telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Trentino en de Dolomieten

 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Chalet al Foss 3*
 • Inclusief galadiner met live-muziek
 • Prachtige alpenweiden
 • Besneeuwde bergen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg worden er diverse korte stops gemaakt.

Dag 2 Reschenpas en aankomst Vermiglio

Na het ontbijt vervolgen we de reis en rijden via Vorarlberg in Oostenrijk naar Italië. Via de Reschenpas rijden we Italië binnen. We maken een korte stop bij stuwmeer Reschensee met het ondergelopen dorp. De kerktoren steekt nog altijd boven het wateroppervlak uit. Via een mooie route door de Dolomieten bereiken we ons hotel in Val di Sole (vallei van de zon). U wordt welkom geheten met een heerlijk drankje.

Dag 3 Brentamassief

Vandaag maken we een mooie tocht door het Brentamassief. De Brenta biedt een zeer spectaculaire aanblik, met haar immense rotswanden en hoog oprijzende bergen. We rijden via de mondaine wintersportplaats Madonna di Campiglio, met chique Italiaanse designer winkels, naar de watervallen van Nardis. Het meer van Toblino met het gelijknamige kasteel wordt wel het meest romantische genoemd van Trentino. In de middag passeren we het plaatsje Molveno, ook wel de parel van de Dolomieten. Het dorpje is gelegen tegen de berg met smalle steegjes en steile straatjes. Via de Zuidtiroler wijnstraat en Malé rijden we terug naar het hotel.

Dag 4 Dolomieten

Vandaag maken we een lange, maar schitterende rondrit door de Dolomieten. Vanaf Bolzano volgen we een gedeelte van de beroemde Dolomietenweg, een wegenbouwkundig meesterwerk over diverse bergpassen, die ons langs steile wanden, kloven en indrukwekkende rotsformaties voert. Onderweg wordt u telkens getrakteerd op prachtige uitzichten over de bergwereld.

Dag 5 Vrije dag of dagtocht Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en heeft een omtrek van maar liefst 160 kilometer. Het landschap heeft een schilderachtig karakter vanwege het diepblauwe water, de oleanders, citroenbomen en cypressen. We brengen een bezoek aan Riva, de meest noordelijke stad aan het meer. Vanuit deze plaats kunt u met de boot naar Limone. Na een bezoek aan bijvoorbeeld de markt varen we weer terug. Vervolgens heeft u tijd om Riva, met zijn pittoreske centrum en mooie haven te bezichtigen.

De dagtocht Gardameer dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 6 Trentino en wijnproeverij

In de loop van de ochtend rijden we via Malé en de Zuidtiroler Wijnstraat naar Trentino. Indien u wenst, kunt u het traject Malé-Trentino ook per trein afl eggen. Vanuit de trein heeft u een schitterend uitzicht over de bergwereld. In het historische centrum van Trentino vindt u diverse bouwwerken als de Domkerk, het Palazzo Pretotio en het plein met de Neptunusfontein. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de wijnkelder Ferrari, waar u de lokale ‘Sekt’ kunt proeven, alvorens we weer terugkeren naar ons hotel.

Dag 7 Vertrek Vermiglio en Innsbruck

In de loop van de ochtend verlaten we Italië via het mooie Passereital en de Brennerpas. We brengen een kort bezoek aan Innsbruck. Interessante bezienswaardigheden zijn de vele middeleeuwse gebouwen, het keizerlijke paleis, de Hofburg, de Hofkerk, de Maria Theresienstrasse met de Annazuil en natuurlijk het huis met het gouden dak. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons over nachtingshotel in Duitsland.

Dag 8 Terugreis

Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Vanuit Duitsland rijden we terug naar ons verzamelpunt in Nederland waar u gelegenheid heeft om een afscheidsdiner te gebruiken. Vervolgens rijdt u met de servicelijn naar uw opstapplaats.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Hotel Chalet al Foss 3*

Het hotel ligt net buiten Vermiglio in een prachtig groene bergachtige omgeving. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, tuin, terras en een lift. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, kluisje, balkon en een badkamer met toilet, douche en föhn. U kunt gratis gebruik maken van het zwembad. Voor het gebruik van de overige voorzieningen van het wellnesscentrum vraagt het hotel een vergoeding.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
16:27:42 | 0,59 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch