Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Najaarsaanbieding 8 dagen Barcelona en de Spaanse kust » Najaarsaanbieding 8 dagen Barcelona en de Spaanse kust
 

Najaarsaanbieding 8 dagen Barcelona en de Spaanse kust

Spanje - Santa Susanna
vanaf
€ 299,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 21-10-2017
 • 8 dagen
 • Halfpension

Spanje is het land van de paella, flamenco en het goede klimaat. Als bezoeker van Barcelona moet u minstens 1 keer in uw leven over de kilometerlange Ramblas lopen. Van de Place de Catalunya tot aan de haven is de Ramblas een en al gezelligheid. Barcelona bezoeken en dan niet de Sagrada Família hebben gezien, dat is als Parijs bezoeken zonder langs de Eiffeltoren te gaan. Nog altijd staat dit meesterwerk van Gaudi in de steigers. De berg Montjuïc aan de rand van Barcelona is per kabelbaan te bereiken. In Girona kunt u de kathedraal bezichtigen, in Figueres vindt u het Dali museum. In het vulkanische binnenland kunt u het natuurreservaat Garrotxa bekijk vanuit een authentiek treintje. Tussen de grille bergtoppen ligt het 'adelaarsnest' Montserrat verscholen, het klooster is een belangrijk bedevaartsoord. Na de mooie dagtochten kunt u heerlijk ontspannen in ons viersterren Hotel Sirius in de badplaats Santa Susanna.

Barcelona en de Spaanse kust blijft de topper onder de Effeweg reizen, in alle jaargetijden. Reis met ons mee om dit zelf te beoordelen!


​Nieuw in 2017:
Hotel Sirius 4* in Santa Susanna: een gezellige boulevard op loopafstand, aan het strand, met zwembad, ontbijt en diner in buffetvorm en gezellige avondprogramma's met live muziek en een flamenco show!


 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Ervaringen
 • Foto's

Reizigers over deze reis

"herfstvakantie."
"Een echte aanrader!"
"Herrie in t hotel"
Barcelona en de Spaanse kust | Montserrat
Barcelona en de Spaanse kust | Park Guell

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via Luxemburg naar ons overnachtingshotel in Frankrijk. Onderweg worden er diverse korte stops gemaakt. ’s Avonds arriveren we in ons hotel waar u gebruik kunt maken van een Frans diner.


DAG 2 Aankomst Costa Brava

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. We rijden via de Route du Soleil naar Spanje. Aan het einde van de middag komen we aan bij hotel Sirius in de gezellige plaats Santa Susanna, waar u na het diner de avond naar eigen wens kunt invullen.


DAG 3 Vrije dag of dagtocht het Spaanse binnenland

U kunt vandaag genieten van een vrije dag of een reservering maken voor de dagtocht ‘het Spaanse binnenland’. We rijden als eerste naar het meer van Banyoles. Dit is het enige natuurlijke meer in Catalonië. Hier werden de roeiwedstrijden voor de Olympische Spelen van 1992 gehouden. Vervolgens rijden we verder het binnenland in naar het natuurreservaat Garrotxa. La Garrotxa is een uniek vulkkaangebied met maar liefst 40 vulkanen. We maken een rondrit met een authentiek treintje van waaruit u het intrigerende landschap met vulkaankegels, kraters en basaltvelden kunt bewonderen. Daarna besluiten we de dag in het schitterende middeleeuwse dorpje Besalú. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de enorme romaanse brug uit de 11e eeuw. Vanaf de brug hebt u een geweldig uitzicht over de Rio Fluviá, het omliggende landschap en op de oude stad. We maken een korte wandeling onder leiding van onze gids.

De dagtocht het Spaanse binnenland dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 4 Vrije dag of dagtocht Barcelona

U heeft vandaag de keuze. U heeft een vrije dag of u kunt reserveren voor de dagtocht naar Barcelona. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maakt u uitgebreid kennis met deze prachtige stad. Allereerst wordt aandacht besteed aan de bouwwerken van Gaudí in de wijk Eixample. Hier kunt u bekende werken als de Sagrada Familia en de huizen Casa Battlo en Casa Mila bezichtigen. We rijden over de beroemde boulevard de Ramblas en vertrekken vervolgens per bus naar de Montjuïc aan de rand van Barcelona. Aan de voet van deze berg vindt u de toegangspoort tot het Plaça d’Espanya. Dit plein is met zijn twee imposante torens en de fonteinen zeker een bezoekje waard. Hierna gaan we met de bus richting de top van de berg. Onderweg komen we verschillende musea en andere bezienswaardigheden tegen, zoals het Olympisch stadion en het Pueblo Espanyol, waar u replica’s vindt van verschillende bouwstijlen uit heel Spanje. De top is te bereiken per ka kabelbaan of te voet. Hier vindt u het kasteel van Montjuïc dat u kunt gaan bezichtigen of u kunt genieten van het uitzicht over de stad.

De dagtocht ‘Barcelona’ dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 5 Montserrat en stadion FC Barcelona

Na het ontbijt vertrekken we voor een excursie naar de 725 meter hoge berg Montserrat. Dit als adelaarsnest gelegen klooster is één van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Spanje. Het ligt verscholen tussen grillige bergtoppen en hoge rotsen. Hier wordt de Moreneta of de Zwarte Madonna vereerd, de beschermheilige van de Barcelonezen en alle Catalanen. Daarna rijden we terug naar Barcelona waar u een bezoek kunt brengen aan het stadion van FC Barcelona.


DAG 6 Vrije tijd in Barcelona

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Barcelona op eigen gelegenheid te bezichtigen. U wordt met de bus naar het centrum gebracht. U kunt heerlijk winkelen of flaneren op de Ramblas, de haven met het nieuweuitgaanscentrum Maremagnum of één van de vele musea bezoeken. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.


DAG 7 Vertrek Costa Brava

Vandaag vertrekken we weer richting Nederland. Onderweg maken wij verschillende korte stops. Aan het begin van de avond arriveren we in het overnachtingshotel in Frankrijk, waar een diner voor u klaarstaat.


DAG 8 Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan het laatste deel van onze reis terug naar Nederland. Onderweg worden er nog diverse korte stops gemaakt. Teruggekeerd op onze verzamelplaats krijgt u nog de mogelijkheid om iets te eten, voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.


Inclusief

 • 2 overnachtingen op de heen- en terugreis in een 2-persoonskamer in Frankrijk
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer aan de Costa Brava
 • 7 maal ontbijt
 • 7 maal diner
 • Begeleiding door uw chauffeur tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Dagtocht Barcelona olv Nederlands sprekende gids - €15,00
 • Dagtocht het Spaanse binnenland - €15,00
 • Incl. gids en treintje

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 155,-

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord