Excursiereis 5 dagen Rijn, Loreley en Oranjeroute - All inclusive

vanaf € 369,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis consumpties van 17.00 - 24.00 uur
 • Hele dag gratis koffie en thee in het hotel
 • Iedere avond vertier en entertainment
 • Gratis gebruik van alle hotelfaciliteiten, waaronder sauna
 • Bezoek één van de beroemdste plekken van het Rijndal: de Loreley
 • Ontdek de Oranjeroute
 • Bezoek Boppard, Marksburg, Limburg an der Lahn en Koblenz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis, Loreley en St. Goarshausen

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar het hotel in Kestert, aan de oevers van de Rijn, waar de lunch voor u klaar staat. Vanmiddag staat meteen een korte, maar schitterende tocht op het programma: we rijden naar de heuvels even ten zuiden van Kestert, naar één van de beroemdste plekken van het Rijndal: de Loreley! Volgens de legende zou de zingende nimf hier op de 132 meter hoge rots hebben gezeten en met haar schoonheid en gezang menig kapitein op de Rijn hebben afgeleid. In werkelijkheid zorgt de rots voor een bijzonder smal gedeelte van het Rijndal en heeft u vanaf het uitzichtplatform een fabelachtig uitzicht over het gehele Loreley dal. Op weg terug naar het hotel maken we nog een korte stop in het sfeervolle St. Goarshausen.

Dag 2: Marksburg en Boppard

Van de vele burchten en kastelen in het gebied is de Marksburg in Braubach de enige die nog volledig intact is. Deze imposante burcht is van verre te zien en torent hoog boven het stadje uit. Tijdens de rondleiding (niet inbegrepen) komt u alles te weten over de geschiedenis van de Marksburg, de burchten in de omgeving en geniet u van de schitterende uitzichten over de omgeving. Na de lunch in het hotel brengt de chauffeur u naar de veerpont, van waar u de oversteek maakt naar het centrum van Boppard, één van de bekendste wijnstadjes aan de Rijn, prachtig gelegen in een bocht aan de Rijnoever. U vindt er diverse vakwerkhuizen, een romeins kasteel en schitterende uitzichten vanaf de heuvels buiten de stad, die u met een kabelbaan kunt bereiken. Maar u kunt ook heerlijk flaneren door dit gezellige stadje, of genieten van een hapje of drankje op één van de vele terrasjes. Een bezoek aan één van de vele wijnkelders behoort ook tot de mogelijkheid. Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hotel.

Dag 3: Boottocht Loreley dal en Rüdesheim

Na het ontbijt rijden we langs de oevers van de Rijn naar het stadje Rüdesheim, dat bekend staat als één van de gezelligste wijnstadjes aan de Rijn. U vindt er diverse vakwerkhuizen, wijnkelders en talloze terrasjes. Vooral op en rond de beroemde Drosselgasse, een steeg vol met wijnhuizen en terrassen is het heerlijk toeven! Met de kabelbaan kunt u naar het Hermannsdenkmal, op de top van de heuvel. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Rüdesheim, de Rijn en de met wijnranken begroeide hellingen. De terugreis in de middag kunt u deels per boot afleggen. Vanuit Rüdesheim maakt u een prachtige tocht door het schitterende dal van de Loreley. Omgeven door steile, beboste hellingen, burchten en sfeervolle dorpjes vaart u noordwaarts naar St. Goarshausen, waar de chauffeur op u wacht en u naar het hotel terug brengt.

Dag 4: Oranjeroute en Limburg an der Lahn

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het dal van de rivier de Lahn. Dit gebied is nauw verbonden met ons koningshuis. Vanuit Lahnstein rijden we langs de oevers van de Ems en maken tussenstops in het kuuroord Bad Ems, Nassau en Diez, het centrum van de Nassau-dynastie. In de middag arriveren we in het stadje Limburg an der Lahn. Meest in het oog springend is de prachtige Dom van Limburg. Daarnaast vindt u hier vele barokke vakwerkhuizen. Aan het eind van de middag keren we weer terug naar het hotel.

Dag 5: Koblenz en terugreis

Helaas de laatste dag van deze prachtige reis, maar we hebben nog voldoende tijd om deze vakantie in stijl af te sluiten. Nadat we de bagage hebben ingeladen, rijden we naar Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Vanaf het Schloss Ehrenbreitstein heeft u een schitterend uitzicht! Per kabelbaan kunt u naar het Deutsches Eck, waar het enorme monument ter ere van keizer Wilhelm I staat. Aan het begin van de middag beginnen we aan onze terugreis naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Rijn, Loreley en Oranjeroute - All inclusive

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Krone am Rhein

Gelegen direct aan de oever van de Rijn, vindt u Hotel Krone am Rhein. In deze prachtige streek is het heerlijk vertoeven met een goed verzorgd ontbijtbuffet, lunch en dinerbuffet. Iedere kamer is sfeervol ingericht en voorzien van bad en/of douche, tv, föhn en zithoek. De helft is voorzien van balkon. Het hotel heeft een traplift voor de eerste etage en heeft geen kamers op de begane grond. Het hotel beschikt over een sauna en relaxruimte met een buitenterras, waar u heerlijk tot rust kunt komen.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
05:29:15 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch