Excursiereis 8 dagen Venetië, Slovenië en Prosecco

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Rij de Strada del Prosecco: de Prosecco-route
  • Bezoek Slovenië
  • Prosecco proeverij voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen komt u bij ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Aankomst Bibione

We vervolgen onze reis en rijden via de Oostenrijkse snelwegen naar Italië. Aan het eind van de middag arriveren bij ons hotel in Bibione, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven. U wordt welkom geheten met een drankje en aansluitend geniet u van een heerlijk diner.

Maandag: Aquileia en Grado

Na het ontbijt rijden we naar Aquileia, in de Romeinse tijd één van de meest belangrijke en grootste steden ter wereld. Niet voor niets wordt het ook wel ‘het tweede Rome’ genoemd. De talloze Romeinse bouwwerken die zijn blootgelegd maken van Aquileia een waar openluchtmuseum, dat vermeld is op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw bezoek ziet u in het Romeinse stratenpatroon onder andere het Forum, diverse huizen en de necropolis. Daarnaast is de basiliek, met haar prachtige mozaïeken een bezoek meer dan waard. In de middag bezoeken we Grado, gelegen op het gelijknamige eiland, dat met een dijk aan het vasteland is verbonden. Het vormt de natuurlijke ‘grens’ tussen de lagune en de Adriatische zee. Grado is een bijzonder levendig en kleurrijk havenstadje. Het brede zandstrand, het historische centrum met diverse bezienswaardigheden, de bootjes in de oude haven en de vele winkeltjes, trattoria en terrasjes - u zult zich snel thuisvoelen in Grado!

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht Venetië

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. Indien u het voordeelpakket heeft geboekt, dan staat vandaag de dagtocht Venetië voor u op het programma. De wereldberoemde stad is gebouwd op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen! Auto's rijden er niet, de hoofdweg is een kanaal en het vervoermiddel is een boot. De chauffeur brengt u naar Punta Sabbioni, aan het eind van de landtong. Vanaf hier vaart u over de lagune, direct naar het hart van het historische centrum. O.l.v. een gids ziet u het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de San Marco basiliek op het gelijknamige plein. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Venetië. Aanrader is een gondeltocht door de kanalen langs de pastelkleurige huizen en bruggen; een onvergetelijke ervaring.

Woensdag: Slovenië: Stanjel en Piran

Vandaag steken we de grens met Slovenië over. De bergachtige regio wordt vooral gevormd door kalksteen. Stanjel wordt bestempeld als de parel van de regio. Vrijwel alle huizen en gebouwen van dit kleine dorpje, dat bovenop een heuvel is gebouwd, zijn uit kalksteen opgetrokken. Vervolgens rijden we naar de korte, maar prachtige kuststrook van Slovenië. Op het uiterste puntje van Slovenië, op een schiereiland, ligt Piran. In deze middeleeuwse havenstad zij de Venetiaanse en Gotische invloeden duidelijk terug te vinden. Aan het eind van de middag keren we weer terug naar Italië.

Donderdag: Bassano del Grappa en Prosecco-route

Een prachtige, afwisselende dag door het binnenland van Veneto. Allereerst rijden we naar Bassano del Grappa, een prachtig stadje gelegen aan de voet van één van de uitlopers van de Alpen: de Monte Grappa. De statige pleinen Piazza Liberta en Piazza Garibaldi worden omgeven door schitterende panden, boetiekjes en barretjes. De rivier de Brenta stroomt dwars door het stadje, dat overspannen wordt door de schitterende houten brug Ponte Vecchio. Vervolgens rijden we een gedeelte van de Strada del Prosecco, oftewel: de Prosecco-route. In het glooiende landschap wisselen wijnranken, beboste hellingen en sfeervolle dorpjes elkaar af. Onderweg zullen diverse stops gemaakt worden. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan sluit u de dag af met een proeverij van het lokale product: de Prosecco.

Vrijdag: Vertrek Bibione

Helaas moeten we weer afscheid nemen van Bibione. Via de Oostenrijkse Alpen rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijt begint de laatste etappe van deze boeiende reis. Over de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Venetië, Slovenië en Prosecco

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ariston

Dit 4 sterren familie hotel Ariston staat op steenworp afstand van het strand en de Adriatische Zee. Het typisch Italiaanse hotel, dat al jaren door de familie Panzarin wordt gevoerd, beschikt onder andere over een restaurant, bar, terras en buitenzwembad (mei - september, afhankelijk van het weer). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon, Airconditioning en badkamer met bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een lift en wifi. 

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
  • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:50:21 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch