telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Wild Atlantic Way en Ring of Kerry

8,4 Zeer goed!
38 beoordelingen
Indrukwekkend. Geweldig dat je in 12 dagen zo'n indruk van een land als Ierland kan krijgen, mede dankzij voortreffelijke verhalen en stuurmanskunst en goede zorgen van Lucas de chauffeur.
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in 3* hotels
 • Dublin en Belfast
 • Bezoek Giant’s Causeway
 • Het ongerepte en typisch Ierse Donegal en Connemara
 • De beroemde route "Ring of Kerry"
 • Spectaculaire Cliffs of Moher
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Calais in Frankrijk, voor de overtocht naar Dover per boot. Bij aankomst in ons hotel, even ten noorden van Londen, kunt u genieten van een diner.

Dag 2 Reis naar Dublin

We vertrekken deze ochtend vroeg vanuit omgeving Londen voor de reis naar Ierland. Aan het begin van de middag gaan we in Holyhead aan boord voor de overtocht naar Dublin. Na ontscheping rijden we naar ons hotel in de omgeving van Dublin, waar het diner voor u klaarstaat.

Dag 3 Dublin

Na het ontbijt rijden we naar het centrum van de hoofdstad van Ierland, Dublin. De rivier de Liffey deelt Dublin volgens vele toeristen op in het armere noorden en het rijkere zuiden. In Dublin kunt u een een stadsrondrit onder leiding van een gids maken. Bekijk Merrion Square met de prachtige 18e eeuwse herenhuizen, Dublin Castle of St. Patrick’s Cathedral. In de middag rijden we door naar Noord-Ierland. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel tussen Dublin en Belfast, waar we 1 nacht verblijven.

Dag 4 Belfast

De Noord Ierse hoofdstad Belfast heeft het negatieve imago van zich afgeschud en is tegenwoordig een moderne en gezellige stad. Tijdens de stadstour onder leiding van een Nederlandstalige gids zien we onder andere de City Hall en de scheepswerf waar de Titanic werd gebouwd. Uiteraard staan we ook stil bij de bewogen geschiedenis van Belfast. Muurschilderingen en vlaggen herinneren ons aan de gewelddadige kloof tussen katholieken en protestanten. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Belfast. Een aaanrader is een bezoek  aan Titanic Wharf, waar het legendarische schip de Titanic werd gebouwd, en het naastgelegen Titanic Experience. Aan het eind van de middag vervolgen we de reis naar ons hotel aan de Noordzeekust van Noord-Ierland.

Excursie Titanic Warf and Experience

Dag 5 Kustroute en Giant’s Causeway

Vandaag maken we prachtige tocht langs de kust van Noord-Ierland. We arriveren in Ballintoy, waar we een stop maken bij de spectaculaire Carrick-a-Rede Rope Bridge. Deze 20-meter lange touwbrug hangt tientallen meters boven de rotsen. We vervolgen onze route naar het wereldberoemde Giant’s Causeway. Deze tienduizenden, natuurlijk gevormde basaltblokken bieden een onwerkelijke aanblik. We passeren Dunluce Castle, een 14e eeuws kasteel, en Mussenden Temple. 

Dag 6 Donegal

We steken de grens met de Ierse republiek over en rijden naar het County Donegal, de meest noordelijke regio van Ierland. U zult u zich aan het eind van de bewoonde wereld voelen. Het landschap is ruig, overweldigend en de natuur heeft hier vrij spel.  Vandaag maken we een In grote delen van deze dunbevolkte provincie is het Iers nog altijd de voertaal. De tocht brengt ons naar het Glenveagh National Park. Kijk uw ogen uit in dit schitterende natuurpark. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in de regio Sligo.

Dag 7 Connemara

Via de veelbezongen regio Connemara volgen we The Wild Atlantic Way verder zuidwaarts. Net als in Donegal is de natuur hier ook overweldigend en waant u zich hier aan het einde van de bewoonde wereld. Vrijwel overal zijn de Twelve Bens te zien; een bergketen van 12 toppen. We passeren het prachtige Killary fjord en het schitterende Kylemore Abbey, een voormalig klooster/landhuis, dat vooral door de gotische stijl in een vrijwel verlaten landschap imponeert. Bij Clifden bereiken we het uiterste westen van Ierland en rijden vervolgens naar het levendige Galway waar we, indien de tijd het toelaat, een korte stop maken. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Ennis.

Dag 8 Cliffs of Moher en The Burren

Vanochtend bezoeken we één van de beroemdste natuurverschijnselen van Ierland: De Cliffs of Moher. Deze spectaculaire klippen rijzen 120 meter omhoog uit de Atlantische Oceaan. Vervolgens rijden we naar the Burren, in het Iers ‘Boireann’. Een uniek, ruig rotslandschap, dat doorsneden wordt door kronkelende stroompjes, een wirwar van grotten en onverwachte meren. Opvallend genoeg is het rotsige landschap zeer vruchtbaar en komen er veel planten en dieren voor. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Tralee, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 9 Ring of Kerry

Vandaag maken we een tocht over de beroemde ’Ring of Kerry‘; een spectaculaire rondrit door groene dalen en langs indrukwekkende bergen om het schiereiland Iveragh in de County Kerry. We brengen een bezoek aan Waterville, dat prachtig gelegen is op een lagune tussen het Lough Currane en de Atlantische Oceaan. Via Castlecove met het imposante ’Staigue Fort‘ uit 500 jr. voor Christus rijden we naar het schilderachtige Sneem met bontbeschilderde huisjes.

De dagtocht “Ring of Kerry“ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 10 Tipperary

Na het ontbijt rijden we door het Ierse binnenland richting Waterford, in het zuidoosten van Ierland. Onderweg brengen we een bezoek aan het graafschap Tipperary, welbekend vanwege het soldatenliedje. Middenin het vlakke landschap valt de 60 meter hoge kalksteenrots ’Rock of Cashel’ u direct op. Op deze rots is een omvangrijk middeleeuws complex gebouwd met een kasteel, kathedraal en de ronde toren.

Dag 11 Naar Londen

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de Ierse gastvrijheid en rijden naar de haven van Rosslare. Na een overtocht arriveren we in Pembroke, waarna we koers zetten richting Londen.

Dag 12 Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Dover voor de overtocht naar Calais. Via Frankrijk en België rijden we naar Nederland, waar u in Noord-Brabant de gelegenheid krijgt voor het afscheidsdiner alvorens u met de servicelijn wordt terug gebracht naar uw opstapplaats. De reizigers die in Breda uitstappen worden nog voor het afscheidsdiner teruggebracht naar Breda.

Ierland

Oppervlakte: 70.273 km²
Inwoners: 4.892.305
Hoofdstad: Dublin
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Ierland
Taal: Iers (Gaelic) / Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland














Eten en drinken
Veel Ierse gerechten bevatten een stuk vlees, aardappelen, twee soorten groente en veel dierlijk vet. Brood wordt er veel gegeten. Een specialiteit op het gebied van brood is het traditionele soda bread, bereid met karnemelk. Dit bruine brood wordt vers en warm gegeten en bevat soda in plaats van gist. Vooral met een dikke laag boter en gerookte zalm is het een aanrader. Andere typisch Ierse gerechten zijn black pudding (een soort bloedworst), handgemaakte bonbons en boerenkaas. Iers vlees is erg populair (zowel varken, rund als lam), dankzij de zeer goede kwaliteit. Schaaldieren als mosselen, krabbenpoten en oesters worden ook zeer smakelijk bereid in Ierland. Iedereen kent de Irish Whiskey en Irish Coffee. Het beroemdste bier uit Ierland is Guinness, een donker bier. Overige goede biermerken zijn Muprhy’s en Beamish.

Flora en fauna
In een ver verleden was het grootste deel van Ierland bebost. Door overbeweiding en het kappen van bossen in de 16e tot de 18e eeuw, liep de hoeveelheid bebossing sterk terug. Op dit moment bestaat nog maar 5% van de oppervlakte van het land uit bos. Deze bossen bevatten vooral aangeplant naaldhout. Ierland wordt gezien als het ‘groene eiland’, dankzij het vele groen dat overheerst. De dierenwereld heeft de meeste inheemse dieren verloren, door een langdurige ijsoverdekking in het verleden. Dieren die er nog wel leven zijn kleine roofdieren, zoals de vos, hermelijn, das, otter en boommarter. Edelherten leven in het zuidwesten en in het noordwesten komen reeën voor. De variatie in vogelsoorten is groter. Rond en in Ierland zijn een paar honderd verschillende soorten te vinden. Daarnaast leven er veel vissen in de kust- en binnen wateren en in de rivieren.

Geschiedenis
In Ierland zijn veel ruïnes en gedenktekens, die herinneren aan de geschiedenis. Er is eeuwenlang strijd geweest tussen de Kelten, de oorspronkelijke inwoners, en volken die later kwamen, zoals de Anglo-Normandiërs, de Noormannen en vooral de Schotse protestanten. In de ijstijd werd Ierland voor het eerst bewoond. Het was toen, samen met Groot-Brittannië, nog aan Europa verbonden. De stijging van de waterspiegel, door gesmolten ijs, zorgde ervoor dat Ierland een eiland werd. In 1920 werd door het Britse parlement een wet aangenomen, waardoor Ierland in tweeën werd gedeeld. De Ieren accepteerden deze wet niet, wat tot onrust leidde. Uiteindelijk groeide dit uit tot een ware onafhankelijkheidsstrijd. In december van 1921 kwam er een verdrag. Het zuiden werd onafhankelijk, het bleef echter een band houden met Londen. Noord-Ierland werd een protestantse staat, waarin de katholieke minderheid tot tweederangs burgers werd gemaakt. De start van de nieuwe staat was moeizaam. In 1949 werd door de coalitieregering een Republiek opgezet, waarmee de laatste banden met Groot-Brittannië officieel verbroken werden.

Prijsniveau
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Ierland is een populaire locatie voor het opnemen van films. Grote en bekende films die in Ierland zijn opgenomen, zijn: Saving Private Ryan, De graaf van Monte Cristo, King Arthur en Braveheart.
 • De gemiddelde Ier drinkt rond de 100 liter bier per jaar.
 • Men zegt dat er meer ‘Ieren’ buiten Ierland leven dan in Ierland zelf.
 • Halloween is van oorsprong een Ierse viering.

The Royal Hotel Bray 3*

Het Royal Hotel Bray ligt in de stad Bray, in de omgeving van County Wicklow. Het strand ligt op 5 minuten lopen en het stadscentrum van Dublin is ongeveer 25 minuten rijden.

Het hotel beschikt over een restaurant, bar en recreatiecentrum. Daarnaast is er de mogelijkheid om te ontspannen in de Merill Leisure Club met een zwembad, een stoomruimte, een aerobicsstudio en een Kinesis-wand voor oefeningen. De kamers beschikken over een badkamer met douche of bad en toilet, koffie- en theefaciliteiten, kabel tv en een haardroger. Er is wifi beschikbaar in de openbare ruimtes.

Treacy's West County Hotel 3*

Aan de rand van de plaats Ennis ligt hotel Treacy's West County Hotel. Het hotel ligt op 10 minuten loopafstand van het stadscentrum. 

Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en fitnessruimte. Daarnaast is er een Health & Leisure Club met sauna, stoombad, schoonheidssalon, bubbelbad en een speelkamer voor kinderen. De moderne kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, een bureau, strijkvoorzieningen, flatscreen-tv en haardroger. 

Earl of Desmond Hotel 3*

De kamers in dit hotel zijn voorzien van flatscreen-tv, koffie-en thee faciliteiten en een eigen badkamer. In het hotel kunt u heerlijk ontspannen in de lounge en er is een lift en gratis wifi aanwezig. 

Treacy's Hotel Waterford 3*

Dit Treacy's biedt uitzicht op de rivier de Suir en ligt op slechts 5 minuten lopen van het bus- en treinstation. Het hotel beschikt over zwembad inclusief sauna en bubbelbad, fitnessruimte, restaurant en bar en biedt gratis wifi. De moderne kamers zijn voorzien van satelliet-tv, 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Breda > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Tilburg
Den Bosch
Oss
Breda
Uden > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Uden
Nijmegen
Den Haag > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Arnhem
Tiel
Gorinchem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Alkmaar*
Utrecht
Veenendaal
Zaandam > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 12 dagen Wild Atlantic Way en Ring of Kerry

36 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
38 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer per touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:52:33 | 1,23 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch