Kerstmarkten 3 dagen Osnabrück, Bremen en Münster - Light All inclusive

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in een prima 3* hotel
 • Verblijf o.b.v. Light All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 18.00 - 22.00 uur in het hotel
 • 2 maal een heerlijk dinerbuffet
 • Bezoek de gezelligste kerstmarkten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en kerstmarkt Osnabrück

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we naar de kerstmarkt in Osnabrück waar u rond het middaguur arriveert. Deze kerstmarkt wordt ook wel de ‘mooiste kerstmarkt van het noorden’ genoemd. De gevels zijn sfeervol verlicht en de geur van geroosterde delicatessen en kruidige glühwein trekt door de binnenstad. De bekendste bezienswaardigheden zijn de zes meter hoge notenkraker en kerstspeeldoos. In de middag rijden we naar ons hotel in Verden, waar we de komende nachten zullen verblijven.

Dag 2: Bremen

De oude Hanzestad Bremen is onlosmakelijk verbonden met het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. In het prachtige centrum aan de oever van de Weser, waar vrijwel alles op loopafstand te bereiken is, worden de muzikanten met een standbeeld geëerd. Het vormt dan ook het perfecte decor voor zowel een verrassende citytrip, als een dagje kerstmarkt. De bijna 200 kraampjes vindt u vooral rondom het Gothische Rathaus, blikvanger van de stad. Flaneert u door de Böttcherstrasse, een 110-meter-lang ‘Gesamtkustwerk’ gebouwd in de jaren ’20 met diverse horeca-gelegenheden, musea, ateliers en het carillon (30 klokken van Meissener porselein), of dwaal door de kronkelende steegjes van het romantische Schnoorviertel, de oudste wijk van de stad. Slaat u vooral de kerstmarkt op de Schlachte niet over: de middeleeuwse kerstmarkt aan de oevers van de Weser. Met de schepen op de achtergrond komt de rijke historie van Bremen hier tot leven!

Dag 3: Kerstmarkt Münster

Nadat de koffers zijn ingepakt, laten we Verden achter ons en rijden naar Münster. Vijf kerstmarkten met ongeveer 250 kraampjes nodigen u uit voor een bezoek. In het kerstdorp rondom het Kiepenkerl-monument vindt u Westfaalsche specialiteiten en sierkunst. Tenslotte vindt u een kerstkribbe, draaimolen en nog veel meer op de Aegidii-Markt. Aan het eind van de middag is het vertrek richting Nederland. Vanaf de verzamelplaats wordt u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats terug gebracht.

Landkaart: Osnabrück, Bremen en Münster - Light All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Landhotel Zur Linde 3* Superior

Landhotel Zur Linde heeft een prachtige landelijke uitstraling en ligt aan de rand van de oude binnenstad van Verden en de Lüneburger Heide. Het hotel is ideaal gelegen ten opzichte van Bremen en Hamburg. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Er is geen lift in het hotel. De meeste kamers bevinden zich op de begane grond. Daarnaast zijn er nog enkele kamers op de eerste etage. Wifi is beschikbaar in openbare ruimtes en op de kamers en is gratis. De kamers in het hotel beschikken over een sateliet-tv en eigen badkamer met douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:36:27 | 0,33 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch