telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 17:00 uur

Excursiereis 8 dagen Krakau, 'Florence van Polen'

vanaf € 449,-
vertrekdata en prijzen
 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Major 3*
 • Inclusief stadswandeling Krakau
 • Excursie Auschwitz-Birkenau bij te boeken
 • Excursie zoutmijn Wieliczka bij te boeken
 • Nu € 50,- korting p.p. op vertrekdatum 21 juli!
 • Gebruik actiecode ACTIE18 in stap 2 van uw boeking

Dag 1 Heenreis

Vertrek vanaf het verzamelpunt richting het overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg worden er diverse stops gemaakt.

Dag 2 Aankomst Krakau

We vervolgen onze reis naar Polen. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Krakau.

Dag 3 Krakau stadswandeling en het kasteel van Wawel

In de ochtend maakt u een stadswandeling onder leiding van een gids door het centrum van Krakau. Vervolgens heeft u vrije tijd in de stad Krakau of u kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Wawel, vroeger de residentie van de koningen. De kathedraal naast het kasteel was de plaats waar de koningen werden gekroond.

Dag 4 Auschwitz en Birkenau

Na het ontbijt vertrekken we richting de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau waar u een indrukwekkende rondleiding kunt maken onder leiding van een gids. Omdat Auschwitz het grootste vernietigingskamp uit zijn tijd was, geldt het als symbool voor de Holocaust.

De excursie Auschwitz-Birkenau (incl. gids) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Vrije dag of bezoek Joodse wijk

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. U kunt Krakau zelf verkennen of in de ochtend deelnemen aan een rondrit onder leiding van een gids door Nowa Huta, een buitenwijk van Krakau. Daarna volgt een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz. In Kazimierz heeft Steven Spielberg zijn beroemde fi lm Schindler’s List opgenomen. In de wijk staat ook de oudste synagoge van Polen, waarin tegenwoordig het Joods museum is ondergebracht. Vervolgens heeft u vrije tijd in Krakau. Het hart van Krakau wordt gevormd door de Rynek Glówny (Grote Markt) en de Rynek Maly (Kleine Markt). De Rynek Glówny is één van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Het plein is in de 13e eeuw ontworpen en meet ongeveer tweehonderd bij tweehonderd meter. Typerend voor Krakau zijn de vele kelderbars waar u iets kunt drinken.

Dag 6 Fabriek Schindler en zoutmijn Wieliczka

In de ochtend brengen we een bezoek aan de voormalige fabriek van Oskar Schindler. De fabriek is tegenwoordig gedeeltelijk ingericht als een museum. De expositie toont onder andere beelden van het uitbreken van de oorlog, de dagelijkse problemen van de bezetting en de strijd van Schindler om zijn arbeiders te beschermen. ’s Middags staat een bezoek aan de zoutmijn Wieliczka op het programma. De zoutmijn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de oudste mijnen ter wereld die nog in werking is. Hier vindt een rondleiding plaats in de museummijn langs standbeelden van historische fi guren die uitgehouwen zijn in het rotsachtige zout. Verder ziet u een ondergronds meer en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning.

De excursie zoutmijn Wieliczka (incl. entree gids) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Vertrek Krakau

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Aan het begin van de avond arriveren we in ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 8 Terugreis

Vandaag is het laatste deel van onze reis. Bij terugkeer op het verzamelpunt krijgt u de mogelijkheid om wat te eten voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Polen

 
Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Inwoners per km²: 123,5
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Wit-Rusland, Rusland en Litouwen
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 

Eten en drinken

In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede, honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.


Flora en Fauna

Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park, waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.


Geschiedenis

De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.


Klimaat

Weersverwachting
Krakau - Polen


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur zijn de meeste winkels geopend. Kleinere winkels zijn vaak tussen de middag gesloten. Op zaterdag zijn openingstijden van 9.00 uur tot 14.00 uur of 16.00 uur.


Prijsniveau

De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.


Leuke feitjes

> De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
> De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen, die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.

Hotel Major 3*

Het hotel ligt zeer centraal, het centrum van Krakau is binnen 15 minuten bereikbaar. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en aico in de gemeenschappelijke ruimten. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon, radio, tv en internetaansluiting. Het hotel beschikt over een lift.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden
Heerenveen
Lemmer
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk
Vlissingen > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlissingen
Middelburg
Goes
Bergen op Zoom
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Heerlen > Boxmeer
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Heerlen
Maastricht
Sittard
Roermond
Reuver
Venlo
Venray
Boxmeer
Weert > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Nijmegen
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Haaksbergen > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Haaksbergen
Eibergen
Winterswijk
Aalten
Doetinchem
Winkel > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Winkel
Schagen
Alkmaar
Beverwijk
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn
Purmerend
Zaandam
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12