telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Dalmatische kust, Trogir en Split

 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in 3* hotel
 • Plitvice Meren
 • Krka Watervallen
 • Neretvakloof en Mostar
 • Dagtocht Dubrovnik
 • Dagtocht Trogir en Split
 • Eilandencruise Hvar en Brac
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* LET OP! Als u deelneemt aan de dagtocht naar Mostar en/of Dubrovnik dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg worden enkele stops gemaakt.

Dag 2 Vervolg heenreis en bezoek Opatija

Vandaag rijden we via een mooie bergroute en de grens tussen Slovenië en Kroatië naar Opatija. Van oudsher heeft Opatija een enorme aantrekkingskracht door de prachtige ligging aan de Kvarner-baai en de achterliggende heuvels. Ook de Rijken der Aarde vonden vroeger hun weg naar Opatija. Vandaar dat u in de stad schitterende villa’s en mondaine hotels aantreft. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in omgeving Opatija, waar we 1 nacht zullen verblijven.

Dag 3 Krka watervallen

In de ochtend rijden we naar het prachtige Krka Nationaal Park. Hier ziet u de indrukwekkende watervallen. De watervallen worden afgewisseld met stroomversnellingen, verstilde meren en bijzondere flora. Vanuit Krka Nationaal Park vervolgen we onze reis naar ons hotel in Gradac, de ideale uitval basis voor een verblijf aan de Dalmatische kust. We verblijven hier 5 nachten.

Dag 4 Vrije dag of dagtocht Trogir en Split

We rijden naar de stad Trogir, een schitterende kustplaats. Het oude stadscentrum, omsloten door vestingmuren en rijk aan paleizen en kerken, lijkt op een openluchtmuseum. De goed bewaarde historische stadskern is op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Daarna brengen we een bezoek aan Split. De stad ligt fraai op een schiereiland en is één van de grootste havenplaatsen aan de Adriatische Zee. Zowel Trogir als Split bezichtigen we onder leiding van een lokale gids.

De dagtocht ‘Trogir en Split’ dient bij boeking te worden opgegeven.

Dag 5 Neretvakloof en Mostar

In de ochtend rijden we door het binnenland naar Medugorje, een schilderachtig bedevaartsoord. Via een prachtige route door de beroemde Neretvakloof rijden we naar Mostar. De oude stad Mostar heeft veel te lijden gehad tijdens de burgeroorlog, maar is met veel voortvarendheid gerestaureerd. De oude Turkse brug, een prachtige brug over de rivier, staat symbool voor de vrede en wederopbouw van het land. Na deze indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6 Vrije dag of dagtocht Dubrovnik

Deze dag kunt u zelf invullen. U kunt genieten van de faciliteiten van het hotel of een reservering maken voor de dagtocht ‘Dubrovnik’. We bezichtigen het centrum van Dubrovnik met een labyrinth van smalle straatjes en steegjes onder leiding van een gids. Al sinds de 13e eeuw vervulde deze parel van de Adria een belangrijke rol als zeehaven. Hoewel de stad meerdere malen is vernietigd, heeft Dubrovnik prachtige bouwwerken weten te behouden. De autovrije binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de rondleiding bestaat er de mogelijkheid een mooie wandeling te maken over de twee kilometer lange vestingmuur.

De dagtocht ‘Dubrovnik’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Vrije dag of Eilandencruise Hvar en Brac

U kunt vandaag deelnemen aan de eilandencruise Hvar en Brac. Na een prachtige boottocht komen we aan op het eiland Hvar. Het eiland kenmerkt zich door haar uitgestrekte pijnboombossen en vruchtbare dalen met wijngaarden. Vanuit Hvar varen we door naar het eiland Brac dat bekend staat om haar lavendelvelden en aangename mediterrane klimaat. Aan boord kunt u genieten van een lekkere lunch. Aan het begin van de avond keren we terug naar het vaste land.

De eilandencruise Hvar en Brac dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 8 Plitvice Meren

Vandaag nemen we afscheid van Gradac. We rijden naar de beroemde Plitvice Meren, het oudste merengebied van Europa. Dit Nationaal Park telt zestien blauw en groen gekleurde meren die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen. Plitvice is in 1949 verklaard tot Nationaal Park en sinds 1979 toegevoegd aan de lijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Zagreb.
 

Dag 9 Terugreis

Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor een diner en overnachting.

Dag 10 Vervolg terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. U krijgt op ons verzamelpunt nog gelegenheid iets te eten, voordat u door onze servicelijn weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Deze reis is niet geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.

​Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels waaronder:

Hotel I 3*, Zagreb

Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Zagreb en beschikt over gratis WiFi. In het hotel zit een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad en toilet en tevens is er een lift aanwezig in het hotel.  

Hotel Labineca 3*

Hotel Labineca 3* ligt in Gradac, een populaire plek aan de Makarska Rivièra. Het hotel beschikt over een zwembad, gratis wifi, een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet en televisie. Het hotel beschikt over een lift. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:34:19 | 0,64 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch