Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 5 dagen Brabant, Zeeland en Zuid-Holland » Excursiereis 5 dagen Brabant, Zeeland en Zuid-Holland
 

Excursiereis 5 dagen Brabant, Zeeland en Zuid-Holland

Nederland - Moerdijk
vanaf
€ 269,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 11-09-2017
 • 5 dagen
 • Halfpension
Lekker weg in eigen land! Voor een leuke reis is het niet nodig ver te reizen. Effeweg neemt u mee naar de prachtige natuur van Brabant. Een boottocht in de Biesbosch of een treintje in de Loonse en Drunene Duinen. Zeeland en de indrukwekkende deltawerken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In Zuid-Holland maken we een rondvaart door de Rotterdamse haven en bekijken de authentieke molens van Kinderdijk. Het gezellige Middelburg, Oudenbosch met de prachtige basiliek en het historische centrum van Den Bosch zorgen voor aangename afwisseling in deze reis Nederland.

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Biesbosch

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Nationaal Park De Biesbosch, beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen en kreken vergeet u dat u in Nederland bent! In het Biesbosch Museumeiland Werkendam heeft u vrije tijd om het gratis bezoekerscentrum te bekijken, een wandeling te maken of om plaats te nemen op het terras aan de waterkant. U kunt ook plaatsnemen in de rondvaart- en fluisterboten door de kreken van het Nationaal Park. Aansluitend rijden wij door naar ons hotel, waar u kunt genieten van een heerlijk diner.


DAG 2 Zeeland

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok zich de grootste ramp uit de Nederlandse historie: De Watersnoodramp. In Ouwerkerk bezoeken we het Watersnood-museum, dat gevestigd is in de vier caissons die gebruikt zijn om het laatste gat in de dijk ten zuiden van Ouwerkerk te dichten. Hier wordt zichtbaar wat er in Zuidwest Nederland is gebeurd in die bewuste nacht en de periode hierna. Vervolgens rijden we via de Stormvloedkering naar Walcheren. De Stormvloedkering is een uniek staaltje Nederlandse techniek, naar aanleiding van die verschrikkelijke nacht in 1953. We maken vervolgens een korte tocht over Walcheren; het hart van Zeeland, die we eindigen in de hoofdstad Middelburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid het schitterende oude centrum bezichtigen, of genieten van een drankje op een terrasje in de stad. Via Zuid-Beveland rijden we weer terug naar Moerdijk.


DAG 3 Rotterdam en Kinderdijk

Na het ontbijt vertrekken we naar Rotterdam, waar u aan boord kunt gaan van de rondvaartboot. U vaart tussen alle vrachtschepen door de grootste havens van Europa. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tijdens de 75 minuten lange tocht krijgt u een heldere uitleg. Via een aantal hoogtepunten van Rotterdam, waarbij u onder andere Hotel New York (het vertrekpunt van vele emigranten in de jaren ’50 en ’60), de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, Euromast en De Kuip ziet, rijden we richting Kinderdijk. Hier brengen we een bezoek aan één van Nederlands’ bekendste erfgoederen: de molens van Kinderdijk. Maar liefst 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw vindt u op de prachtige wandelroutes.


DAG 4 Oudenbosch, Arboretum en bustour met gids door Brabant

Niet ver van ons hotel ligt Oudenbosch. Van verre ziet u de enorme basiliek opdoemen. Deze basiliek is letterlijk een kopie van de St.Pieterskerk in Rome. Tegenover de basiliek ligt een waar stukje paradijs. De Botanische tuin Arboretum is een voormalige kloostertuin, met een bijzondere collectie bomen en struiken. Deze tuin met een oppervlakte van ruim 4 ha biedt u volop gelegenheid om in alle rust te wandelen en zich te verwonderen over de schoonheid en vormenrijkdom van de plantenwereld. In de middag maken we een schitterende tour door de westhoek van Brabant. Onder leiding van een gids maken we een drie-uur durende tocht langs typische dijkdorpen en de grootste binnenvaart- sluizen van Europa. We rijden verder naar een sfeervol historisch vestigingstadje aan het water: Willemstad dat vier eeuwen geleden is gebouwd als vesting tegen de Spaanse vijand. In dit mooie stadje is Frans Bauer getrouwd. Hier heeft u een vrije pauze voor een wandeling, terras of bekijk het Mauritshuis waar Frans Bauer getrouwd is met zijn Mariska. Na de vrije pauze, rijden we terug via Dinteloord, fort Sabina naar Fijnaart en rijden langs het woonhuis, ouderlijkhuis en de favoriete chinees van Frans Bauer, met een beetje geluk zien we Frans zelf ook even. Verder komen we langs gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwt met de grootste suikerfabriek van Europa.


DAG 5. Duinexpress en Den Bosch

We nemen afscheid van het hotel en rijden naar de grootste stuifzandgebieden van Europa: de Loonse- en Drunense Duinen. U kunt een heerlijke wandeling maken of plaatsnemen in de Duinexpress, een comfortabel treintje waarmee u op plekken in dit beschermde natuurgebied komt, die nauwelijks bekend zijn. Tijdens de twee-uur-durende rit krijgt u uitleg over het gebied, dat zich kenmerkt door bossen, heide en stuifzand. Op weg naar het verzamelpunt maken we een stop in de historische binnenstad van Den Bosch. Op het verzamelpunt kunt u genieten van een heerlijk diner alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.


Inclusief

 • 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • 4 maal ontbijtbuffet
 • 4 maal dinerbuffet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Vervoer per Tourist Class touringcar, voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten

Opties

 • Bustour met gids - €5,00
 • Drie-uur durende tocht langs typische dijkdorpen en de grootste binnenvaart- sluizen. Willemstad, fort Sabina en Fijnaart. Verder komen we langs gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwd. Een leuke tour die niet alleen voor Frans Bauer fans interessant is!
 • Duinexpress - €12,00

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 70,-

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord