telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 7 dagen Neckerdal, Bad Wimpfen

 • Inclusief vervoer, overnachting, ontbijt en diner
 • 5-gangen kerstdiner!
 • Stadswandeling Bad Wimpfen
 • Gezellige muziekavond
 • Kerstconcert
 • Kerstwandeling en -viering!
 • Kerstmarkt in Stuttgart!
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het Neckardal. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met een cocktail. Nadat u de koffers naar de kamers hebt gebracht, staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 2 Heidelberg en kerstviering

Vanmorgen neemt uw chauffeur u mee voor een bezoek aan de stad Heidelberg. U heeft vrije tijd om het oude centrum van de stad te bekijken. Bij terugkomst kunt u genieten van een heerlijke kerstlunch in het hotel. Vervolgens wordt er een kerstviering gehouden met kerstmuziek, koffie, thee, koek en gezelschapsspellen. Tevens brengt de Kerstman een bezoekje aan het hotel.

Dag 3 (1e kerstdag) Kerstconcert en Stadswandeling Bad Wimpfen

Na het ontbijtbuffet kunt u een kerstconcert bijwonen. ’s Middags maken we een stadswandeling door de schilderachtige oude stadskern van Bad Wimpfen onder leiding van een gids. De gids zal u alle interessante plekjes en bezienswaardigheden van de stad laten zien. U kunt er ook voor kiezen om de middag in het hotel te blijven. De kerstdag wordt afgesloten met een heerlijk 5-gangen kerstdiner!

DAG 4 (2e kerstdag) Natuurtocht en Kerstwandeling

Na het ontbijt maakt de chauffeur een mooie rondrit door het Neckardal. De rivier de Neckar kronkelt zich door een mooi glooiend landschap en verbindt vele oude stadjes met elkaar. ’s Middags kunt u deelnemen aan een kerstwandeling van het hotel. Het glaasje Glühwein mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze winterse wandeling! Aan het einde van de dag staat een heerlijk diner voor u klaar in het hotel.

Dag 5 Klooster Maulbronn en Speyer

’s Ochtends brengen we een bezoek aan het klooster in Maulbronn. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse abdijen en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de rondleiding ziet u hoe de monniken vroeger hebben geleefd. Een bezoek aan de Domstad Speyer staat ’s middags op het programma. De prachtige keizerlijke Dom van Speyer staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De crypte is één van de mooiste in Europa. Aan het eind van de middag rijden we naar het hotel, waar U kunt genieten van een heerlijk diner.

Dag 6 Würzburg

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Würzburg, de stad waar de Romantische Strasse begint. ’s Ochtends kunt u een uitgebreide stadswandeling maken onder leiding van een gids door het centrum van Würzburg. In de middag hebt u nog even de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een bezoek te brengen aan de Residenz van Würzburg, het prachtige slot uit 1700. De Residenz tuinen zijn tevens een bezoek waard. Via het mooie Steigerwald rijden we terug naar ons hotel. In het hotel aangekomen, kunt u tijdens het diner nog even napraten over deze prachtige dag!

De stadswandeling Würzburg dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Terugreis

Via het Odenwald rijden we vandaag terug naar Nederland. Onderweg maken we een stop voor het afscheidsdiner, alvorens u met de bekende servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Quality Hotel am Rosengarten 4*

Het hotel ligt in een kuurpark direct aan de rand van het kuuroord Bad Wimpfen op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum. Alle kamers beschikken over douche, toilet, telefoon en tv. De sauna is gratis en tegen betaling kunt u gebruik maken van het binnen- en buitenzwembad met oergezond, thermaal water van 32 graden. Het hotel beschikt over een lift.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
14:42:09 | 0,37 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch