Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 7 dagen Schotland - Loch Lomond, Glen Coe en Edinburgh » Excursiereis 7 dagen Schotland - Loch Lomond, Glen Coe en Edinburgh
 

Excursiereis 7 dagen Schotland - Loch Lomond, Glen Coe en Edinburgh

Schotland - Aberfolly
vanaf
€ 489,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 22-10-2017
 • 7 dagen
 • Halfpension
Een nieuwe short break naar Schotland is deze reis met de bootovertocht naar Hull. Loch Lomond en het natuurpark de Trossachs bezorgen u indrukwekkende Schotse natuurfoto's. We rijden door de Glen Coe, één van de mooiste valleien van de Highlands met aan het eind Fort William. U kunt in de voetsporen van Harry Potter in de beroemdste treinreis van Schotland, de Jacobite Steam Train. Een schilderachtig 60 kilometer lang spoor is met een spectaculair hoog viaduct bij Glenfinnan, over het Caledonian Canal en langs Loch Eilt naar visserplaatsje Mallaig. Een bezoek aan Edinburgh maakt deze reis Schotland compleet.

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Aan boord

Vanaf de opstapplaatsen rijden we door naar de haven van Rotterdam/ Zeebrugge. Om 19.00 uur gaan we inschepen aan boord van P& O ferries voor de overtocht naar Hull. De afvaart is om 21.00 uur. U overnacht in comfortabele binnenhutten met douche en toilet. De bedden zijn boven elkaar gelegen. Aan boord vindt u een restaurant, gezellige bar met regelmatig live entertainment en er zijn mogelijkheden om voordelig te winkelen.
U kunt heel voordelig 2 maal het diner aan boord bij Effeweg reserveren. Op het ritme van de golven kunt u vast goed slapen!

Het diner aan boord dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 2 Schotland, Gretna Green en Lockerbie

Geniet u van het ontbijt aan boord, terwijl we de haven van Hull binnenvaren. Om 09.00 uur gaan we van boord en doorkruisen we Groot-Brittannië van oost naar west. Na ongeveer 1,5 uur passeren we de grens met Schotland, bij het legendarische dorp Gretna Green. De plaats staat historisch bekend vanwege de vele huwelijken die er worden voltrokken. Niet ver van Gretna Green ligt Lockerbie. Dit kleine stadje werd 21 december 1988 wereldnieuws, toen hier een passagiersvliegtuig neerstorte als gevolg van een terreurdaad. 270 mensen (waaronder 11 op de grond) kwamen hierbij om. In Lockerbie kunt het Memorial Garden of Remembrance bezoeken. We rijden door naar het Rob Roy hotel in Aberfoyle, waar we de komende 4 nachten verblijven.


DAG 3 Loch Lomond en Trossachs

Aberfoyle is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Loch Lomond en de Trossachs. Hier ‘ontmoeten’ de Lowlands en de Highlands elkaar op de meest fotogenieke manier! U ziet hier schitterende tuinen, beboste heuvels en romantische meren. Loch Lomond grenst aan het natuurpark Trossachs, een heuvelachtig en bosrijk gebied. U kunt een bezoek brengen aan het pittoreske plaatsje Luss of een boottocht maken over het meer.


DAG 4 Glen Coe, Fort William en Jacobite Steam Train

Vandaag rijden we een adembenemende route. Hiervoor moeten we wel op tijd vertrekken, maar het is de moeite waard!Al snel ‘klimmen’ we het ruige Schotland in en rijden we door de Glen Coe, één van deberoemdste en mooiste valleien van de Highlands met een roerige reputatie in de Schotse geschiedenis. De vulkanische oorsprong zorgt voor een schitterende en mystieke bergwereld! Aan het eind van deze vallei ligt Fort William, aan de voet van Ben Nevis, de hoogste berg in Schotland, en de oevers van het schitterende Loch Linnhe.
Vanaf Fort William kunt u kiezen om per touringcar naar Mallaig te reizen of te reserveren voor de beroemdste treinreis van Schotland, de Jacobite Steam Train. Het 60 kilometer lange spoor is een van de meest schilderachtige stukken spoor in Europa ,het wordt betiteld als “The Greatest Railway Journey in the World”, en gaat over een spectaculair hoog viaduct bij Glenfinnan, over het Caledonian Canal en langs Loch Eilt. De authentieke stoomtrein brengt ons naar het pittoreske vissersplaatsje Mallaig waar u vrije tijd heeft om te lunchen. Het treinkaartje is een retourtje, u reist na de vrije lunch ook weer per trein terug naar Fort William. De touringcar staat u hier weer op te wachten om u naar het hotel te brengen.​

De Jacobite Steam Train dient bij boeking te worden doorgegeven


DAG 5 Edinburgh

​De indrukwekkende hoofdstad van Schotland, Edinburgh, mag natuurlijk niet ontbreken in deze short break. U kunt deelnemen aan een uitgebreide stadstour onder leiding van een gids. In de bekende straten van Royal Mile kunt u winkelen of één van de vele restaurants en cafés bezoeken. Het Royal Yacht Britannia, het schip van de koninklijke familie, ligt nu als museum in de havens van Leith.

​De stadswandeling Edinburgh dient bij boeking te worden doorgegeven.DAG 6 Falkirk Wheel, aan boord voor de terugreis

Helaas, onze reis door Schotland zit erop. Maar niet voordat we een verrassend staaltje Schotse techniek hebben gezien: Falkirk Wheel. Deze scheepslift is uniek in de wereld: Middels een enorm roterend ‘wiel’ wordt in ongeveer een half uurtje een hoogte van 35 meter overbrugd, waar vroeger 11 sluizen voor nodig waren. Het is mogelijk dit ‘lift-proces’ zelf mee te maken met een boottocht. Een unieke belevenis! In het bezoekerscentrum komt u alles te weten over deze scheepslift. Na dit bezoek is het echt tijd om Schotland achter ons te laten. We rijden naar de haven van Hull, waar we aan boord gaan van de ferry, die ons terug naar Europoort zal brengen. Om 20.30 uur verlaten we de haven van Hull.


DAG 7

​Omstreeks 09.00 uur komen we aan in de haven van Rotterdam/ Zeebrugge. Na een lekker ontbijt gaat u van boord en vertrekt per touringcar terug naar de opstapplaatsen.


Inclusief

 • 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer in hotel Rob Roy met ontbijt en diner
 • 2 overnachtingen op het schip in een 2-persoons binnenhut (met etagebedden) op basis van logies en ontbijt
 • Overtocht Zeebrugge/ Rotterdam – Hull v.v.
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Entreegelden
 • Toeslag 1-persoonskamer. 1-persoons binnenhut aan boord € 200,-
 • Toeslag 2-persoonsbuitenhut met 2 beneden bedden € 30 pp. (voor retour).
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • 2 x diner aan boord P&O Ferries - €49,00
 • 2-persoonsbuitenhut met 2 beneden bedden € - €30,00
 • Jacobite Steam Train - €49,00
 • Fort -William- Mallaig en retour.
 • Stadswandeling Edinburgh - €7,50

Meer informatie

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord