telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 8 dagen Pittoresk Vrsar, Kroatië

vanaf € 399,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek Pula en de grotten van Postojna
  • Prachtige panoramatocht door Istrië
  • Maak een optionele boottocht langs Brijuni eilanden
  • Incl. goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Zuid-Duitsland - Vrsar

Na het ontbijt vervolgen we onze route via Salzburg, het imposante Dachsteingebergte en de Karwanken, waarna we de grens met Slovenië passeren. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Vrsar. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 3 Brijuni eilanden en Pula

Vandaag staan de Brijuni eilanden op het programma. Op één van deze eilanden had de vroegere leider van Joegoslavië, generaal Tito, een buitenverblijf. Vele wereldleiders en filmsterren kwamen hier op bezoek. De exotische dieren die nu nog in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf Fažana varen we naar het eiland, waar we met een treintje een rondleiding krijgen (bootovertocht en treintje niet incl.). In de loop van de middag vertrekken we naar Pula, één van de bekendste historische steden van Kroatië. De moeite waard om te bezoeken zijn o.a. de tempel van Augustus, de Dom en het beroemde amfitheater, daterend uit de 1e eeuw. 

Dag 4 Boottocht Lim-fjord en Rovinj

Vandaag staat een indrukwekkende boottocht op ons programma. 's Morgens vertrekken we naar de haven, vanwaar u een boottocht (niet incl.) kunt maken via de mooie Lim-fjord naar Rovinj. De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sinds die tijd op een schiereiland ligt. De beschermde ligging van Rovinj heeft er voor gezorgd dat de stad plunderingen en verwoestingen bespaard zijn gebleven. De stad werd als eerste bewoond door de Romeinen en ontsnapte aan de verwoestingen van de Gothen die in Istrië huishielden. Na het bezoek aan Rovinj rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5 (1e kerstdag) Grotten van Postojna

Vandaag rijden we naar het buurland Slovenië. We bezoeken in Postojna de wereldberoemde druipsteengrotten. Het is het grootste grottencomplex van Europa. In deze periode zijn de grotten geheel in kerstsfeer versierd. Trekt u goede wandelschoenen en een vest of jas aan, aangezien er in de grotten een constante temperatuur van 10 graden heerst. Na het bezoek aan de grotten rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6 (2e kerstdag) Panoramatocht Istrië

Na het ontbijt vertrekken we voor een schitterende panoramatocht door het binnenland van Istrië. Verschillende vergezichten en leuke plaatsjes maken er een onvergetelijke dag van. Vergeet vandaag niet uw camera mee te nemen!

Dag 7 Vrsar - Zuid-Duitsland

Helaas nemen we alweer afscheid van het schitterende Kroatië. Via Slovenië en Oostenrijk rijden we met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Dag 8 Zuid-Duitsland - Nederland

Na het ontbijt start de laatste etappe van deze prachtige kerstreis naar Vrsar. We rijden via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend wordt u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma
 

Hotel Pineta 3*

Hote Pineta ligt tegenover het oude centrum van Vrsar. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en openlucht zwembad (seizoensgebonden). Er is ook een lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en  in de gehele accommodatie kunt u gratis gebruik van WiFi.
 

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
07:13:09 | 0,61 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch