Kerstmarkten 3 dagen Keulen, Kassel en Dortmund

8,8 Zeer goed!
43 beoordelingen
Was prachtig
Lees alle ervaringen
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Overnacht in een heerlijk 4* hotel
  • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek de mooiste kerstmarkt van Europa in Keulen
  • Ontdek de sprookjeskerstmarkt in Kassel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Keulen

Per comfortabele touringcar vertrekken we vanaf onze verzamelplaats richting Duitsland. Aan het eind van de ochtend brengen we een bezoek aan de kerstmarkt in Keulen. Aan het eind van de middag zullen we bij ons hotel in Stadtallendorf arriveren. Bij aankomst in het hotel krijgt u een heerlijk diner geserveerd.

Dag 2: Sprookjeskerstmarkt Kassel

In de maanden november en december wordt het centrum van Kassel helemaal omgetoverd in kerstsfeer. Ieder jaar staat er een sprookje centraal tijdens de kerstmarkt. Dit jaar staat de kerstmarkt in het teken van het sprookje 'Roodkapje' van de gebroeders Grimm. Bij de vele culinaire kraampjes heeft u de keuze uit vele lekkernijen. Kijk toe hoe de verschillende ambachtslieden uw kerstgeschenken ter plekke vervaardigen of neem een kijkje in het winkelcentrum City Point. Met meer dan 60 verschillende winkels wordt de kans van slagen hier wel erg groot! Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel waar een heerlijk diner voor u klaar staat.

Dag 3: Dortmund

Na het ontbijt vertrekt de touringcar richting Dortmund, waar we aan het eind van de ochtend aankomen. Wij nodigen u uit op één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. In meer dan 300 kraampjes vindt u kunsthandwerk, houtsnijwerk, kerstdecoratie, bijzonder speelgoed en veel andere leuke kerstspullen. Aan het einde van de middag vertrekken we naar Nederland, waar u de gelegenheid krijgt om iets te eten. In de avond keert u terug op uw opstapplaats.

Landkaart: Keulen, Kassel en Dortmund

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Parkhotel Stadtallendorf 4*

Het mooie 4-sterren hotel ligt prachtig in een groot park op circa 800 meter van het centrum en biedt makkelijk toegang tot de schilderachtige Duitse sprookjesroute. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, tuin, terras en kegelbaan. Het hotel heeft geen lift maar bestaat uit slechts 2 verdiepingen. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Kerstmarkten 3 dagen Keulen, Kassel en Dortmund

43 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
43 beoordelingen
  • Algemene beoordeling 8,7
  • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
  • Vervoer per touringcar 8,9
  • Chauffeur 9,4
  • Reisprogramma 8,5
  • Accommodatie 8,5
  • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:30:44 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch