telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 7 dagen Moezel - All inclusive

7,9 Goed
10 beoordelingen
fantastisch!!
Lees de hele ervaring
 • All inclusive
 • Twee heerlijke kerstdiners
 • Gratis drankjes van 17:00 - 24:00 uur
 • Avondprogramma in het hotel
 • Maria Laach, Koblenz, Trier en Keulen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis en kerstmarkt Aken

Vanaf ons verzamelpunt rijden we richting Aken. Bezoek de gezellige kerstmarkt in Aken en geniet van de vele lichtjes, kerstversiering en mooie kerstkraampjes. Vervolgens rijden we naar ons hotel, gelegen aan de Moezel, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Aansluitend staat er een heerlijk diner voor u klaar.

DAG 2 Cochem en Vulkanenmeren Eifel

Het meest bekende wijnstadje aan de Moezel is Cochem. Dit karakteristieke Moezelstadje, gelegen rondom de burcht die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. U kunt tevens de historische mosterdmolen bezoeken, om te zien hoe mosterd op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Het zuiden van de Eifel kenmerkt zich als vulkanisch gebied. Rondom Daun vinden we de 3 Dauner Maaren. Een Maar is ontstaan door een vulkanische explosie waardoor een bassin is gevormd, welke lijkt op een meer. We maken een mooie natuurtocht door de omgeving.

Dag 3 Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een stadsrondrit met gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken.

De stadsrondrit Trier dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 (1e kerstdag) Koblenz en Loreley

Vandaag brengen we een bezoek aan Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Op het Deutsches Eck staat een monument ter ere van Keizer Wilhelm I. Aan de overzijde van de Rijn staat Schloss Ehrenbreitstein. Vervolgens rijden we via Boppard langs de beroemde Loreley. Volgens de legende zou bovenop deze 132 meter hoge rots een zingende nimf met gouden haren de schippers zo hebben afgeleid, dat ze tegen de rosten voeren en verongelukten. Bij terugkomst in het hotel staat er een heerlijk kerstdiner voor u klaar.

Dag 5 (2e kerstdag) Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach

Na het ontbijt vertrekken we naar de middeleeuwse stad Bernkastel-Kues. Ontdek de romantische steegjes, mooie vakwerkhuisjes en de schilderachtige ligging aan de moezel. In Traben-Trarbach bezoekt u een bijzondere kerstmarkt, deze vindt namelijk ondergronds plaats in de historische wijnkelders. Bekijk de ambachtelijke streekproducten en vergeet niet een wijntje te proeven. Aan het begin van de avond geniet u in het hotel van een uitgebreid kerstdiner.

Dag 6 Klooster Maria Laach en Mayen

Vandaag bezoeken we het bekende klooster van Maria Laach. Het klooster heeft een prachtige ligging aan de Laacher See die bijna 13.000 jaar geleden ontstaan is bij de uitbarsting van de Laacher vulkaan. U kunt het kleine kloostermuseum bezoeken en een Nederlandstalige film over het klooster bekijken. Op de terugweg maken we een stop in Mayen, een fraai oud vestingstadje. Ontdek de middeleeuwse stadsmuur, de vestingtorens en de stadspoorten.

Dag 7 Keulen en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en Treis-Karden. We brengen een bezoek aan Keulen, de stad met als middelpunt de beroemde gotische Dom. Ook het historische Rathaus en de gezellige Altstadt met vele kroegjes en eetgelegenheden zijn een bezoekje zeker waard. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Enjoyhotel Erica 3*

Het hotel ligt direct aan de oevers van de Moezel, in het dorp Treis-Karden nabij Cochem. De kamers beschikken over een zitje, tv en een badkamer met douche/bad en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon. In het restaurant wordt u dagelijks verwend met een uitstekend ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3-gangen keuzediner. ‘s Avonds is er regelmatig vertier en entertainment. Bij mooi weer kunt u op het panoramaterras genieten van een drankje en hapje. In de bar-lounge kunt u gebruik maken van de faciliteiten als biljart, darts, een huisbioscoop met Fox Sports en de infotheek. Het hotel heeft geen lift, de kamers zijn verdeeld over de begane grond, 1e en 2e verdieping. Op de begane grond zijn 3 kamers. Kofferservice is gratis.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Kerstreis 7 dagen Moezel - All inclusive

8 reizigers bevelen deze reis aan
7,9 Gemiddelde beoordeling
Goed
10 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8
 • Vervoer per touringcar 7,8
 • Chauffeur 6,9
 • Reisprogramma 7,4
 • Accommodatie 8,6
 • Contact met Effeweg.nl 8,5
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:17:31 | 0,83 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch