telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 11 dagen Hoogtepunten en eilanden Kroatië

8,5 Zeer goed!
26 beoordelingen
Deze reis was een openbaring. De kwaliteiten van de chauffeur/begeleider tevens gids waren uitmuntend.
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Overnacht in prima hotels
 • Opatija en Lovran
 • Trogir, Split en Dubrovnik
 • Makarska Riviera
 • Dagtocht Bosnië: Mostar en Neretva
 • Dagtocht eiland Brac voordelig bij te boeken
 • Optioneel: stadswandeling Dubrovnik
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg zullen voldoende stops worden gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 2 Aankomst Kroatië

Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel in het de omgeving van Crikvenica, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 3 Opatija en Lovran

Vanochtend bezoeken we de bekende toeristenplaats Opatija, ook wel de parel van de Kvarner Rivièra genoemd. Deze stad was geliefd bij de Habsburgse adel als vakantieoord, waardoor er sierlijke villa’s en paleizen aan de boulevard prijken. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans Jozef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië. In de middag maken we nog een stop in het middel­eeuwse bergdorpje Moscenicka, een vroeger zeeroversnest hoog op een heuvel gelegen met een mooi uitzicht over de zee.

Dag 4 Plitvice Meren

We rijden naar de beroemde Plitvice Meren, het oudste merengebied van Europa. Dit Nationaal Park telt zestien blauw en groen gekleurde meren die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen. Plitvice is in 1949 verklaard tot Nationaal Park en sinds 1979 toegevoegd aan de lijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Sibenik waar we 1 nacht verblijven.

Dag 5 Trogir en Split

De stad Trogir is een schitterende kustplaats. Het oude stadscentrum, omsloten door vesting­muren en rijk aan paleizen en kerken, lijkt op een openluchtmuseum. De goed bewaarde historische stadskern is op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Daarna brengen we een bezoek aan Split. De stad ligt fraai op een schiereiland en is één van de grootste havenplaatsen aan de Adriatische Zee. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Gradac, het meest zuidelijke plaatsje aan de Makarska Rivièra, waar we 4 nachten verblijven. De omgeving van Gradac wordt overheerst door geurende dennenbossen, olijfgaarden en prachtige kiezelstranden. De zuidelijke haven is Gornja Vala, met één van de mooiste en grootste witte kiezelstenenstrand van de Markaska Riviera.

Dag 6 Mostar

De oude stad Mostar heeft veel te lijden gehad tijdens de burgeroorlog, maar is met veel voortvarendheid gerestaureerd. De oude Turkse brug Stari Most, een prachtige brug over de rivier Neretva, staat symbool voor de vrede en wederopbouw van het land. Aan de oostkant hiervan liggen de bazaar (markt) Kujundžiluk en een aantal prachtige moskeeën, zoals de Mehmed-paša en de Karaéoz. Aan de westkant bevinden zich de hamam (Turks badhuis) en een miniatuur Stari most, de scheve brug.

Dag 7 Vrije dag of dagtocht eiland Brac

U kunt vandaag een vrije dag inplannen of meegaan naar het eiland Brac. In Makarska nemen we de ferry naar het eiland Brac, dat bekend staat om haar aangename mediterrane klimaat, pijnboombossen, wijngaarden en het kalksteen. Dit kalksteen is zelfs gebruikt voor de bouw van het Witte Huis in Washington! Het eiland is bergachtig, waardoor u regelmatig van fantastische uitzichten kunt genieten, waaronder vanaf Vidova Gora: de hoogste berg van alle Kroatische eilanden. Vanaf hier heeft u een fenomenaal uitzicht over het hele eiland, het achterliggende eiland Hvar en het vasteland. Aan de voet van de Vidova Gora ligt het stadje Bol, de oudste stad van het eiland. Even verderop vinden we het mooiste strand van Kroatië: Zlatni Rat, wat ‘Gouden Hoorn' betekent, vanwege de vorm van het strand. Het spierwitte kiezelstrand loopt als een hoorn de zee in. Door de stroming, golven en wind, wijst de punt van de hoorn regelmatig de andere kant op.

De dagtocht eiland Brac dient u bij boeking door te geven.

Dag 8 Dubrovnik

Een bezoek aan de parel van de Adriatische Zee mag niet ontbreken tijdens deze reis. Het centrum van Dubrovnik met een labyrinth van smalle straatjes en steegjes is een groot museum. U kunt de stad heerlijk op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan de stadswandeling o.l.v. een gids. Al sinds de 13e eeuw vervulde Dubrovnik een belangrijke rol als zeehaven. Hoewel de stad meerdere malen is vernietigd, heeft Dubrovnik prachtige bouwwerken weten te behouden. De autovrije binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Uw gids neemt u mee over de geplaveide hoofdstraat Stradun. De winkeltjes zijn gehuisvest in prachtige 17e eeuwse gebouwen. In de kathedraal Velika Gospa zijn waardevolle en historische religieuze voorwerpen te bewonderen, waaronder een schilderij van Raphael. Het indrukwekkende fort Lovrijenac ligt net buiten de stadsmuren en kijkt prachtig uit over zee.

De stadswandeling Dubrovnik dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 9 Via Zadar naar Slovenië

We verlaten Gradac en rijden langs de kust noordelijk. Onderweg maken we een stop in Zadar. Het historische centrum bestaat uit een schiereiland met prachtige promenades, nauwe steegjes en huizen in zachte pastelkleuren. Verspreid door de stad heen vindt u attracties zoals een Romeins Forum en de Sint Dinatus Basiliek uit de 9e eeuw. Een unieke attractie in Zadar is het zee-orgel. Dit ongewone stenen orgel loopt trapsgewijs de zee in en wordt aangedreven door de wind en de zee. De zeelucht duwt door de fluitjes, een reeks van melancholische akkoorden worden gespeeld en het geluid komt op door de geperforeerde stenen trap. Men moet het horen om het te geloven! Ook de Kalelagra, de levensader van de stad met leuke winkeltjes en gezellige cafés, mag u niet missen! aansluitend rijden we door naar ons hotel Domzale.

Dag 10 Naar Duitsland

Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor een diner en overnachting.

Dag 11 Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. U krijgt op ons verzamelpunt nog gelegenheid iets te eten, voordat u door onze servicelijn weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.

Hotel Labineca 3*

Hotel Labineca 3* ligt in Gradac, een populaire plek aan de Makarska Rivièra. Het hotel beschikt over een zwembad, gratis wifi, een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet en televisie. Het hotel beschikt over een lift. 

Hotel Niko 3*, Sibenik (Solaris Resort)

Hotel Niko ligt in het vakantieresort Solaris. Het hotel bevindt zich op 50 meter afstand van zee en wordt omringd door pijnbomen. Het is slechts 6 km naar Šibenik. U kunt gebruik maken van de zwembaden van het resort, tegen betaling is er ook een spa- en wellnesscentrum en tennisbanen. Alle kamers beschikken over een balkon, airconditioning, een televisie met satellietzenders, een minibar en een eigen badkamer met douche. Aan het privéstrand (deels met steentjes vindt u  douches, kleedkamers en u kunt parasols en ligstoelen huren. Het ontbijt en diner wordt geserveerd in Hotel Niko zelf. Voor een drankje of een heerlijk ijsje kunt u plaatsnemen op een van de vele terrasjes in het resort. In het resort wordt vaak een thema- of muziekavond georganiseerd. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 11 dagen Hoogtepunten en eilanden Kroatië

26 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
26 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,9
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Effeweg.nl 8,2
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:52:02 | 0,88 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch