telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Rondreis Klassiek Italië, Amalfikust en Venetië

vanaf € 599,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in diverse hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Incl. gidsen in Florence, Rome, Pompeï en Venetië
  • Ontdek de mooiste steden van Italië
  • Incl. heerlijk afscheidsdiner
  • Dagtocht Amalfikust, Venetië en lichttour Rome bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Zuid-Duitsland, omgeving Florence

Na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk en via de Brennerpas bereiken we Italië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Florence.

Dag 3 Florence en aankomst omgeving Rome

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Florence herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Natuurlijk zien we, onder leiding van een Nederlandssprekende gids, de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken. Na het bezoek aan Florence vervolgen we de reis naar de omgeving van Rome, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 4 Rome en avondtour

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar vandaag gaan we dan toch echt naar de “Eeuwige Stad”. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we deze stad verkennen, die door haar lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons langs meerdere bekende bezienswaardigheden. Vergeet uw camera dus niet! Na de wandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. Als u het voordeelpakket heeft bijgeboekt, staat er vanavond een avond-/lichttour op het programma inclusief dinér in Rome. Indien u geen voordeelpakket heeft bijgeboekt kunt u op eigen gelegenheid in Rome dineren en wordt u na de lichttour weer opgehaald.

Dag 5 Omgeving Rome, Montecassino, Pompeï, omgeving Napels/Sorrento

Vandaag gaat de reis verder richting Sorrento. De stad is gelegen op de uit zee steil oprijzende rotsen en genoot al ten tijde van de Grieken grote bekendheid als zomerverblijfplaats. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Montecassino. Hier bevindt zich het wereldberoemde klooster, waar de orde der Benedictijnen is ontstaan. De relikwieën van de Heilige Benedictus en zijn zuster Scholastica worden in de crypte bewaard. Vervolgens rijden we naar Pompeï. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids kunt u een bezoek brengen aan de befaamde ruïnestad, die tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus bedolven werd onder een laag as en steen. Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Napels of Sorrento, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 6 Vrije dag Napels/Sorrento of eiland Capri

U heeft vandaag een vrije dag. Maar nu we toch in de buurt zijn, is het aan te raden om het eiland Capri, een van de mooiste eilanden van Italië, te bezoeken (niet incl.). Met een veerboot vaart u naar dit prachtige eiland. Op Capri is veel te zien. U kunt bij mooi weer een bezoek brengen aan de Blauwe Grot, u ziet de ruïnes van Romeinse villa’s of u kunt een museum in het voormalige paleis van keizer Tiberius gaan bezichtigen. Vergeet vooral ook niet te genieten van het prachtige uitzicht op de rotsformatie Faraglioni.

Dag 7 De Amalfikust

Vandaag heeft u nog een dag vrij. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op een schitterende dagtocht met een lokale touringcar. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende weg. U bezoekt de kleine toeristenstad Amalfi, waar u ruim de tijd krijgt het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel.

Dag 8 Omgeving Napels/Sorrento, Orvieto, Chianciano Terme

We vertrekken weer in noordelijke richting en rijden naar Orvieto. Door zijn unieke ligging op een hoog plateau met steile wanden van vulkanisch tufsteen lijkt Orvieto net een reusachtig eiland. Het stadsbeeld wordt volledig gedomineerd door de Dom, een opvallend voorbeeld van Italiaanse gotiek. Orvieto staat bekend als de stad der Pausen, omdat in de loop der eeuwen 37 Pausen Orvieto als woonplaats hebben gekozen. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar Chianciano Terme, waar we zullen overnachten.

Dag 9 Chianciano Terme, Siena, Abano Terme

Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Het fraaie Middeleeuwse en intieme karakter maken het een bijzonder fraaie stad. Het hart van de stad bevindt zich op en rond het Piazza del Campo. Het plein wordt gekenmerkt door de, met schitterende reliëfs gedecoreerde, fontein Fonte Gaia. De prachtige kathedraal, caféetjes en paleizen geven het geheel een pittoreske aanblik. U krijgt voldoende tijd om Siena zelf te verkennen. Vervolgens verlaten we de Toscane en rijden we door naar ons hotel in Abano Terme nabij Padua, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen.

Dag 10 Vrije dag of Venetië

Een vrije dag om zelf in te delen. Met de gasten die het voordeelpakket geboekt hebben, bezoeken we vandaag één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk Venetië. Vanaf Tronchetto varen we met de boot naar Venetië. Hier krijgen we eerst een rondleiding o.l.v. een lokale gids en zien we o.a. het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en natuurlijk het indrukwekkende San Marcoplein. Daarna  heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te verkennen. Dwaal door de pittoreske steegjes of misschien wilt u een tochtje maken in een echte Venetiaanse gondel? Aan het eind van de middag steken we weer met de boot over en rijden we terug naar ons hotel in Abano Terme.

Dag 11 Abano Terme, Zuid-Duitsland

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk en naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze schitterende reis.

Dag 12 Terugreis

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u aan het eind van de middag op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. In uw reispapieren ontvangt u de precieze gegevens van de hotels.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:19:10 | 0,63 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch