telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Rondreis Noorwegen 2021

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in prima 3* en 4* hotels
 • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bekende Noorse Staafkerk: Hopperstad
 • Indrukwekkende Sognefjord en Briksdalsgletsjer
 • Geiranger fjordcruise voordelig bij te boeken
 • Unieke treinreis met de Flåmsbana bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis en nachtboot Kiel – Göteborg

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via Hamburg naar de Noord-Duitse havenstad Kiel. Aan het eind van de middag gaan we aan boord van de Stena Line, die ons in een nacht naar het Zweedse Göteborg zal brengen. U overnacht aan boord in een 2-persoonsbinnenhut.
 
 

Dag 2 Göteborg-Oslo

Terwijl u geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet aan boord, varen we de haven van Göteborg binnen. Het schip manoeuvreert zich een weg tussen de talloze rotseilandjes, die de Zweedse kust zo kenmerken. Na ontscheping rijden we naar de Noorse hoofdstad Oslo, waar we aan het begin van de middag zullen arriveren. Ingeklemd tussen de Oslofjord en beboste hellingen is Oslo één van de meest groene hoofdsteden van Europa. U kunt deelnemen aan de stadsrondrit o.l.v. een gids. Tijdens deze rondrit ziet u het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Uiteraard mag een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland niet ontbreken.  Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel even ten noorden van Oslo, waar we de komende nacht zullen verblijven.
 
De stadsrondrit Oslo dient bij boeking te worden doorgegeven.
 

Dag 3 Oslo en Hallingdal

Na het ontbijt keren we terug naar Oslo, waar u de ochtend naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt een bezoek brengen aan het schiereiland Bygdøy. Waar vooral een bezoek aan het Vikingschipmuseum de moeite waard is. Of brengt u een bezoek aan de beroemde skischans Holmenkollen, van waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad, de Oslofjord en omgeving. In de middag verlaten we Oslo en rijden we via een mooie route door het Halingdal naar ons hotel in de omgeving van Gol, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.


Dag 4 Treinreis en Flåm

U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden, of u kunt een reservering maken voor een unieke treinreis. De chauffeur brengt u naar het dorp Flåm, aan de Aurlandsfjord. Flåm is het startpunt van één van de mooiste en steilste spoorlijnen ter wereld: de Flåmsbana. Over een traject van 20 km is het hoogteverschil bijna 900 meter via 20 tunnels. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Er wordt een stop bij een indrukwekkende waterval gemaakt. De treinreis eindigt in Myrdal. Na een korte stop maken we dezelfde route weer terug naar Flåm, zodat u zowel bergop, als bergaf deze unieke reis beleeft! Terug in Flåm kunt u een bezoek brengen aan het museum van de spoorlijn in het stationsgebouw. Vanuit Flåm heeft u de mogelijkheid een cruise te maken over de Aurlandsfjord en de Næroyfjørd, de smalste in heel Noorwegen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

De treinreis Flåmsbana dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Hardangervidda Vøringfoss en staafkerk

Na het ontbijt vervolgen we onze reis door Noorwegen. We rijden een schitterende, en soms spectaculaire route, waarbij u telkens op de mooiste vergezichten wordt getrakteerd. De route van vandaag voert langs de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda en de imposante Vøringfoss-­waterval, waar we een stop maken. In het dorpje Vik i Sogn kunt u een bezoek brengen aan één van de bekendste Noorse staafkerken: Hopperstad. Vervolgens steken we de diepste en langste fjord van Noorwegen over, de Sognefjord. Via een schitterende route rijden we naar ons hotel in Førde, waar we de komende nacht zullen verblijven.
 

Dag 6 Briksdalgletsjer

We rijden verder naar het noorden en wederom zijn de uitzichten verbluffend! Onderweg brengen we een bezoek aan de Briksdalsgletsjer. Deze uitloper van de Jostedalsbreen wringt zich vanaf een hoogte van 1200 meter door de nauwe Briksdal-vallei naar beneden. Via Stryn en Olden reizen we naar Briksdal waar we na een wandeling bij de uitloper van de Jostedalsbreen komen. Vanaf circa 1.200 meter hoogte wringt de enorme ijsmassa zich door het nauwe Briksdal naar beneden. Na een mooie wandeling wordt u bij het Gletsjermeer beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjertong. Na dit bezoek rijden we via Olden en Stryn naar de regio Nordfjord, ingeklemd tussen fjorden en de hoogste bergen van Noorwegen. Hier verblijven we 2 nachten.
 

Dag 7 Dagtocht Geirangerfjord en fjordcruise

Na het ontbijt rijden we naar Hellesylt, waar we aan boord gaan voor een tocht over de bekendste en, volgens velen, mooiste fjord van Noorwegen: de Geirangerfjord. We varen door het smalste deel van de fjord, tussen steile hellingen, met her en der boerderijen en watervallen, waarvan de Seven Sisters het opvallendst zijn: vanaf meer dan 400 meter hoogte storten 7 naast elkaar gelegen watervallen zich in de Geirangerfjord. In Geiranger gaan we van boord, waar u het fjordcenter kunt bezoeken. In de middag rijden we naar het uitzichtpunt Dalsnibba, op circa 1.500 meter hoogte heeft u een adembenemend uitzicht op de Geirangerfjord. Via een prachtige route rijden we terug naar ons hotel in Nordfjord.

De dagtocht Geirangerfjord en fjordcruise dient bij boeking te worden doorgegeven.
 

Dag 8 Gudbrandsdal

We laten de imposante fjordenwereld achter ons en rijden we terug richting Oslo. De route van vandaag voert onder andere door het Gudbrandsdal, dat ook wel ‘Noorwegen in het klein’ wordt genoemd. Het glooiende landschap met weiden, bossen en dorpen is voor veel kunstenaars en componisten een inspiratie. Indien de tijd het toelaat brengen we een kort bezoek aan stad Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. We verblijven de laatste nacht in Noorwegen in Hamar, bekend om het schaatsstadion ‘Vikingsschip’
 

Dag 9 naar Göteborg

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van Noorwegen. Met de overweldigende natuur van Noorwegen nog vers op het netvlies en onvergetelijke indrukken als bagage, rijden we via de grensovergang Svinesund terug naar Zweden. Aan het eind van de middag gaan we aan boord van de Stena Line, die ons in een nacht naar het Noord-Duitse Kiel zal brengen.
 

Dag 10 Terugreis

Nadat u heeft genoten van het heerlijke ontbijt, gaan we even na 09.00 uur van boord in Kiel. Via Hamburg zetten we koers richting Nederland, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels Rondreis Noorwegen

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van alle hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Storefjell Resort Hotel

Het Storefjell Resort ligt in de prachtige omgeving van Gol. Alle kamers van het Storefjell Resort zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en gratis wifi. De kamers kijken uit op het omliggende terrein.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:06:30 | 0,42 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch