telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Romantische Strasse

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in hotel Bergwirt 3* o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Welkomstdrankje én gratis gebruik sauna
 • Bad Mergentheim en Rothenburg ob der Tauber
 • Dinkelsbühl en Nördlingen
 • Optioneel: prachtige dagtocht Würzburg o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Miltenberg en Wertheim

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het Miltenberg, een schitterend stadje aan de Main. Vanaf hier volgen we de oevers van de Main tot aan het mooie Wertheim, waar de Tauber in de Main uitmondt. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Indien gewenst, kan een gedeelte per boot worden afgelegd. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Herrieden, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Nadat u de koffers in uw kamer hebt gezet, staat een heerlijk diner voor u klaar in het restaurant.

Dag 2 Natuurtocht Romantische Strasse

Na het ontbijt maken we een mooie natuurrondrit over de Romantische Strasse. Bad Mergentheim staat bekend om zijn voormalige waterburcht en geneeskrachtige bronnen. Via Weikersheim, met het prachtige kasteel, en Röttingen met zijn wijnbouw en zonnewijzers rijden we naar Creglingen met de gotische Herrgottskirche. Door de prachtige natuur van het Taubertal rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats.

Dag 3 Vrije dag of dagtocht Würzburg

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Würzburg, de stad waar de Romantische Strasse begint. ’s Ochtends kunt u een uitgebreide stadswandeling/rondrit maken o.l.v. een gids door het centrum van Würzburg. In de middag hebt u nog even de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een bezoek te brengen aan de Residenz van Würzburg, het prachtige slot uit 1700. De Residenz tuinen zijn tevens een bezoek waard. Via het mooie Steigerwald rijden we terug naar ons hotel. In het hotel aangekomen, kunt u tijdens het diner nog even napraten over deze prachtige dag!

De dagtocht Würzburg dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Dinkelsbühl en Nördlingen

Ten zuiden van Rothenburg bevinden zich aan de Romantische Strasse de mooie plaatsen Dinkelsbühl en Nördlingen. Dinkelsbühl, ook wel het 'Kulturdenkmal an der Romantische Strasse' genoemd, staat bekend als de historische stad met de 16 torens. Het oude middeleeuwse centrum van Nördlingen is zeker een bezoek waard. Het stadsbeeld wordt bepaald door de 90 meter hoge klokkentoren Daniel. Naast de diverse historische bezienswaardigheden kent Nördlingen ook een gezellig centrum met tal van winkels. Na een bezoek aan beide plaatsen rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 5 Königswinter en terugreis

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken. Onderweg maken we een stop in het toeristische plaatsje Königswinter. U hebt de gelegenheid om de lunch te gebruiken in één van de vele restaurants in het gezellige centrum. Langs de oevers van de Rijn kunt u een mooie wandeling maken. In Nederland aangekomen krijgt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Bergwirt 3*

Centraal in het Frankenland ligt Hotel & Landgasthof Bergwirt. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en föhn, in de kamer vindt u verder een telefoon, televisie, bureautje. Het hotel heeft een gezellig restaurant, bar, twee kegelbanen en een uitgebreid sauna landschaft. Het hotel bestaat uit twee gebouwen welke onderling met elkaar zijn verbonden. Slechts 1 van beide gebouwen heeft een lift. Wifi is gratis en beschikbaar in de openbare ruimten en op de kamers.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:50:27 | 0,19 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch