telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Toscane: Florence, Pisa en Elba

vanaf € 499,-
8,6 Zeer goed!
109 beoordelingen
De reis was fantastisch!! Een hele goede chauffeur, mooie plekken gezien en leuke dingen gedaan zoals een wijnproeverij.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een heerlijk 4* hotel in Montecatini Terme
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek San Gimignano, Siena, Pisa en Lucca
 • Marmergroeves van Carrara
 • Dagtocht Elba o.l.v. een gids voordelig bij te boeken
 • Ontdek kunststad Florence o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Aankomst Italië

Via de Alpen vervolgen we onze reis naar Italië. Tegen de avond komen we aan in Montecatini Terme, één van de meest sjieke kuuroorden van Italië, waar we 7 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Siena en San Gimignano

Vandaag maken we meteen al een schitterende dagtocht. Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Siena was in de middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende stad met een veel intiemere uitstraling dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan het plein ligt de fontein Fonte Gaia, gedecoreerd met schitterende reliëfs. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U krijgt voldoende tijd om Siena zelf te verkennen. Aansluitend gaan we naar San Gimignano, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door 14 vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden. Aansluiten rijden we tuerg naar Montecatini Terme, voor een heerlijk diner en overnachting.

Donderdag: Vrije dag

Een dag om naar eigen wens in te vullen. 's Morgens kunt u in Montecatini Terme bijvoorbeeld de weekmarkt bezoeken. Of ga met het kabeltreintje naar het prachtig gelegen Montecatini Alto en geniet daar van het prachtige uitzicht of van een drankje op één van de talrijke terrasjes.

Vrijdag: Vrije dag of dagtocht Elba

Vandaag heeft u een vrije dag in Montecatini Terme of als u de dagtocht heeft geboekt (bij te boeken optie), staat het eiland Elba op het programma, waar Napoleon in 1814-1815 in ballingschap woonde. Elba is een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s, druivenranken en olijfbomen. Ook worden er op Elba edelstenen en mineralen gevonden. Een gids begeleidt ons tijdens deze dagtocht, zodat u alles over dit eiland te weten komt.

Zaterdag: Florence

We maken vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Allereerst rijden we naar het strategische punt Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wandelt u mee door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen zoals de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met z’n schitterende mozaïken, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Zondag: Carrara

's Morgens kunt u in Montecatini een kerkdienst bijwonen. 's Middags gaan we naar de wereld van het marmer. We rijden naar de plaats Carrara, wereldberoemd om haar (nog in gebruik zijnde) marmergroeves. Het Carrara-marmer is één van de mooiste en beste marmersoorten van de wereld. In veel van de Italiaanse monumenten is dit marmer dan ook verwerkt. Een gids zal u er tijdens dit bezoek alles over vertellen. In Carrara worden ook bijzondere souvenirs van marmer te koop aangeboden. Misschien een leuke herinnering voor u aan deze reis?

Maandag: Pisa en Lucca

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer; een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het mooie stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 voor Christus. Een wandeling over de 17e-eeuwse stadswallen, die Lucca al eeuwenlang omringen, en het authentieke middeleeuws centrum zijn een bezoek zeker waard.

Dinsdag: Vertrek Italië

Helaas moeten we vandaag weer afscheid nemen van Toscane. Via de Alpen rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Woensdag: Terugreis

We rijden met diverse stops terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt ter afsluiting van deze indrukwekkende excursiereis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Toscane: Florence, Pisa en Elba

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Grand Hotel du Park et Regina 4*

Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Montecatini Terme. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar met terras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Excursiereis 10 dagen Toscane: Florence, Pisa en Elba

105 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
109 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:47:51 | 0,08 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch