telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 8 dagen Pittoresk Vrsar, Kroatië

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek Pula en de grotten van Postojna
  • Prachtige panoramatocht door Istrië
  • Maak een optionele boottocht langs Brijuni eilanden
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen ivm Covid-19
 
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Aankomst Vrsar

Na het ontbijt vervolgen we onze route via Salzburg, het imposante Dachsteingebergte en de Karwanken, waarna we de grens met Slovenië passeren. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Vrsar. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 3: Brijuni eilanden en Pula

Vandaag staan de Brijuni eilanden op het programma. Op één van deze eilanden had de vroegere leider van Joegoslavië, generaal Tito, een buitenverblijf. Vele wereldleiders en filmsterren kwamen hier op bezoek. De exotische dieren die nu nog in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf Fažana varen we naar het eiland, waar we met een treintje een rondleiding krijgen (bootovertocht en treintje niet inbegrepen). In de loop van de middag vertrekken we naar Pula, één van de bekendste historische steden van Kroatië. De moeite waard om te bezoeken zijn o.a. de tempel van Augustus, de Dom en het beroemde amfitheater, daterend uit de 1e-eeuw. 

Dag 4: Boottocht Lim-fjord en Rovinj

Vandaag staat een indrukwekkende boottocht op ons programma. 's Morgens vertrekken we naar de haven, vanwaar u een boottocht (niet inbegrepen) kunt maken via de mooie Lim-fjord naar Rovinj. De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sinds die tijd op een schiereiland ligt. De beschermde ligging van Rovinj heeft er voor gezorgd dat de stad plunderingen en verwoestingen bespaard zijn gebleven. De stad werd als eerste bewoond door de Romeinen en ontsnapte aan de verwoestingen van de Gothen die in Istrië huishielden. Na het bezoek aan Rovinj rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5 (1e kerstdag): Grotten van Postojna

Vandaag rijden we naar het buurland Slovenië. We bezoeken in Postojna de wereldberoemde druipsteengrotten. Het is het grootste grottencomplex van Europa. In deze periode zijn de grotten geheel in kerstsfeer versierd. Trekt u goede wandelschoenen en een vest of jas aan, aangezien er in de grotten een constante temperatuur van 10 graden heerst. Na het bezoek aan de grotten rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6 (2e kerstdag): Panoramatocht Istrië

Na het ontbijt vertrekken we voor een schitterende panoramatocht door het binnenland van Istrië. Verschillende vergezichten en leuke plaatsjes maken er een onvergetelijke dag van. Vergeet vandaag niet uw camera mee te nemen!

Dag 7: Vertrek Vrsar

Helaas nemen we alweer afscheid van het schitterende Kroatië. Via Slovenië en Oostenrijk rijden we met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt start de laatste etappe van deze prachtige kerstreis naar Vrsar. We rijden via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend wordt u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma
 

Hotel Pineta 3*

Dit hotel ligt op een heuvel en kijkt prachtig uit over het stadje en de kust. Het beschikt over een receptie, meerdere restaurants en bars, lift, binnenzwembad, fitness en wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, minibar en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi.
 

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:10:27 | 0,33 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch