telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Noord-Brabant - All inclusive

vanaf € 369,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Hotel Kruishoeve* o.b.v. All inclusive
  • Gratis consumpties van 17.00 - 24.00 uur
  • Loonse- en Drunense Duinen met treintje
  • Smokkeltocht Kempen en distilleerderij Schrobbeler
  • Biesbosch met boottocht
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis, Peelroute en vestingstadje Heusden

Met onze servicelijnen wordt u vanaf uw opstapplaats naar het verzamelpunt gebracht, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vanaf het verzamelpunt begint onze vakantie in Noord-Brabant. We rijden een schitterende route over de grens van Noord-Brabant en Limburg. Dit gebied staat beter bekend als De Peel, een hoogveengebied, waar de turfstekers in vroeger tijden duidelijk hun sporen hebben nagelaten. De regio kenmerkt zich door veenmoerassen, vlaktes, heidevelden, bossen en vennen en lokt honderden soorten broed- en trekvogels. In het buitencentrum bij het Nationale Park kunt u meer te weten komen over De Peel, of kunt genieten van een drankje. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Vught, waar de lunch al voor u klaar staat. In de middag maken we een uitstapje naar Heusden. In dit prachtig gerestaureerde vestingstadje aan de Maas proeft u de sfeer van weleer. Dwaal rond door de gezellige straatjes en langs de waterkant!

Dag 2: Betuwe en Loonse- en Drunense Duinen

Vanochtend maken we een uitstapje over de provinciegrens voor een tocht door de fruitregio van Nederland: de Betuwe. Verscholen in het Betuwse landschap ligt het prachtige stadje Buren, dat ook wel 'Oranjestad' wordt genoemd vanwege de bijzondere band met ons Koningshuis. Even verderop, in Tiel, kunt u een bezoek brengen aan het streekmuseum met als iconisch boegbeeld: Flipje. We keren terug naar het hotel voor de lunch. Deze middag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen rondom het hotel. Het gebied rondom het hotel leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling. Maar u kunt ook mee met onze middagexcursie naar één van de grootste stuifzandgebieden van Europa: de Loonse- en Drunense Duinen. U kunt instappen in de Duinexpress, een comfortabel treintje waarmee u op plekken in dit beschermde natuurgebied komt die nauwelijks bekend zijn. Tijdens de 2 uur durende rit krijgt u uitleg over het gebied, dat zich kenmerkt door bossen, heide en stuifzand.

Dag 3: Smokkeltocht Kempen en Distilleerderij Schrobbelèr

Na het ontbijt rijden we naar Eersel, één van de Acht Zaligheden. Dit zijn acht, oorspronkelijk armzalige dorpen, verscholen in het bosrijke landschap van De Kempen. Tegenwoordig zijn het charmante dorpen, waar het heerlijk toeven is! In Eersel is een Museum aan de Acht Zaligheden gewijd, dat u kunt bezoeken. Vervolgens maken we een prachtige tocht door de omgeving. Maar ook ludiek! De Kempen liggen zowel in Nederland als in België en stond vroeger bekend als smokkelregio. De gids zal tijdens de tour een aantal leuke anekdotes vertellen! Na deze tour rijden we terug naar het hotel, waar de lunch voor u klaar staat. In de middag rijden we naar Kruikenstad Tilburg. U kunt de stad op eigen gelegenheid bekijken of een bezoek brengen aan de distilleerderij Schrobbelèr. Tijdens bourgondische rondleiding wordt meegenomen in de wereld van de kruidenlikeur. U proeft, ruikt en luistert u een weg door de historie, het bottelen van de kruiken en het geheim van het familierecept.

Dag 4: Nationaal Monument Kamp Vught en Biesbosch

Niet ver van het hotel staat het Nationaal Monument Kamp Vught, op de plaats waar zich in de Tweede Wereldoorlog het concentratiekamp Vught bevond. In het herinneringscentrum wordt door middel van voorwerpen, persoonlijke verhalen, licht en geluid een beeld gegeven in de verschrikkingen van het Kamp. Na dit indrukwekkende bezoek keren we terug naar het hotel. In de middag rijden we naar het westen van Brabant naar de oude vestingstad Geertruidenberg, met haar eeuwenoude marktplein en rijke variatie aan monumentale panden. U kunt heerlijk in Geertruidenberg ronddwalen of met de chauffeur meegaan naar Drimmelen. Hier kunt u aan boord voor een rondvaart door één van de meest unieke natuurgebieden van Nederland: de Biesbosch. Geniet vanaf het panoramadek van de prachtige uitzichten over de kreken, wilgenvloedbossen, zand- en slikplaten en de vele diersoorten die op, in en rondom het water leven.

Dag 5: 's-Hertogenbosch en terugreis

Deze heerlijke vakantieweek in Noord-Brabant sluiten we af met een bezoek aan de hoofdstad van de provincie: Den Bosch. Volgens velen één van de mooiste steden van ons land. Het stadscentrum wordt bijna geheel omsloten door het water van de Dommel en de Aa en geldt van oudsher als katholiek bolwerk. De vele kerken zijn hier het bewijs van, waarvan de imposante St. Jans kathedraal de meest bekende is. Een gids neemt ons mee langs de mooiste plekjes van de binnenstad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Den Bosch. Geniet van een drankje met een heerlijke Bossche Bol op één van de vele terrasjes, of maakt een vaartocht over de Binnendieze, dat in de middeleeuwen een belangrijke watervoorziening, was- en visplaats was. Tegenwoordig is het riviertje beschermd stadsgezicht. Het stroomt tussen de hoge wallen en deels onder het oude centrum door. Aan het eind van de middag rijden we naar ons verzamelpunt, waar een heerlijk diner voor u klaar staat. Aansluitend wordt u met één van de servicelijnen weer naar uw opstapplaats gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel de Kruishoeve

Net buiten het Noord-Brabantse plaatsje Vught staat Hotel De Kruishoeve. U overnacht middenin het bos, op 500 meter van recreatieplas De IJzeren Man en op korte afstand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. In Hotel De Kruishoeve mag u rekenen op een ontvangst op zijn Brabants: warm en zeer hartelijk. De gezellige ruimtes in het hotel zijn sfeervol ingericht. Buiten is het heerlijk vertoeven op het terras in de tuin of onder de fraaie overkapping. De kamers zijn voorzien van een televisie, gratis internet, een wekker radio en een badkamer met douche en toilet. Er bevinden zich kamers op de begane grond en op de 1e verdieping. Het hotel heeft een lift. Wifi is gratis.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:20:55 | 0,33 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch