Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 8 dagen Languedoc-Roussillon, Carcassonne » Excursiereis 8 dagen Languedoc-Roussilon, Carcassonne
 

Excursiereis 8 dagen Languedoc-Roussillon, Carcassonne

Frankrijk - Carcassonne
vanaf
€ 449,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 15-09-2017
 • 8 dagen
 • Halfpension
Prachtige canyons en gorges tot wel 500 meter diep rondom plaatsen als Limoux, Quillan en Perpignan kenmerken de Languedoc-Roussillon. Gelegen tussen het Rhônedal, de Middellandse Zee en de Pyréneeën. Met de mondaine badplaats Cap d’Adge en havenplaats Sète, met kanalen en bruggen, gekleurde gevels en smeedijzeren balkonnetjes. Het Canal Midi leent zich voor een boottocht tussen de oranjeroze huizen van Toulouse. We overnachten in de gezelllige middeleeuwse stad Carcassonne.

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via België naar ons overnachtingshotel in Frankrijk. Onderweg worden er diverse korte stops gemaakt. ’s Avonds arriveren we in ons hotel waar u gebruik kunt maken van een Frans diner.


DAG 2 Aankomst Carcassonne via Millau-brug

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Zuid-Frankrijk. Het Viaduc van Millau is de meest spectaculaire verbinding in ‘La Méridienne’ . Het overbrugt de vallei van de Tarn een paar honderd meter van Peyre, een van de 10 ‘Plus Beaux Villages de France’ (de mooiste dorpen van Frankrijk). We maken een stop bij het Aire du Viaduc. Vanaf de parkeerplaats heeft u een fantastische uitzicht op de imposante brug van Millau en kunt u naar het speciale bezoekerscentrum met informatie over het viaduct en het toerisme in het gebied Aveyron. Tip: Loop eens even naar de oude boerenschuur, die als snackbar dient. Dat is niet zo maar een snackbar, dat is wat de Fransen een Espace Gourmand noemen.


DAG 3 Carcassonne

Midden in de Languedoc-Roussillon ligt Carcassonne, onze uitvalsbasis voor deze week. De oude stad aan de Aude is één van de grootste en mooiste middeleeuwse steden van Europa. Het is na Parijs en de Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. Bij aankomst ziet u gelijk de vesting La Cité de Carcassonne. Sinds 1997 staat deze goed bewaarde vesting op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vanaf de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de vallei, de Pyreneeën en de Montagne Noire. De Bastide St. Louis is het lage gedeelte van de stad aan de oever van de Aude met mooie stadswoningen, monumenten, musea en gebedshuizen. Midden op het plein Place Carnot kunt u de 18e-eeuwse fontein de Neptune bewonderen. In het centrum vindt u tal van gezellige pleintjes met terrasjes voor een kopje koffie of natuurlijk een heerlijk wijntje.


DAG 4 Natuurtocht Roussillon

Via Limoux rijden we het Gorges gebied van Roussillon binnen. Even voorbij Quillan naar Axat vinden we het mooiste stuk door de diepe Gorges de Pierre-Lys. Hier hebben de rivier de Aude en haar zijrivieren prachtige ravijnen en kloven uitgesleten in het landschap. De weg gaat slingerend door de Gorges met kliffen aan weerszijden tot 700 meter hoogte. Via Castelnou rijden we door naar de Coullioure, de plaats waar de Pyreneeën en de Middellandse zee zich samenvoegen


DAG 5 Toulouse en boottocht Canal du Midi

Vandaag maakt u kennis met de charme van Toulouse. De stad met de oranjeroze bakstenen en dakpannen is de hoofplaats van de regio Midi-Pyrénées. Toulouse wordt doorkruist door de Garonne en de Canal Midi. Langs de Garonne vindt u gezellige wandelpromenades in het middeleeuwse centrum met verkeersvrije straatjes, leuke pleintjes met fonteinen, mooie lanen, grote tuinen, en luxueuze winkels. U vindt hier ook de prestigieuze Place du Capitole en de basiliek van Saint-Sernin, welke staat op de lijst van Unesco en langs de bedevaartweg naar Compostela. Ontdek Toulouse in de middag vanuit een andere invalshoek met een boottocht op het Canal du Midi, door Unesco opgenomen als Werelderfgoed. Deze cruises bieden een prachtig panorama van de stad.


DAG 6 Languedoc, Herault en de kust

In het hart van de Languedoc ligt Saint-Guilhem-le-Désert, een indrukwekkend dorp gevormd op de rotsen rondom de Abdij de Gellone. Net als de nabij gelegen Pont Diabel of Duivelsburg opgenomen door UNESCO. Deze brug ligt op de grens tussen de vlakte van de Languedoc en de Gorges de l'Hérault. In deze kloven vindt u spectaculaire, steile en diepliggende rotslandschappen. De kloven kunnen wel 200 tot 300 meter diep zijn en herbergen een specifiek mediterrane flora en fauna. We laten de bergen achter ons en rijden door naar het visserplaatsje Sète met haar gezellige binnenstad met terrasjes en vele winkeltjes, maar ook prachtige stranden. Via de bekende badplaats Cap d’Adge rijden we terug naar ons hotel.

DAG 7 Vertrek Carcassonne

Vandaag vertrekken we weer richting Nederland. Onderweg maken wij verschillende korte stops. Aan het begin van de avond arriveren we in het overnachtingshotel in Frankrijk, waar een diner voor u klaarstaat.


DAG 8 Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan het laatste deel van onze reis terug naar Nederland. Onderweg worden er nog diverse korte stops gemaakt. Op het verzamelpunt in Nederland krijgt u nog de mogelijkheid om iets te eten, voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.


Inclusief

 • 2 overnachtingen op de heen- en terugreis in een 2-persoonskamer
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer in hotel Campanile Carcassonne Est 3*
 • 7 maal ontbijt
 • 7 maal diner
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 215,-

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord