Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 17 dagen Rondreis Rusland - Moskou, Sint Petersburg en Gouden Ring » Excursiereis 17 dagen Rondreis Rusland - Moskou, Sint Petersburg en Gouden Ring
 

Excursiereis 17 dagen Rondreis Rusland - Moskou, Sint Petersburg en Gouden Ring

Rusland
vanaf
€ 1.549,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 21-08-2017
 • 17 dagen
Rusland is een immens land dat zich uitstrekt van de Baltische Zee in het westen tot de nauwe Beringstraat die het land van Alaska scheidt. Het land kent een lange historie. Dit is terug te zien in oude steden, historische gebouwen, forten en kerken. Verder staat Rusland bekend om de ruimtevaart, theater, opera, wodka en bontmutsen. Een grote trekpleister is het Rode Plein in het centrum van Moskou. Dit is een groot plein waar diverse kathedralen, paleizen en musea staan. De Gouden Ring is de naam van de verzameling van de meest historische steden van Rusland. Deze steden bevinden zich grofweg in een halve cirkel ten oosten van Moskou. Stuk voor stuk zijn het kleine provinciale stadjes, maar allen speelden een zeer belangrijke rol in de prille Russische geschiedenis. Een aantal steden van deze Gouden Ring zullen we tijdens deze reis bezoeken. Het zeer Russische Moskou vormt een mooi contrast met het Europees getinte Sint Petersburg. Rusland is een heerlijk land waar bij ieder bezoek ontzettend veel te ontdekken valt!

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we vroeg in de morgen via Noord-Duitsland richting Denemarken. Na een korte overtocht arriveert u in de namiddag bij uw hotel in de omgeving van Kopenhagen voor een diner en overnachting.


DAG 2 Stockholm

Na het ontbijt vervolgen we onze reis door het zuiden van Zweden naar Stockholm waar we aan het eind van de middag arriveren. Aan het begin van de avond schepen we in voor de overtocht naar Turku.


DAG 3 Helsinki

Vroeg in de ochtend komen we aan in Turku, de tweede stad van Finland. Voor de kust liggen talloze eilandjes, wat een prachtig uitzicht zal geven. Na het uitschepen rijden we naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. U kunt de stad op eigen gelegenheid bekijken of reserveren voor de stadstour onder leiding van een gids. We brengen een bezoek aan het Senaatsplein met de Tuomiokirkko, de Uspenski-Kathedraal en het Sibeliusmonument. Aan het eind van de middag gaan we aan boord van de St. Peterline, die ons naar St. Petersburg zal brengen.


DAG 4 Sint Petersburg

Wanneer u geniet van het ontbijt aan boord, varen we de haven van St. Petersburg binnen. Hier ontmoeten we onze gids, die ons tijdens het gehele verblijf in Rusland zal vergezellen. In de ochtend maken we kennis met deze schitterende stad tijdens een stadsrondrit en zien we onder andere de Petrus- en Paulusvesting met de kathedraal en de Opstandingskerk. De Opstandingskerk wordt ook wel de Kerk van de Verlosser op het bloed genoemd en is deels geïnspireerd door de Sint-Basiliuskathedraal op het Rode Plein in Moskou. De buitenkant is vol kleur met haar prachtige mozaïek en gouden koepels. Kom bij van al dit moois in één van de vele café-patisserieën en geniet hier van een heerlijk taartje met een lekker kopje koffie.


DAG 5 Sint Petersburg

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen in Sint Petersburg, of een reservering maken voor de halve dagtochten Hermitage en Peterhof. In de ochtend zal een bezoek gebracht worden aan de Hermitage. Het immense museum is ondergebracht in diverse schitterende gebouwen, waaronder het voormalige Winterpaleis. De collectie behoort met ruim drie miljoen stukken tot de grootste ter wereld en bevat schatten uit de Oudheid tot aan werken van Leonardo da Vinci en Rembrandt. ’s Middags brengen we een bezoek aan Peterhof, gelegen net iets buiten de stad aan de Finse Golf. Peterhof is een imposant paleizen- en tuinencomplex, welke is gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. Volgens velen is het nog mooier dan Versailles. Ontdek de bijzondere fonteinen en prachtige sierwerken.

De halve dagtochten ‘Hermitage’ en ‘Peterhof’ zijn optioneel en dienen bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 6 Naar Tver, voor start Gouden Ring

We laten Sint Petersburg achter ons en rijden dieper Rusland in. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Tver, aan de oevers van de Wolga.


DAG 7 Rostov Veliky

Vanuit Tver beginnen we onze ronde langs de steden van de Gouden Ring. Onze eerste stop is Rostov Veliky. Het is één van de kleinere steden van de Gouden Ring, die vooral in de 13e eeuw veel aanzien genoot. Het stadje herbergt een eeuwenoud Kremlin, dat zijn weerga niet kent; een groots complex van kerken, paleizen en torens. Aansluitend rijden we naar ons hotel in het nabijgelegen Yaroslavl.


DAG 8 Yaroslavl en Kostroma

Yaroslavl wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van de Gouden Ring. Deze stad werd gebouwd door rijke handelaren, die de schoonheid van Moskou wilden overtreffen en grote kerken en kathedralen lieten bouwen. Veel van deze bouwwerken en typisch Russische herenhuizen zijn nog terug te zien in het stadsbeeld. In de middag rijden we naar Kostroma. Deze stad heeft in de loop der eeuwen veel te verduren gehad, maar herbergt desondanks nog tal van bezienswaardigheden Absolute trots van de stad is het kloostercomplex Ipatiev, met verschillende kerken en eeuwenoude fresco’s. We overnachten in Kostroma.


DAG 9 Suzdal

In de ochtend rijden we naar Suzdal, wat ook wel de Museumstad van de Gouden Ring genoemd. Anders dan de andere steden is Suzdal ‘gewoon’ een dorp gebleven. Het dorp kent meer kerken dan inwoners en is een aaneenschakeling van monumenten. Doordat Suzdal van nieuwbouw gespaard is gebleven, heeft het haar historische karakter weten te behouden.


DAG 10 Vladimir

Vandaag rijden we richting Moskou en maken we nog één stop op de Gouden Ring: de stad Vladimir. In de 12e eeuw was Vladimir de hoofdstad, wat resulteerde in de bouw van diverse kerken en kathedralen, gebouwd in de kenmerkende Vladimir-Suzdal stijl. Tijdens onze stop in Vladimir zien we onder andere de Gouden Poort en de St. Demetriuskathedraal. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Moskou.


DAG 11 Moskou

Moskou mag zich terecht een wereldstad noemen. Het heeft een rijke geschiedenis en nog altijd is Moskou het centrum van het grootste land ter wereld. De uitgebreide stadstour brengt ons langs de talloze bezienswaardigheden van de stad en geven ons een indruk van de stad. Een wandeling over het beroemde Rode Plein zal zeker niet ontbreken. Blikvanger op het plein is de schitterende Basiliuskathedraal met haar kleurrijke, uivormige koepels en het Kremlin. Hier bevinden zich diverse torens, kathedralen en overheidsgebouwen. Bezoekt u vervolgens ook het statige warenhuis Goem, gelegen aan het Rode Plein.

Entree Kremlin met bezoek aan een kathedraal is optioneel en dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 12 Moskou - Maagdenklooster

Vandaag brengen we een bezoek aan het Novodevichy klooster (Maagdenklooster). Hier werd Tsaar Boris Godunov verkozen en de zuster van Peter De Grote, Sophia, werd opgesloten en gedood. In de middag is een ritje met de Moskouse metro een absolute aanrader. De metrostations staan bekend om hun socialistische architectuur en hun pracht en praal.


DAG 13 Novgorod

We verlaten Moskou en rijden vandaag tot aan Novgorod, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.


DAG 14 Novgorod

Novgorod is één van de oudste steden van Rusland. In deze stad kunt u de oudrussische cultuur nog voelen. Blikvanger van de stad is de beroemde kathedraal van de Heilige Sofia met de gouden koepels. Het oude centrum is schitterend met talloze kerken, kloosters en monumenten. In de middag rijden we naar Sint Petersburg waar we afscheid nemen van onze gids en aan boord gaan van St. Peterline, die ons in twee nachten naar Stockholm zal brengen.


DAG 15 Tallinn

Op onze route naar Stockholm legt St. Peterline aan in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Een perfecte stop, na een indrukwekkende reis door Rusland. Tallinn heeft een middeleeuws centrum dat prachtig gerestaureerd is. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum is klein met een wirwar aan steegjes, maar toch overzichtelijk. Het beste verkent u de stad te voet. U ziet de prachtig gekleurde Hanzehuizen, de Domkerk, het gotische stadhuis en de goed bewaard gebleven stadsmuur met meer dan 20 torens. Het uitzicht van de stad wordt bepaald door de Domberg, die overal boven uitsteekt. Hier bevindt zich ook de opvallende Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en een wand met iconen. Geniet van een hapje en een drankje op één van de vele terrasjes in de stad.


DAG 16 Stockholm en Kopenhagen

Na een goede nachtrust aan boord van het schip arriveren we in de haven van Stockholm. We rijden door naar ons hotel in de omgeving van Kopenhagen, waar we na een korte overtocht aan het begin van de avond zullen arriveren. Hier kunt u genieten van een laatste diner in Scandinavië.


DAG 17 Terugreis

Na een vroeg ontbijt vervolgen we onze terugreis naar Nederland. We verlaten Denemarken via de veerboot van Rødbyhavn naar Puttgarden. Via Hamburg zetten we koers richting ons verzamelpunt waar u nog gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met de servicelijn terug naar uw opstapplaats gebracht.

Inclusief

 • 12 nachten in diverse hotels
 • 4 nachten aan boord in een 2-persoonsbinnenhut: Overtochten Stockholm – Turku, Helsinki – Sint Petersburg en Sint-Petersburg – Stockholm
 • Overtochten Puttgarden – Rødbyhavn en Helsingør – Helsingborg v.v.
 • Begeleiding door een Engels sprekende gids in Rusland van dag 4 t/m 14
 • Verblijf in de hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Verblijf aan boord nachtferries o.b.v. Logies/ontbijt
 • Registratietax en havenbelastingen
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Kosten voor visum
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Dinerpakket aan boord 4 avonden - €129,00
 • Tijdens de overtochten van Vikingline (1x) en St. Peterline (3x) Stockholm-Turku, Helsinki-St. Petersburg en Sint Petersburg-Stockholm. De maaltijden zijn allen in buffetvorm.
 • Entree Kremlin Moskou en kathedraal - €20,00
 • Excursie Hermitage - €20,00
 • Excursie Peterhof - €35,00

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 500,-

Visuminformatie
Voor deze reis heeft u een visum nodig. Effeweg.nl verzorgt voor u de visumprocedure zo veel mogelijk uit handen. Hiervoor hebben wij van u nodig:
 • Namen zoals in het paspoort
 • Geslacht
 • Geboortedatum
 • Nationaliteit
 • Paspoortnummer
 • Een kopie van uw paspoort
 • Geldigheidsdatum paspoort ( minimaal 6 maanden geldig wanneer u Rusland verlaat).
 • Een ingevuld aanvraagformulier (deze wordt u toegezonden zodra wij uw boeking hebben ontvangen)
 • Een kopie van de polis van de reis/ziektekostenverzekering met dekking in de gehele Russische federatie. De Ruslandverklaring van de ziektekostenverzekering dient in het Engels en op officieel briefpapier van de verzekeringsmaatschappij geprint te zijn.
 • Eén recente pasfoto.
 • Kostenindicatie: €90,- p.p.

Verdere voorwaarden:
 • Uw boeking dient uiterlijk 8 weken voor vertrek bij ons binnen te zijn i.v.m. de aanvraagprocedure van het visum. In geval van boekingen korter dan 8 weken voor vertrek zullen de kosten voor visumaanvraag hoger uitvallen.
 • U heeft Rusland de laatste 6 maanden niet bezocht op een toeristenvisum.
 • Uw paspoort dient bij vertrek uit Rusland nog minstens 6 maanden geldig te zijn.
 • Uw paspoort dient te beschikken over 2 naast elkaar gelegen pagina's voor het plaatsen van het visum.
 • Houdt u er rekening mee dat wij uw paspoort ongeveer 6 weken bij ons op kantoor moeten behouden i.v.m. de aanvraagprocedure. Wanneer wij uw boeking hebben ontvangen sturen wij u uitgebreidere informatie toe.

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord