telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 4 dagen Eifel, Ahrdal en Rijn - All inclusive

 • All-Inclusive
 • Vervoer per Tourist Class touringcar
 • Hotel Lochmühle
 • Gezellig avondprogramma
 • Gratis drankjes tussen 17:00 - 24:00 uur
 • en meer!
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis en natuurtocht Ahrdal

Vanaf onze verzamelplaats rijden we door naar ons hotel in Mayschoss. Hotel Lochmühle is prachtig gelegen direct aan de Ahr. U wordt gastvrij ontvangen door de Nederlandse hotelleiding. Na een heerlijke lunch maken een tocht door het Ahrdal voor een eerste kennismaking met de omgeving. Bij terugkomst in het hotel zijn de kamers gereed en wordt uw koffer naar de kamer gebracht. De bar gaat iedere dag open om 17.00 uur, dus neemt u gezellig plaats voor een aperitiefje. In het hotel wordt iedere avond een 3-gangen diner geserveerd. Voor vermaak en gezelligheid wordt ook gezorgd, na het diner wordt u getrakteerd op een gezellige casino-avond, muziekavond, wijnproeverij of andere activiteiten.

Dag 2 Königswinter en Bonn

Köingswinter is van oudsher een populaire plaats aan de Rijn. De heuvels van het Siebengebirge rijzen boven de Rijn uit en zorgen voor een uniek aanzicht. Maak een mooie wandeling over de promenade of’ beklim’ de berg Drachenfels met het tandradtreintje. Op de top staat de burcht Drachenfels. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht. Bij helder weer ziet u zelfs de Dom van Keulen! In de middag bezoeken we Bonn, de hoofdstad van Bondsrepubliek Duitsland uit de tijd van ‘Oost en West’ . Hier heeft u vrije tijd om de Bundestag van binnen te bekijken, om te genieten van lokale versnaperingen op één van de vele terrasjes of om te gaan shoppen in een mooi, groot winkelcentrum in de binnenstad.

Dag 3 Mayen, Maria Laach en Altenahr

De Eifel kent een vulkanische oorspring. Belevingscentrum Terra Vulcania in Mayen staat in het teken van de geschiedenis van gesteenteontginning en het landschap door vulkaanuitbarstingen. Via Maria Laach, waar we een stop maken bij het prachtige meer en de abdij, rijden we terug naar het hotel voor de lunch. Na de lunch bezoeken we het nabijgelegen Altenahr. Dit stadje heeft een middeleeuwse uitstraling met sfeervolle straatjes, oude vakwerkhuizen, vestingsmuren en de burcht. Het stadje staat ook bekend als wijnstadje, er worden diverse heerlijke wijnen geproduceerd. Al vele jaren is Altenahr geliefd bij toeristen, in het centrum vindt u leuke winkeltjes, restaurants en wijnlokalen.

Dag 4 Monschau en terugreis

Helaas, de laatste dag van onze reis naar Eifel en Ahrdal. Via een mooie route rijden we naar Monschau. De ligging, diep in het dal aan de rivier de Roer, de groene omgeving en de talloze vakwerkhuizen maken van Monschau een schitterende bestemming en ideale locatie voor een tussenstop. Op onze verzamelplaats in Nederland krijgt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Enjoyhotel Lochmühle

Het gezellige hotel Lochmühle ligt direct aan de Ahr in het plaatsje Mayschoss. De kamers zijn klassiek ingericht en beschikken over satelliet-tv en een eigen badkamer met een douche of een bad. Sommige kamers hebben een eigen balkon of terras. De kamers zijn bereikbaar met de lift. Het hotel heeft een restaurant, bar en een heerlijk terras met uitzicht op de Ahr en de omliggende wijngaarden. U verblijft in het hotel op basis van all inclusive met een uitgebreid ontbijtbuffet, lunch(pakket), 3-gangen diner en gratis drankjes van 17.00 - 24.00 uur (koffie, thee, frisdranken, vruchtensappen, bieren, jenevers, wijnen, apfelkorn). Het Ahrtal is een prachtig dal met vele wijngaarden, ideaal voor het maken van mooie wandel- en fietstochten. U kunt fietsen huren bij het hotel. U kunt heerlijk ontspannen in het binnen zwembad of de sauna van het hotel.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Roosendaal > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Eindhoven > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Eindhoven
Uden
Nijmegen
Leiden > Den Haag
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leiden
Den Haag
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Utrecht
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Utrecht
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:52:31 | 0,65 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch