telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 17:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Rondreis Roemenië

vanaf € 489,-
 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse 3* en 4* hotels
 • Inclusief rit met paard en wagen
 • Voordeelpakket met vele extra's beschikbaar
 • Boekarest
 • Sighisoara
 • Transsylvanië
 • Sibiu

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt in Nederland rijdt u per Comfort Class touringcar via een mooie route naar Zuid Duitsland, waar u zult overnachten. Bij aankomst staat een diner voor u gereed.

Dag 2 Hongarije

Na het ontbijt stapt u in de touringcar voor het vervolg van onze reis. We rijden deze dag naar Tatabanya in Hongarije. Tatabanya is één van de meest dynamische steden en is gelegen aan de voet van de Ko-hegy (Steengebergte), in het dal tussen het Vértesgebergte en Gerecse. Deze nacht verblijft u in een hotel in de omgeving van Boedapest.

Dag 3 Roemenië

Via Szeged verlaten we Hongarije. Aan de grens maken we kennis met onze gids, die ons de komende dagen in Roemenië zal vergezellen. Indien de tijd het toelaat maken we een kort bezoek aan Arad. Aan de Boulevard van de Revolutie staan het prachtige stadhuis, het Cenadpaleis en theater. Bij aankomst in het hotel in Deva kunt u genieten van een goed verzorgd diner.

Dag 4 Sibiu

Vandaag brengen we een bezoek aan de middeleeuwse stad Sibiu. Hier maken we een stadsrondrit. Tijdens de tour ziet u het grote en het kleine stadsplein en de evangelische kathedraal in het oude stadscentrum. Een bezoek aan de ijzeren Leugenbrug zal uiteraard niet ontbreken. De legende gaat dat de brug zal instorten wanneer je hierop een leugen vertelt. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine dakkapelletjes, de zogenaamde ogen van Sibiu. Aansluitend rijden we via Fagaras naar Predeal. Hier verblijft u de komende 2 nachten.

Dag 5 Vrije dag of dagtocht Boekarest

Vandaag kunt u er voor kiezen om uw dag naar eigen inzicht in te delen of u kunt er voor kiezen mee te gaan met de dagtocht Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Tijdens deze dagtocht maken we een stadsrondrit langs de ‘Arc de Triomhe, het plein van de Revolutie en de Patriarchenkerk. Het hoofd van de orthodoxe kerk is hier gevestigd. Uiteraard worden onderweg diverse stops gemaakt. U kunt een bezoek brengen aan het voormalig paleis van de dictator Ceausescu ‘Casa Republici’. Tijdens zijn bewind hebben de prachtige gebouwen van het vroegere ‘Parijs van het Oosten’ plaats moeten maken voor grote boulevards en overheidsgebouwen.

De dagtocht ‘Boekarest’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 6 Bran en Brasov

In de ochtend brengen we een bezoek aan de imposante burcht Bran op de grens van Transsylvanië en Walachije. Van dit kasteel, gebouwd in 1377, wordt gezegd dat graaf Dracula er jaren gewoond heeft. Zeker is het niet en historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. Naast het kasteel vindt u het openluchtmuseum en een toeristenmarkt. Aansluitend staat Brasov op het programma, de grootste stad in Transsylvanië. Tijdens de rondleiding brengt u een bezoek aan de ‘Zwarte Kerk’. De kerk dankt deze naam aan de zwartgeblakerde buitenmuren als gevolg van een grote brand in 1689. Het raadhuisplein en de orthodoxe kerk in de oude stad staan ook op het programma. Aan de rand van het oude stadscentrum bevindt zich een stoeltjeslift naar de berg Tâmpa die een fraai uitzicht biedt over de stad. Vervolgens rijden we verder naar ons hotel in het kuurstadje Bazna waar u 2 nachten verblijft.

Dag 7 Sighisoara

De stad Sighisoara is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Het grootste gedeelte van de middeleeuwse vesting staat nog overeind. Sighisoara wordt ook wel ‘de parel van de Tîrnave’ genoemd. Aan het centrale pleintje ligt het geboortehuis van ‘Vlad’ Dracula, een in Venetiaanse stijl gebouwd huis en de gotische Kloosterkerk. In de klokkentoren is het historisch museum gevestigd, waar u een mooie maquette en een uurwerk kunt bekijken. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf het pleintje kunt u via de 400 jaar oude houten trap omhoog naar de Bergkerk en de Bergschool. Na terugkomst in het hotel rijden we met paard en wagen naar de weerkerk in Boian. Onderweg kunt u genieten van een heerlijk wijntje. 's Avonds krijgt u een feestelijk diner en er is een folkoreprogramma. Het belooft een gezellige avond te worden!

Dag 8 Cluj-Napoca

Na het ontbijt zetten we koers richting Hongarije. Onderweg maken we in Cluj-Napoca een korte stop. De absolute blikvanger van het centrale plein in Cluj is de Katholieke Michaëlskathedraal, waaraan we een bezoek brengen. Aansluitend rijden we door naar ons overnachtingshotel in Boedapest.

Dag 9 Vertrek Hongarije

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis via Hongarije naar Zuid-Duitsland waar u zult overnachten. In het hotel staat een heerlijk diner gereed.

Dag 10 Terugreis

Na het uitchecken stapt u in de touringcar voor het laatste gedeelte van de terugreis. Via een mooie route komen we aan in Nederland op onze verzamelplaats, waar u de gelegenheid heeft nog iets te eten. Daarna wordt u met onze servicelijnen teruggebracht naar uw opstapplaats.


Excursiepakket:
U kunt voor deze reis een uitgebreid excursiepakket reserveren voor slechts € 50,- per persoon. U dient dit bij boeking door te geven.

Roemenië

Oppervlakte: 238.391 km²
Inwoners: 21.904.551
Hoofdstad: Boekarest
Regeringsvorm: Parlementaire Republiek
Religie: Romeens-orthodox
Valuta: Roemeense leu (RON)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Roemeens
Tijdzone: UTC +2, 1 uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Roemeense keuken zijn Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse invloeden te herkennen. Vlees is vaak het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Schapen- en varkensvlees wordt veel gegeten, maar iedere regio heeft ook zijn eigen specialiteiten. Typisch Roemeense gerechten zijn Mititei (van gekruid gehakt gemaakte, scherpe saucijsjes), Ciorba (zure soep), Piftea (vlees in gelatine), Sarmale met Smântãnã (met gehakt, kruiden en rijst gevulde koolrolletjes), Mãmãligã (een soort maïsbrij) en pastrami (vaak van schapenvlees). De meest populaire, traditionele drank is þuicã (pruimenjenever). Daarnaast wordt wijn en bier ook veel gedronken. Echte Roemeense wijn is een witte wijn, maar ook nu heeft elke streek zijn eigen wijnsoort.

Flora en Fauna
De plantenwereld van Roemenië kent heel veel verschillende soorten planten: zo’n 600 soorten cultuurplanten en meer dan 3100 soorten wilde planten. Qua bebossing zijn er vooral beukenbossen te vinden, welke bijzonder zijn voor Europa. Dankzij de pure natuur kent de dierenwereld van Roemenië diersoorten waarvan er maar weinig zijn in Europa. Bruine beren, gemzen, wolven, marters, lynxen en steenarenden leven in de Karpaten. Op het platteland zijn vaak broedende ooievaars te zien. De zeldzame zwarte ooievaar leeft ook in Roemenië. Verder zijn er veel dassen te vinden en leven zowel forellen, otters als ijsvogeltjes in de bergriviertjes.

Geschiedenis
In de prehistorie bewoonden de eerste bewoners Roemenië. De oudste vondsten van menselijke overblijfselen zijn zo’n 34.000 jaar oud. Er hebben veel verschillende stammen in Roemenië gewoond. Vanaf 1881 was het land een koninkrijk. Aan het eind van het koninkrijk stond Ceaucescu aan het hoofd van Roemenië. Samen met zijn vrouw leefden zij zeer luxe. Hij wilde Roemenië industrialiseren, maar slaagde hier niet in. In 1989 verloor hij de macht. De banden met het westen werden beter en Roemenië verwesterde langzaam. In 1992 werden uiteindelijk de eerste vrije verkiezingen gehouden. Roemenië kreeg een president en werd een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Roemenië liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Het gerucht gaat dat graaf Dracula jaren in burcht Bran heeft gewoond. Dit kasteel is gebouwd in 1377 en staat op de grens van Transsylvanië en Walachije. Het is echter niet zeker of dit gerucht waar is. Historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. 
 • Het is de gewoonte in Roemenië om aan het einde van de maaltijd wat eten op het bord te laten liggen. Dit is het teken dat u genoeg gehad heeft. Als u uw bord leeg eet, wordt gedacht dat u nog honger heeft.

Diverse Hotels Rondreis Roemenië

Op de heen- en terugreis verblijft u in hotels in Duitsland en Hongarije. Tijdens de rondreis in Roemenië verblijft u in verschillende 3 en 4* hotels. In alle hotels beschikken de kamers over een eigen douche en toilet. In de reispapieren staan de adresgegevens van de hotels vermeld. De meeste hotels in Roemenië beschikken over een lift. Indien wij een hotel krijgen zonder lift, wordt er een kofferservice verzorgt. Het hotel in Bazna heeft geen lift. De meeste hotels beschikken over Wi-Fi. De kamers zijn verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Dit hotel heeft kofferservice.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Lemmer*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Vlissingen > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlissingen*
Middelburg*
Goes*
Bergen op Zoom
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Heerlen > Boxmeer
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Heerlen*
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Reuver
Venlo
Venray
Boxmeer
Weert > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Nijmegen
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Haaksbergen > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Haaksbergen*
Eibergen*
Winterswijk*
Aalten*
Doetinchem*
Winkel > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Winkel*
Schagen*
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:26:27 | 1,19 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch