in Postojna de wereldberoemde druipsteengrotten. Het is het grootste grottencomplex van Europa. In deze periode zijn de grotten geheel in kerstsfeer versierd. Trekt u goede wandelschoenen en een vest of jas aan, aangezien er in de grotten een constante temperatuur van 10 graden heerst. Na het bezoek aan de grotten rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6 (2e kerstdag): Panoramatocht Istrië

Na het ontbijt vertrekken we voor een schitterende panoramatocht door het binnenland van Istrië. Verschillende vergezichten en leuke plaatsjes maken er een onvergetelijke dag van. Vergeet vandaag niet uw camera mee te nemen!

Dag 7: Vertrek Vrsar

Helaas nemen we alweer afscheid van het schitterende Kroatië. Via Slovenië en Oostenrijk rijden we met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt start de laatste etappe van deze prachtige kerstreis naar Vrsar. We rijden via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend wordt u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma
 

Hotel Pineta 3*

Dit hotel ligt op een heuvel en kijkt prachtig uit over het stadje en de kust. Het beschikt over een receptie, meerdere restaurants en bars, lift, binnenzwembad, fitness en wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, minibar en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi.
 

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:39:31 | 0,29 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch