telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 5 dagen Bohemen en Praag

8,4 Zeer goed!
14 beoordelingen
Een geweldige reis met vele bezienswaardigheden onder een zeer deskundige leiding van een zeer goede chauffeur!
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in Hotel Bezdez 3* o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Heerlijk kerstdiner met gezellige live-muziek
 • Inclusief 2 stadswandelingen door Praag
 • Mogelijkheid tot bezoek kasteel Detenice
 • Inclusief mooie tocht door het Boheems Paradijs
 • Boottocht Moldau inclusief buffet bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

We rijden rechtstreeks naar de in Tsjechië gelegen plaats Staré Splavy. Hier verblijven we gedurende 4 nachten in Hotel Bezdez. Bij aankomst staat het diner voor u klaar.

Dag 2: Praag benedenstad

We rijden rechtstreeks naar Praag, de ‘Gouden Stad’ welke in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Moldau. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht met het Koninklijk Paleis en de Sint Vituskathedraal. Aan de andere zijde van de Moldau vindt u het oude centrum met fraaie pleinen, gezellige terrasjes en het beroemde astronomische uurwerk. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling door de Benedenstad. In de middag kunt de kerstmarkt in Praag bezoeken. Bij terugkomst in het hotel staat het diner voor u klaar. ‘s Avonds heeft u de mogelijkheid om een kerkdienst bij te wonen.

Dag 3 (1e kerstdag): Detenice en Boheems Paradijs

In de ochtend vertrekken we naar Detenice, waar u de gelegenheid krijgt om het kasteel te bezoeken en te lunchen. Daarna volgt een tocht naar het Boheems Paradijs. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Zon, water en vorst hebben de zogenaamde rotsdorpen gevormd. Als een markant oriëntatiepunt is de burchtruïne Trosky overal te zien.

Dag 4 (2e kerstdag): Praag bovenstad

Vandaag bezoeken we wederom de 'Gouden Stad' Praag. We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids door de Bovenstad. U kunt ook een bezoek brengen aan de Sint Vituskathedraal. De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan een rondvaart over de Moldau. Aan boord krijgt u een heerlijk koud en warm buffet en er is live muziek.

Een reservering voor de boottocht over de Moldau dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5: Terugreis

We rijden weer terug naar Nederland. Net over de grens kunt u genieten van een heerlijk afscheidsdiner, alvorens u met onze bekende servicelijn weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. de feestdagen en de weersomstandigheden. Bij de reispapieren ontvangt u het definitieve programma.

Hotel Bezdez 3*

Het hotel bevindt zich in de plaats Staré Splavy, gelegen aan de oever van het Macha meer. Het hotel is voorzien van een restaurant/bar, sauna, beauty salon, overdekt zwembad en poolbiljart. In de lobby en bar is er gratis wifi. Iedere kamer beschikt over een toilet en douche, balkon en tv. Het hotel beschikt over een lift. Er is gratis wifi in de bar.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.

Kerstreis 5 dagen Bohemen en Praag

14 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
14 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer per touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Effeweg.nl 8,5
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:11:45 | 0,41 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch