telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Sauerland - All inclusive

vanaf € 399,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Schlosshotel Marleen 3* o.b.v. All inclusive
  • Gratis consumpties van 17.00 - 24.00 uur
  • Avondvertier: live muziek, wandeling, bingo en meer
  • Nederlands team
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Korbach

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we richting ons hotel, centraal in het Sauerland. Bij aankomst in het hotel wordt u hartelijk ontvangen met een heerlijke lunch. Na de lunch rijden we via een prachtige route door het Sauerland naar het historische stadje Korbach, de historische stadskern met Duitse vakwerk- en steengevelhuisjes. De gotische St. Nikolaikerk en de St. Kilianskerk zijn zeer de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast staat het stadje voornamelijk bekend vanwege de dubbele stadsmuur.

Dag 2: Natuurtocht en Marburg

Vanochtend maken we kennis met de schitterende natuur van het Sauerland. Via Winterberg rijden we naar de hoogste berg van het gebied, de ruim 840 meter hoge Kahler Asten. Langs de flanken van het Rothaargebirge rijden we een prachtige route naar het zuiden. Rond het middaguur zullen we in de sprookjesachtige stad Marburg arriveren, een  beroemde universiteitsstad gelegen aan de rivier de Lahn. In het sfeervolle historische centrum staan veel vakwerkhuizen. De Elisabethkerk behoort tot de mooiste gotische bouwwerken van Duitsland. In het centrum vindt u verder gezellige winkels, cafés, parken en u kunt een mooie wandeling maken op de promenade aan de rivier de Lahn. Via een mooie route rijden we in de loop van de middag terug naar ons hotel

Dag 3: Atta-Höhle en Biggesee

Een prachtige, afwisselende dag vandaag. We rijden in de ochtend naar het stadje Attendorn, waar u een bezoek kunt brengen aan de Atta-Höhle. Tijdens de rondleiding bewondert u de unieke druipsteenformaties en komt u alles te weten over het ontstaan van deze grot. In de middag heeft u de mogelijkheid een boottocht te maken over de Biggesee, volgens velen het mooiste stuwmeer van het Sauerland vanwege de prachtige natuur. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4: Willingen en Winterberg

Na het ontbijt naar het mooie stadje Willingen, beroemd om de skischans. In Willingen heeft u de mogelijkheid de glasblazerij te bezoeken. Na de lunch in het hotel brengt de chauffeur u naar Winterberg, vooral bij Nederlanders een bekende bestemming. U kunt het stadje, of de bobsleebaan op eigen gelegenheid bezichtigen, shoppen of een terrasje pakken in het centrum, of een wandeling maken door de schitterende omgeving.

Dag 5: Brilon en terugreis

Vandaag is alweer de laatste dag van deze prachtige reis. In de ochtend brengen we een bezoek aan Brilon, een historisch stadje met één van de oudste raadhuizen van Duitsland. Het marktplein van dit stadje is een gezellige ontmoetingsplaats. Geniet nog even van de prachtige omgeving of koop nog een aantal souvenirs voor thuis. Vervolgens vertrekken we met vele mooie herinneringen richting Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Sauerland - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Marleen 3*

Dit hotel is gelegen in een park met prachtige vijver op ongeveer 200 meter vanaf het centrum van Siedlinghausen, tussen Winterberg en Olsberg. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, café-bar Zum Anker, gratis uitstapjesboekje, gratis gebruik van e-bike’s en oplaadpunt, infotheek, kegelbaan, biljartzaal, crocquet, Jeu de boules, huisbioscoop, bibliotheek, wifi en wandelpark met forellenvijver. De modern ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo beschikken de kamers over een badkamer met bad of douche en toilet, flatscreen tv met Nederlandse zenders, zitje en gratis draadloos internet. Ook zijn de meeste kamers voorzien van een balkon. Voor het sportieve vermaak kunt u gratis gebruik maken van de naastgelegen tennisbanen en sportvelden (op 200 meter). Het hotel heeft geen lift.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.
 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
05:28:03 | 0,21 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch