telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 15 dagen Roemenië en Bulgarije

 • Halfpension
 • Lokale reisleider
 • Rit met paard en wagen & folkloreavond in Boian
 • Bezoek Sighisoara
 • Bezoek Boedapest, Boekarest, Sofia en Belgrado
 • Kasteel Dracula
 • Cluj-Napoca
 • Veliko Tarnovo en Plovdiv
 • Rozenvallei
 • Rila-klooster
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg worden er diverse stops gemaakt.

Dag 2 Aankomst Boedapest

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. We rijden via Oostenrijk naar Hongarije. Aan het begin van de avond komen we aan bij het hotel in Boedapest, waar we 1 nacht verblijven. Bij aankomst in het hotel staat het diner voor u klaar. 

Dag 3 Boedapest

Vanochtend verkennen we Boedapest. Bekijk de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Heldenplein en de Kettingbrug. Het enorme parlementsgebouw is ook prachtig. ’s Middags zetten we koers richting Roemenië. Aan de grens maken we kennis met onze gids, die ons de komende dagen zal vergezellen * . Vervolgens rijden we naar Cluj-Napoca voor het diner en de overnachting.

Dag 4 Cluj-Napoca en Turdakloof

Vanochtend bezoeken we de stad Cluj-Napoca. De absolute blikvanger van het centrale plein in Cluj is de Katholieke Michaëlskathedraal. We vervolgen onze route richting Bazna en maken onderweg een tussenstop bij de unieke zoutmijnen in Turda. Bij het hotel in Bazna aangekomen maken we een leuke tocht met paard en wagen naar de weerkerk in Boian. Onderweg kunt u genieten van een heerlijk wijntje. 's Avonds krijgt u een feestelijk diner en er is een folkoreprogramma. Het belooft een gezellige avond te worden!

Dag 5 Sighisoara

De stad Sighisoara is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Het grootste gedeelte van de middeleeuwse vesting staat nog overeind. Sighisoara wordt ook wel „de parel van de Tîrnave“ genoemd. Aan het centrale pleintje ligt het geboortehuis van „Vlad“ Dracula, een in Venetiaanse stijl gebouwd huis en de gotische Kloosterkerk. In de klokkentoren is het historisch museum gevestigd, waar u een mooie maquette en een uurwerk kunt bekijken. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf het pleintje kunt u via de 400 jaar oude houten trap omhoog naar de Bergkerk en de Bergschool. Na het bezoek aan Sighisoara rijden we verder naar ons hotel in Predeal waar we 2 nachten verblijven.

Dag 6 Bran en Harman

In de ochtend brengen we een bezoek aan de imposante burcht Bran op de grens van Transsylvanië en Walachije. Van dit kasteel, gebouwd in 1377, wordt gezegd dat graaf Dracula er jaren gewoond heeft. Zeker is het niet en historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. Naast het kasteel vindt u het openluchtmuseum en een toeristenmarkt. Aansluitend rijden we naar Harman (ook wel Honigberg genoemd) voor een bezoek aan de burcht. In de middeleeuwen deed de burcht dienst als verdedigingswerk tegen de Turken.

Dag 7 Boekarest

Vandaag brengen we een bezoek aan Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. We maken een stadsrondrit langs de ‘Arc de Triomphe’, het plein van de Revolutie en de Patriarchenkerk. Het hoofd van de orthodoxe kerk is hier gevestigd. Uiteraard worden onderweg diverse stops gemaakt. U kunt een bezoek brengen aan het voormalig paleis van de dictator Ceausescu „Casa Republici“. Tijdens zijn bewind hebben de prachtige gebouwen van het vroegere „Parijs van het Oosten“ plaats moeten maken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Ruse, net over de grens in Bulgarije. 

Dag 8 Veliko Tarnovo en Arbanassi

Vanmorgen staat een bezoek aan Veliko Tarnovo op het programma, één van de mooiste steden van Bulgarije. De stad is gelegen op drie heuvels, waar de pittoreske huizen soms bijna boven op elkaar tegenaan gebouwd zijn. De gigantische Tsarevetsburcht torent boven de stad uit en is het juweel van Veliko Tarnovo. Bekijk de ruïnes van de burcht en geniet van de adembenemende uitzichten. ’s Middags bezoeken we Arbanassi, een populair museumdorpje vlakbij Veliko Tarnovo. Het dorpje met 5 kloosters en 2 kerkjes ligt in een prachtige groene, heuvelachtige omgeving. Vanaf de steile heuvel  waarop Arbanassi is gelegen heeft u een schitterend uitzicht. We verblijven de komende nacht in het sfeervolle dorp Tryavna.

Dag 8 Rozenvallei en Kazanlak

Vanochtend rijden we via een mooie route door de Rozenvallei en Kazanlak. De Rozenvallei dankt zijn naam aan de vele rozen die er groeien. Deze rozen worden gebruikt om rozenolie van te maken, een bekend exportproduct van Bulgarije. Het Balkangebergte vormt de idyllische omgeving van de Rozenvallei. In de middag brengen we een bezoek aan het prachtige Bachkovo klooster. Het klooster staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gesticht in 1083. Het is daarmee één van de oudste kloosters van Bulgarije. Tegenwoordig is het een waar bedevaartsoord. Het Bachkovo klooster kent een zeer fraaie architectuur en heeft een rijke collectie manuscripten en oude iconen. Aan het begin van de avond arriveren we in bij ons hotel in de nabijgelegen stad Plovdiv. 

Dag 10 Plovdiv

De stad Plovdiv is één van de oudste steden van Europa. De oude stad ademt de sfeer van het verleden en is als het ware één groot openluchtmuseum. Plovdiv ligt op zes heuvels en de rivier Maritsa kronkelt door de stad. Bekijk het Romeinse amfitheater, de oude vestingsmuren van Nebet Tepe en de St. Constantijn en Elena kerk. ’s Middags rijden we naar de hoofdstad Sofia, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 11 Sofia en middagexcursie Rila-klooster

Sofia is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Bulgarije. Tijdens de stadstour die we in de ochtend maken ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad, zoals het Nationaal Parlement, de St. George kerk, de Russische St. Nikolai kerk, de universiteit en natuurlijk het Alexander Nevski Kathedraal. De kathedraal is maar liefst 53 meter hoog en een lust voor het oog met de prachtige gouden koepels. In de middag rijden we naar het Rila Klooster. Het is even rijden, maar het klooster hoort niet voor niets tot de belangrijkste trekpleister van Bulgarije.  Het ligt prachtig op 1140 meter hoogte, te midden van eeuwenoude bossen. Het Rila Klooster is een Werelderfgoed van UNESCO en is het grootste klooster van Bulgarije. Bekijk de excentrieke architectuur, de fraaie muurschilderingen en de prachtige fresco’s en sta versteld van dit bijzondere bouwwerk.

Dag 12 Nis

Na het ontbijt verlaten we Sofia en steken we de Servische grens over. We maken een tussenstop in  Nis, één van de oudste steden van de Balkan. De vele overheersers hebben hun sporen duidelijk achtergelaten. Met name het fort en de schedeltoren herinneren aan de turbulente geschiedenis van de stad. Daarnaast is Nis als universiteitsstad en bijzonder levendige stad. Na deze tussenstop rijden we naar ons hotel in de Servische hoofdstad Belgrado. 

Dag 13 Belgrado

In de ochtend kunt u deelnemen aan de stadsrondrit door Belgrado. Belgrado is ondanks de bombardementen in 1999 een aantrekkelijke stad met veel attracties en culturele evenementen en wordt hierdoor steeds populairder als vakantiebestemming. Bezienswaardigheden die u tegen zult komen zijn onder andere het Nationaal Museum, het Studentenplein, de Tempel van de Heilige Sava en het Oude Paleis. In de middag rijden we naar ons hotel in Budapest. 

De stadsrondrit Belgrado dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 14 Vertrek Budapest

Via Oostenrijk rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. 

Dag 15 Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis richting Nederland. Onderweg maken we diverse stops. Bij ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om wat te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

* Lokale Engelstalige reisleider. 
Tijdens het bezoek aan de landen Roemenië en Bulgarije zijn wij verplicht een lokale reisleider mee te nemen in de touringcar

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Alle hotels beschikken over een lift. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:47:09 | 1,52 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch