Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Wintersfeer 8 dagen Beierse Woud » Wintersfeer reis 8 dagen Beierse Woud
 

Wintersfeer 8 dagen Beierse Woud

Duitsland - Hohenau
vanaf
€ 359,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 8 dagen
 • Halfpension
In het zuidoosten van Beieren, grenzend aan Tsjechië en Oostenrijk, ligt het Beierse Woud. Het is een streek van ongekende schoonheid met bergen, bossen, charmante Beierse dorpjes en talloze meertjes en zeker ook in de winter erg indrukwekkend. Vanaf de Grosse Arber, met ruim 1.450 meter de hoogste berg in het Beierse Woud, geniet u van grandioze uitzichten. We bezoeken de glasstad Bodenmais, de bruisende stad Passau en de cultuurstad Regensburg. U kunt een winterse wandeling maken of instappen in een heuse arreslee. We brengen een bezoek aan het Boheemse woud in Tsjechië met het middeleeuwse stadje Cesky Krumlov. Na een winterse dag kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad of de sauna van ons hotel.

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Ervaringen
 • Foto's

Reizigers over deze reis

"Ruim voldoende"
Regensburg
Regensburg

Programma


DAG 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar het overnachtingshotel in Duitsland.


DAG 2 Regensburg en aankomst Bayerischen Wald

​We vervolgen de reis richting het Bayerischen wald. Onderweg maken we een stop in Regensburg. Regensburg is één van de beter bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. Het is prachtig gelegen aan de rivier de Donau en omringd door beschutte berghellingen. Het stadsbeeld wordt bepaald door kerken, torens en stadhuizen uit de 12e tot de 14e eeuw. Uit steen gebouwd, waren zij een teken van rijkdom van de, toentertijd, meest welvaren stad van Zuid-Duitsland. De meer dan 330 meter lange ‘Steinerne Brücke’, is de oudst behouden gebleven stenen brug van Duitsland en biedt een prachtig uitzicht over de stad.


DAG 3 Bayerischer Wald, Grosse Arber en glasroute

Een prachtige natuurtocht door het Bayerischer Wald vandaag. We rijden door dichte bossen die afgewisseld worden met glooiende weiden, rivieren, rotsen en veengebieden. De hoogste berg van het Beierse Woud is de Grosser Arber aan het gelijknamige meer. Met de gondellift kunt u omhoog en na een kleine wandeling kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende bergkammen. Seeriegel en Richard-Wagner-Kopf. Aansluitend rijden we een deel van de glasroute. Meer dan 500 jaar geleden ontstonden de eerste glasblazerijen. Glas uit Oost-Beieren is sindsdien een begrip. Bodenmais aan de voet van het Arbermassier wordt ook wel het Mekka van het glastoerisme genoemd. Sinds eeuwen zijn er glasblazerijen in deze stad te vinden. We brengen een bezoek aan een glaswerkplaats waar u glasblazers, -slijpers en -graveurs aan het werk kunt zien.


DAG 4 Passau en drielandenpunt

In de ‘Driestromenstad’ Passau komen de Inn, de Donau en de Ilz bij elkaar. In het oude centrum met zijn karakteristieke nauwe straatjes bevinden zich vele bezienswaardigheden. De Stephansdom bezit het grootste kerkorgel van Europa met meer dan 17.000 orgelpijpen. Verder zijn de kathedraal, het raadhuis uit de 14e eeuw en de 2 burchten een bezoek waard. En wat dacht u van een heerlijke winterse wandeling over de promenade langs de Donau? We rijden door naar het Drielandenpunt Beieren, Bohemen en Oostenrijk.


​DAG 5 Winterse wandeling en arreslee tocht

​Vandaag kunt u geheel naar eigen inzicht indeling. In het gebed rondom Hohenau vindt u uitgestrekte, bewegwijzerde wandelpaden. Een frisse winterse wandeling rondom de loipes en het skigebied van Hohenau. Bent u wat minder goed te been, stap dan in een arreslee , kruip onder het dekentje en glijdt in winterse sfeer door de prachtige omgeving.


DAG 6 Holasovice en Cesky Krumlov

Een indrukwekkende dag staat vandaag op het programma! We steken de Tsjechische grens over en rijden door het Boheems Woud naar Holasovice. Dit nog geen 150-inwoners-tellende dorp is met haar architectuur een typisch voorbeeld van een traditioneel Centraal-Europees dorp en is in het geheel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens rijden we naar het 30km. verderop gelegen Cesky Krumlov, wat door velen als het mooiste dorp van Tsjechië wordt bestempeld. Niet voor niets is het na Praag, de populairste stad van Tsjechië. In het schitterende, autovrije centrum aan de oevers van de Vltava waant u zich haast in de Middeleeuwen!


DAG 7 Donaudurchbruch en Altmühltal

We verlaten het Beierse Woud en volgen de Donau stroomopwaarts tot aan Kelheim. Vanaf hier kunt u een boottocht maken door Duitsland's mooiste natuurverschijnsel: de “Donaudoorbraak”, een smalle en indrukwekkende kloof. Het klooster Weltenburg, de oudste abdij van Beieren, ligt direct onder de rotsen van de Donaudoorbraak. Na deze tocht volgen we de Altmühl, een zijtak van de Donau. Onderweg komen we door diverse leuke stadjes. De eerste op de route is Essing, met de langste houten wandelbrug van Europa. Onderweg naar Riedenburg ziet u het goed bewaarde Schloss Prunn al van verre liggen. Tot slot maken we een stop in het mooie Beilngries. In dit vestingstadje ontdekt u direct de middeleeuwse sfeer die hier hangt. Het wemelt er van de kleine steegjes en pleintjes. Schloss Hirschberg was ooit het zomer-verblijf van de vorstbisschoppen.


DAG 8 Terugreis

Vanuit het overnachtingshotel vervolgen we de reis terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner. De servicelijn brengt u vervolgens naar uw opstapplaats.

Inclusief

 • 2 overnachtingen in een 2-persoonskamer op de heen- en terugreis
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer in Hohenau
 • 7 maal ontbijt
 • 7 maal diner
 • Gratis gebruik zwembad, sauna en infraroodcabine in Hohenau
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Toeristenbelasting
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfondsen

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 80,-

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord