telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Sint Petersburg en Parels aan de Oostzee

  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Geen visum nodig!
  • Fantastische cruise langs de steden Stockholm, Helsinki, Tallinn
  • Gids in Sint Petersburg
  • 4 nachten aan boord Cruiseferry op de St. Peterline
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

LET OP! Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke nog 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

*Onder voorbehoud van annuleringen.

  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via Noord-Duitsland en een korte overtocht naar Denemarken. In de avond arriveert u bij uw hotel in omgeving Kopenhagen voor het diner en de overnachting.

Dag 2 Zweden

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Door het glooiende landschap van Zuid-Zweden rijden we richting Stockholm. Onderweg maken we een stop in Gränna, bekend van de rood-witte zuurstokjes in de vorm van wandelstokjes. Het is schitterend gelegen aan de oevers van het Vätternmeer, met uitzicht op het eilandje Visingsö. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel even ten zuiden van Stockholm.

Dag 3 Stockholm

Vandaag gaan we de prachtige hoofdstad van Zweden, Stockholm, verkennen. De stad ligt ingeklemd tussen meren en de Oostzee en is gebouwd op 14 eilandjes. Niet voor niets wordt Stockholm het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Het water dat door de stad stroomt is zo helder, dat u de zalmen kunt zien zwemmen! Het oudste deel van de stad, Gamla Stan, kenmerkt zich door kleine steegjes en kleurrijke huizen rondom het Koninklijk Paleis. Het vele water, de schone lucht en vele groen zorgt voor een aangename sfeer in de stad. Aan het eind van de middag rijden we naar de haven van Stockholm, waar we aan boord gaan van de St. Peterline voor onze Oostzee-cruise. De talloze eilandjes met houten huisjes voor de kust zorgen voor een schitterend uitzicht vanaf het dek!

Dag 4 Helsinki

Aan het eind van de ochtend arriveren we in de Finse hoofdstad Helsinki. Het centrum van de stad ligt rondom de haven en kent een aantal interessante monumenten zoals de Uspenski- kathedraal, de witte Domkerk op het Senaatsplein, de rotskerk en het Sibelius-monument. Het is heerlijk flaneren aan het water of de boulevards in de stad. Een bezoek aan het fort Suomenlinna mag bij een bezoek aan Helsinki zeker niet ontbreken! Deze vesting is gebouwd op meerdere eilanden voor de kust van Helsinki. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en zetten koers richting Sint-Petersburg.

Dag 5 Sint Petersburg

Wanneer u geniet van het ontbijt aan boord, varen we de haven van Sint-Petersburg binnen. Deze majestueuze stad werd ruim 300 jaar geleden gesticht door tsaar Peter de Grote, als 'venster naar het Westen'. Kosten noch moeite werden gespaard bij de bouw van de stad en dat is vandaag de dag terug te zien in de bonte verzameling kerken, paleizen, bruggen en pleinen. Na aankomst maken we een tour door de stad. We zien onder andere de Petrus- en Paulusvesting met de kathedraal en de Opstandingskerk. De Opstandingskerk wordt ook wel de Kerk van de Verlosser op het bloed genoemd en is deels geïnspireerd door de Sint-Basiliuskathedraal op het Rode Plein in Moskou. De buitenkant is vol kleur met haar prachtige mozaïek en gouden koepels. Kom bij van al dit moois in één van de vele café-patisserieën en geniet hier van een heerlijk taartje met een lekker kopje koffie.

Dag 6 Peterhof en Hermitage

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen in Sint Petersburg, of een reservering maken voor de halve dagtochten Peterhof en Hermitage. In de ochtend zal een bezoek gebracht worden aan Peterhof, gelegen net iets buiten de stad aan de Finse Golf. Peterhof is een imposant paleizen- en tuinencomplex, welke is gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. Volgens velen is het nog mooier dan Versailles. Ontdek de bijzondere fonteinen en prachtige sierwerken. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan de Hermitage. Het immense museum is ondergebracht in diverse schitterende gebouwen, waaronder het voormalige Winterpaleis. De collectie behoort met ruim drie miljoen stukken tot de grootste ter wereld en bevat schatten uit de Oudheid tot aan werken van Leonardo da Vinci en Rembrandt.

Dag 7 Catharinapaleis Pushkin

Ook deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen in Sint Petersburg, of deelnemen aan de excursie naar het Catharinapaleis. Dit paleis is gelegen in Pushkin, even ten zuiden van de stad. Dit is het zomerpaleis van de Russische tsarina Catherina de Grote. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli en is bekend om zijn grote balzaal met een prachtig beschilderd plafond. Ook de talrijke kleine kamers zijn een bezoek meer dan waard. Velen zijn uniek en prachtig gedecoreerd. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord van de St. Peterline en laten we St. Petersburg achter ons.

Dag 8 Tallinn

Na een korte stop in Helsinki arriveren we rond het middaguur in Tallinn. De kleine hoofdstad van Estland heeft een middeleeuws centrum dat prachtig gerestaureerd is. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum is klein met een wirwar aan straatjes, maar toch overzichtelijk. Het beste verkent u de stad te voet. U ziet de prachtig gekleurde Hanzehuizen, de Domkerk, het gotische stadhuis en de goed bewaard gebleven stadsmuur met meer dan 20 torens. Het uitzicht van de stad wordt bepaald door de Domberg, die overal boven uitsteekt. Hier bevindt zich ook de opvallende Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en een wand met iconen. U zult zich snel thuis voelen in deze gemoedelijke stad! Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en zetten koers richting Stockholm.

Dag 9 Stockholm-Göteborg

Omstreeks 09.30 uur arriveren we in de haven van Stockholm, waar onze cruise begon. We rijden door naar Göteborg, de tweede stad van Zweden. Hier gaan we aan het eind van de middag aan boord gaan van de nachtboot van Stena Line, die ons naar Kiel zal brengen. Aan boord staat het diner voor u klaar.

Dag 10 Terugreis

Nadat u heeft genoten van het heerlijke ontbijt, gaan we even na 09.00 uur van boord in Kiel. Via Hamburg zetten we koers richting Nederland, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Voor deze reis dient u bij boeking uw volledige voornamen, paspoortnummer, geboorteplaats en vervaldatum door te geven. Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig te zijn. Het is niet mogelijk te reizen met een identiteitskaart.

Diverse hotels Baltische Staten

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Niet alle hotels beschikken over een lift. 

Cruiseferry St. Peterline

U verblijft tijdens deze reis 4 nachten aan boord van de luxe cruiseferry Princess Anastasia. Het schip biedt u een onvergetelijke vakantie aan boord met diverse restaurants en bars met entertainment. Op dek 2 kunt u heerlijk relaxen in het zwembad of de jacuzzi (tegen betaling). In de Beauty salon kunt u heerlijke behandeling reserveren en taxfree winkelen kan aan boord in de shop. Aan boord overnacht u in comfortabele binnenhutten met airconditioning, douche en toilet.

Hotel Fontanka 3*

Dit 3* hotel ligt in Sint Petersburg en biedt gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een bureau, tv en een eigen badkamer met douche en toilet. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
16:55:20 | 0,47 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch