telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Romantische Strasse

8,6 Zeer goed!
28 beoordelingen
Een geweldige reis, super!
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Vervoer per Tourist Class touringcar
 • Hotel Bergwirt 3*
 • Welkomstdrankje
 • Gratis gebruik sauna
 • Romantische Strasse: Bad Mergentheim en Rothenburg ob der Tauber
 • Dinkelsbühl en Nördlingen
 • Optioneel: Dagtocht Würzburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Miltenberg en Wertheim

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het Miltenberg, een schitterend stadje aan de Main. Vanaf hier volgen we de oevers van de Main tot aan het mooie Wertheim, waar de Tauber in de Main uitmondt. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Indien gewenst, kan een gedeelte per boot worden afgelegd. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Herrieden, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Nadat u de koffers in uw kamer hebt gezet, staat een heerlijk diner voor u klaar in het restaurant.

Dag 2 Natuurtocht Romantische Strasse

Na het ontbijt maken we een mooie natuurrondrit over de Romantische Strasse. Bad Mergentheim staat bekend om zijn voormalige waterburcht en geneeskrachtige bronnen. Via Weikersheim, met het prachtige kasteel, en Röttingen met zijn wijnbouw en zonnewijzers rijden we naar Creglingen met de gotische Herrgottskirche. Door de prachtige natuur van het Taubertal rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats.

Dag 3 Vrije dag of dagtocht Würzburg

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Würzburg, de stad waar de Romantische Strasse begint. ’s Ochtends kunt u een uitgebreide stadswandeling/rondrit maken o.l.v. een gids door het centrum van Würzburg. In de middag hebt u nog even de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een bezoek te brengen aan de Residenz van Würzburg, het prachtige slot uit 1700. De Residenz tuinen zijn tevens een bezoek waard. Via het mooie Steigerwald rijden we terug naar ons hotel. In het hotel aangekomen, kunt u tijdens het diner nog even napraten over deze prachtige dag!

De dagtocht Würzburg dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Dinkelsbühl en Nördlingen

Ten zuiden van Rothenburg bevinden zich aan de Romantische Strasse de mooie plaatsen Dinkelsbühl en Nördlingen. Dinkelsbühl, ook wel het 'Kulturdenkmal an der Romantische Strasse' genoemd, staat bekend als de historische stad met de 16 torens. Het oude middeleeuwse centrum van Nördlingen is zeker een bezoek waard. Het stadsbeeld wordt bepaald door de 90 meter hoge klokkentoren Daniel. Naast de diverse historische bezienswaardigheden kent Nördlingen ook een gezellig centrum met tal van winkels. Na een bezoek aan beide plaatsen rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 5 Königswinter en terugreis

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken. Onderweg maken we een stop in het toeristische plaatsje Königswinter. U hebt de gelegenheid om de lunch te gebruiken in één van de vele restaurants in het gezellige centrum. Langs de oevers van de Rijn kunt u een mooie wandeling maken. In Nederland aangekomen krijgt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel Bergwirt 3*

Centraal in het Frankenland ligt Hotel & Landgasthof Bergwirt. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en föhn, in de kamer vindt u verder een telefoon, tv, bureautje. Het hotel heeft een gezellig restaurant, bar, 2 kegelbanen en een uitgebreid sauna landschaft. Het hotel bestaat uit 2 gebouwen welke onderling met elkaar zijn verbonden. Slechts 1 van beide gebouwen heeft een lift. Wifi is gratis en beschikbaar in de openbare ruimten en op de kamers.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 5 dagen Romantische Strasse

24 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
28 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer per touringcar 8,9
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:06:30 | 0,78 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch