telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Slovenië

  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Hotel Ambient 3*
  • Meer van Bled
  • Ljubljana
  • Dagtocht Lipica en Postojna
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.  Onderweg zullen we meerdere stops maken.

Dag 2 Grossglockner Alpenstrasse en aankomst Slovenië

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Slovenië. Wanneer we eenmaal München gepasseerd zijn, rijden we al snel tussen de Alpenreuzen en steken we de Oostenrijkse grens over. In Zell am See maken we een korte stop, waarna we via ‘Het Dak van Europa’ naar het zuiden rijden: De Grossglockner Hochalpenstrasse, met bijna 3.800 meter de hoogste berg van Oostenrijk.  We rijden naar grote hoogte waar u kunt genieten van een fenomenaal panorama. Bij de Franz Josef Höhe, het op een na hoogste punt van de berg, kunt u de 10 km lange Pasterzegletsjer zien. Aan het eind van de middag steken we de Sloveense grens over, waarna we binnen een uurtje ons hotel in Domzale hebben bereikt. 

Dag 3 Meer van Bled en Vintgarkloof

Vanochtend bezoeken we Bled; één van de mooiste stadjes van Slovenië door de ligging tussen de bergen aan de oevers van het gelijknamige meer. We rijden langs het meer van Bled en maken een korte stop bij Villa Bled, het voormalige verblijf van Koning Alexander en maarschalk Tito. Daarna rijden we naar het kasteel van Bled dat op een 170 meter hoog rotsplateau ligt. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op het meer en de hoogste toppen van de Julische Alpen. U kunt vandaag ook een boottocht op het Meer van Bled, naar het Idyllische eilandje, midden in het meer. In de middag bezoeken we de Vintgarkloof. Bewonder het prachtige landschap van steile rotswanden en beboste heuvels. Door de kloof stroomt de Radovnarivier. Bewonder de watervallen, stroomversnellingen en poelen die de rivier gevormd heeft. Via kronkelende paden en houten bruggetjes kunt u deze omgeving ontdekken.

Dag 4 Koper en Piran

Een lange, maar schitterende dag naar de korte kuststrook van Slovenië. We starten de dag met een bezoek aan het authentieke centrum van Koper. De stad is een belangrijke toeristische trekpleister. Vervolgens rijden we naar Piran, een middeleeuwse havenstad waar duidelijk de Venetiaanse en Gotische invloeden terug te vinden zijn. Het plaatsje kenmerkt zich door smalle straatjes, prachtige pleinen zoals het Tartiniplein en de klokkentoren van de Georgius kathedraal. 

Dag 5 Ljubljana en Kamnik

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, heeft een bijzondere binnenstad met veel bezienswaardigheden. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan de stadstour met gids.  De kasteelheuvel met het kasteel Ljubljanski Grad domineert het stadsbeeld. U kunt de heuvel beklimmen of een kaartje kopen voor de raillift om het kasteel te bezichtigen. Ook de drie bruggen, de universiteits-bibliotheek, het oude raadhuis en de statige patriciërshuizen zijn het bezoeken waard. U kunt heerlijk wandelen door de oude stad of langs de rivier de Ljubljanica. Overal in de stad zijn gezellige terrasjes en cafés te vinden. ’s Middags brengen we een bezoek aan Kamnik. Kamnik is één van de oudste Sloveense steden en heeft een middeleeuws centrum. Hier vindt u onder andere het kasteel Mali grad, de kasteelruïne Stari grad en het franciscanenklooster met een bibliotheek met ongeveer 10.000 boeken. 

De stadswandeling Ljubljana dient bij boeking te worden doorgegeven.
 

Dag 6 Dagtocht Lipica en Postojna

Gaat u de laatste dag heerlijk relaxen of mee met de dagtocht naar Lipica en Postojna? De beroemde paardenstoeterij in Lipica leverde oorspronkelijk de Lippizaner paarden voor de Spaanse Rijschool in Wenen. Het wereldberoemde paard wordt op latere leeftijd spierwit. ’s Middags brengen we een bezoek aan  de grotten van Postojna, het grootste en meest indrukwekkende grottencomplex van Europa! Het eerste gedeelte van de fascinerende onderaardse tocht door de grot wordt met een treintje afgelegd. Daarna gaan we te voet verder, om het mooiste gedeelte van de grot te bezichtigen. Laat u overweldigen door de druipsteenformaties, de weidse zalen en de enorme omvang van het kilometers lange grottenstelsel.  

De dagtocht Lipica en Postojna (entree) dient u bij boeking door te geven.

Dag 7 Salzburg

We nemen afscheid van Slovenië en beginnen we aan het eerste deel van de terugreis. Aan het eind van de ochtend bereiken we Salzburg.  Deze historische stad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder de vele bezienswaardigheden zoals de Dom, de Residenz, de vesting Hohensalzburg, talrijke barokke kerken en paleizen en natuurlijk het geboorte- en woonhuis van Mozart. In de middag vervolgen we onze terugreis naar ons overnachtingshotel in omgeving Ingolstadt.
 

Dag 8 Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis via de Duitse snelwegen naar Nederland. De reis wordt afgesloten met een afscheidsdiner.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:48:54 | 0,44 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch